België bananenrepubliek

We beginnen met een waarschuwing voor zeloten met flagellantistische neigingen: ‘Opgelet niet lezen met een volle maag, na zonsondergang of voordat de Messias is verrezen.’ Want deze tekst omschrijft expliciete scenes waar overgevoeligheidslezers aanstoot kunnen aan nemen. De tekst is profaan en legt op gewelddadige wijze bloot hoe pilaarbijters en tapijtzuigers hypocriet hun vertroebeld ego oppoetsen via zelfgeseling. De tekst heeft bij religieuze fantasten als bijwerkingen: misselijkheid, braakneigingen, hoofdpijn, slapeloosheid, depressie, morele constipatie en last but not least wokeopvliegers.

Waarschuwingsmaatschappij

“De pamper van wokedrammerij reikt stilaan tot aan de neus, waardoor de stank ondragelijk wordt.”

De slinger is nog maar eens doorgeslagen naar extreem-links. De pamper van wokedrammerij reikt stilaan tot aan de neus, waardoor de stank ondragelijk wordt. Het begon goed en verstandig. Waarschuwingen voor bijwerkingen van geneesmiddelen of waarschuwingsstickers voor gif. Het sloeg rap door naar onzin. Bij radio- en tv-reclame voor geneesmiddelen moet men tegenwoordig deze hilarische oorworm opdreunen: ‘lees aandachtig de bijsluiter. Geen langdurig gebruik zonder geneeskundig advies. Buiten bereik en zicht van kinderen bewaren. Raadpleeg uw arts of apotheker.’ Al snel kwam op voedingswaren ook het volledig oplijsten van alle ingrediënten incluis chemicaliën en absurde waarschuwingszinnen zoals: ‘Let op, geef schadelijke bacteriën geen kans. Zorg daarom dat deze bacteriën niet via de verpakking, uw handen of het keukengerei in uw eten terecht komen. Maak dit vlees door en door gaar om deze bacteriën uit te schakelen.’ Laat mij gerust, mijn keuken is geen labo waar ik in beschermpak eten bereid.

Daarna kwamen de joykills. Deze waren eerst mild: Bier drink je met verstand of roken kan de gezondheid schaden. Intussen klinkt het: van alcohol krijg je lever- en keelkanker en van roken krijg je longkanker. Ook de financiële wereld ontsnapte niet: ‘Let op! Geld lenen kost geld’, duh!! Staat er soms idioot op mijn voorhoofd. Of bij cryptomunten: ‘Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.’

Kijkwijzer of kijkdwazer

“Wanneer de angst voor de morele afwijzing door Gutmenschen primeert boven het gezond verstand, dwalen we af naar een dictatoriale wokecratie van morele verkrachting.”

Het werd snel absurd toen de kijkwijzer ons tv-kijken, bioscoop- en theaterbezoeken kwam infesteren met allerlei waarschuwingen. Mogelijk schadelijk voor kinderen onder de: 6,9,12,14,16,18 jaar. Dan verschenen de pictogrammen om ons te waarschuwen voor: geweld, angst, alcohol en drugs, seks, grof taalgebruik en discriminatie. In het verlengde daarvan kwamen recent de wokewaarschuwingen, bij strips (Suske en Wiske, Kuifje, Jommeke…), sprookjesboeken (Sjakie en de chocoladefabriek, Pipi langkous…) en bij heruitzendingen van bijvoorbeeld ‘De Kampioenen’. Voortaan lees je daar de disclaimer: ‘Dit programma kan achterhaalde stereotypes of taal bevatten. Het wordt aangeboden zoals het destijds is gemaakt en voldoet mogelijk niet meer aan de huidige normen en waarden van de Vlaamse samenleving. Door hierop te wijzen, willen we bijdragen aan een open debat en een inclusieve samenleving.’ Wanneer de angst voor de morele afwijzing door Gutmenschen primeert boven het gezond verstand, dwalen we af naar een dictatoriale wokecratie van morele verkrachting.

Als klap op de vuurpijl krijgen we nu ook absurde religieuze waarschuwingen om zeloten te beschermen tegen hun eigen idiotismen. Het intermittent vasten van moslims, ook wel ramadan genaamd, krijgt nu labels in theaterzalen. Het ‘ramadan-label’ waarschuwt voor thema’s als dood, zwangerschap, mentale gezondheid, zelfmoord en naaktheid. Voor terrorisme is er eigenaardig genoeg geen waarschuwing. Als antwoord daarop wil ik graag enkele labels toevoegen voor de zevenvinkjesmensen: ‘Pas op! Hongerige moslims na zonsondergang’, ‘Enkel vastfood verkrijgbaar’, ‘Pas op! Na zonsondergang zijn naakt en geweld mogelijk’.  

Ik eindig met een citaat van Amerikaans filosoof Thomas Paine:

‘The greatest tyrannies are always perpetuated in the name of the noblest causes.’

Dit was niet op de afbraak:

Halleluja! De opvangcrisis is opgelost. Parlementslid Franky Demon laat zijn partijgenoot

Nicole De Moor weten dat de federale overheid over 500.000 m2 leegstaande kantoren beschikt.

• De herrezen lijpe liberaal Georges-Louis Bouchez wil een utopische Zweedse coalitie in een dystopisch eengemaakt België. Hij wil ook zijn paard minister maken, Manneke Pis heilig verklaren en Francs Borains in de Champions League. Zijn IQ zakt sneller dan MR in de peilingen.

•  Wanneer ruzie stemmen oplevert is politiek een hanengevecht van losgeslagen kippen zonder kop.

•  Na de veggieburger komt nu de hybride burger. Half vlees, half plantaardig. Onder druk van de islamgemeenschap komt er een Halal hybride burger en van de joodse gemeenschap een koosjer hybride burger. Waar eindigt dit?

• Petra De Sutter wil jobs waar je alleen mét handicap voor kan solliciteren. Zoals bijvoorbeeld de voorzitter van Groen!

• Kristof Calvo wil dat je drie dagen ziek mag zijn zonder ziektebriefje. Sihame El Kaouakibi schrijft het alvast in haar partijprogramma.  

0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter