België Bananenrepubliek

Goed nieuws voor zij die in 2024 niet weten voor wie gestemd. Jean-Marie Dedecker gaat Joe Biden achterna en reanimeert de partij gebouwd rond zijn ego. De brulboei van Middelkerke verloor de gunst van de kiezer in 2014, maar mocht in 2019 van N-VA zijn ei in haar nest leggen. Koekoek Dedecker bedankt de N-VA nu voor bewezen diensten en gooit de jongen met ippon uit het nest. De top van N-VA slaat zich voor de kop omdat ze op voorspraak van Theo Francken de politiek halfdode Dedecker in 2019 tot leven wekte. Jean-Marie zint op wraak voor de dubbele politieke moord van Open VLD en N-VA in 2006. De messen zitten nog in zijn rug en op 9 juni 2024 wil hij er de ogen van zijn nemeses mee uitsteken. Wanneer peilingbureaus de wraakpartij ‘Lijst Dedecker ‘opnemen in de peilingen haalt Open VLD de kiesdrempel niet en zakken Vlaams Belang en N-VA onder de 20%. Dedeckers stempotentieel zit tussen de 10 à 15%. Dit zegt veel over de huidige partijen en alles over de wanhoop van de kiezer. Bart De Wever, Alexander De Croo en Tom Van Grieken werden in Scherpenheuvel gespot. De volledige voorraad kaarsen werd opgebrand terwijl ze op hun knieën bidden dat de ‘Benidorm Basterd’ van de Belgische kust, met zijn 150 kilo, de trappen van het parlement niet op kan.

Open graf

“Somers lookalike, Tom Ongena, een nobele onbekende gatlikker, moet het water uit het graf pompen om ervoor te zorgen dat Open VLD niet verzuipt vooraleer ze begraven wordt op 9 juni 2024.”

Na de fake-aanslag op Alexander De Croo van een aandachtsgeile mislukte Hell Angel, is de wraakpartij van Dedecker een echte aanslag op de in haar graf koketterende Open VLD. De enige redding voor de Open VLD is de partij te veranderen naar een Belgische D66. Een extreemlinkse ‘liberale’ partij. De PLL, de Progressief Linkse Liberalen. Dan zullen de beloftes aan de kiezer tenminste hun beleid weergeven. Bart Somers lookalike, Tom Ongena, een nobele onbekende gatlikker, moet het water uit het graf pompen om ervoor te zorgen dat Open VLD niet verzuipt vooraleer ze begraven wordt op 9 juni 2024. Tom Ongena vervult zijn rol als lijkbidder momenteel voorbeeldig. Hij jeremieert vlot dezelfde bullshit als Egbert Lachaert. Hij klinkt als een versleten bandje dat je niet meer uit je aftandse cassetterecorder krijgt. Een geprogrammeerde humanoïde robot die met bravoure en zonder verpinken het zoveelste kiezersbedrog moet belichamen. Intussen kijken carrièresmurfen links en rechts waar ze van het zinkend schip kunnen springen. Hoeveel ratten Dedecker in huis zal halen hangt af van zijn tolerantie voor opportunistische stank.

 Bye Bye pluchen geldzak

Politicus is een knelpuntberoep geworden. Het regent misnoegde parlementairen die de nationale of regionale politiek vaarwel zeggen. Ze blijven wel allemaal netjes zitten tot op het einde van de legislatuur om hun afscheidspremie binnen te rijven. Eén deed het niet. De extreemrechtse Dries Van Langenhove is niet geldgeil. Hij nam als enige consequent ontslag zonder premie. Alle anderen zullen nog een jaartje nietsdoen in het parlement en letterlijk hun broek of rok komen verslijten. Een greep uit de graaiende stopzetters: Kristof Calvo, An Moerenhout, Bjorn Rzoska, Barbara Creemers, Juan Benjumea, Valerie Van Peel, Bart Tommelein, Patrick Dewael, Maggie De Block, Guy Vanhengel,  Meryame Kitir, Catherine Fonck… Dit zullen zowat de belangrijkste zijn. Nu de meeste onder hen zouden gelet op de opiniepeilingen toch niet meer verkozen raken. Ze kiezen om hun begrafenis via de grote poort te verlaten.

Bye bye Vivaldi

De Nederlandse premier Rutten geeft Alexander De Croo de oplossing op een presenteerblaadje. Neem met alle partijen samen het besluit om er de stekker uit te trekken. Een gezamenlijke openbaring. Een wonderbaarlijke Epifanie van zelfkennis. Na de selfie van onbekwaamheid kan de kiezer oordelen en beslissen hoe zij het land geregeerd willen zien. Kiezen ze voor de extremen, so be it. Het Belgische volk heeft het recht om zijn leiders te kiezen. Hun wil is democratische wet.

Dit was niet op de afbraak:

• De medewerkers van Tinne Van der Straeten moeten elk uur op het uur een foto sturen om te bewijzen dat ze niet aan het werken zijn. Big Sister is watching you! 

• Hilde Crevist moet met een huichelende huilbui kritiek ontwijken in het parlement. Na haar burn-out, nu een depressie.

• Zuhal Demir is het beu dat een parlementair controleorgaan haar groene Sturm und Drang-beleid, dus wil ze via een decreet de VREG tot haar slaaf omvormen.

 • Dries Van Langenhove wordt nog maar eens gedagvaard omdat hij de Progress Pride vlag een pedofielenvlag noemde.

0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter