België Bananenrepubliek

Deze week waren we getuige van de gevolgen van absurd syndicalisme bij busbouwer Van Hool, een klootjeskartel van liberale kiezersoplichting en blauwe blaasjesmakerij.

Busfaillissement komt zo

Busbouwer Van Hool wordt gerund door een bus dementerende Benidorm Bastards. De Raad van bestuur van Van Hool is een oudemannenzwerm ruziënde koldermanagers, die elke zin voor realisme kwijt zijn. Een ideale prooi voor de linkse en extreemlinkse vakbondswappies. De vakbondsleiders van de communisten van PVDA en de socialisten van Vooruit vechten sinds 2019 een oorlog uit om de strafste absurdistische looneisen via stakingen af te dwingen. Resultaat van deze jarenlange syndicalistische lapidatie(?) Het bedrijf staat aan de rand van een faillissement. De Belgische bussenproductie te Lier verhuist naar lageloonlanden. 2500 banen zijn bedreigd. Voor Hedebouw, Depraetere en co is de buit binnen. De rode kameraden in China krijgen de bestelling voor nieuwe elektrische bussen – ondanks het feit dat de elektrische blunderbussen van BYD staan te roesten in een Nederlandse hangaar omdat ze niet werken – en de Vlaamse overheid wordt via extra financiële ondersteuning aandeelhouder of minstens stakeholder in Van Hool. Dat honderden hun baan verliezen is voor PVDA en Vooruit nevenschade. Verstaatsing van onze bedrijven is hun doel, niet het welbehagen van onze Vlaamse bedrijven en arbeiders. Hun linkse adagium luidt: “Vernietiging van onze welvaart in ruil voor de macht over onze bedrijven.”

Blauwe blaasjesmakerij

De laatste 500 overgebleven, zich aan de macht en job vastknellende smurfen van Open VLD, congresseren over hun verkiezingsprogramma 2024-2029. Na vier jaar bloedrood antiliberaal beleid onder Vivaldi I wil de kleinste partij van Vlaanderen ons doen geloven dat ze de komende 5 jaar in Vivaldi II/De Coo II alles kunnen realiseren wat in Vivaldi I niet lukte. Blauwe blaasjesmakerij want alles wat ze voorstellen is een ‘no passeran’ voor de linkse meute van PS, Vooruit, Groen en Ecolo.

  • De verkoop van Ethias en Belfius.                    →→→→→    Groenrode neen.
  • 5,6 miljard snijden in de gezondheidszorg.     →→→→→    Groenrode neen.
  • Soepelere arbeidswetgeving.                           →→→→→    Groenrode neen.
  • Sociale tarieven inperken.                                →→→→→    Groenrode neen.
  • Beknibbelen op de welvaartsenveloppe.        →→→→→    Groenrode neen.

De Croo en co weten verdomd goed dat je dit programma enkel kan realiseren met MR en N-VA, want – mochten ze dat al willen – het antiliberale, eerder linkse, Vlaams Belang krijg je ook niet zo ver. Dit is de Vlaming beledigen en lachen met zijn intelligentie. Je moet al blind, doof, dement en achterlijk zijn om daar nog in te trappen. En toch zullen nog 4% – hun mandatarissen en werknemers – van de kiezers het doen. Als deze punten een ‘conditio sine qua non’ zouden zijn voor regeringsdeelname, dan kondigen de smurfen dit weekend aan dat ze kiezen voor de oppositie en de komende vijf jaar geen verantwoordelijkheid op zich zullen nemen. Ofwel is het de grootste kiezersoplichting en gaan ze straks weer alles naast zich neerleggen en hun ministersportefeuilles vullen.

Een orgie van kiezersoplichting

Nog pathetischer wordt het wanneer de irritantste Wetstraatclown – Georges-Louis Bouchez – en de pedantste Wetstraathoer – Alexander De Croo – samen front vormen voor een ‘Belgische utopie’. Een klootjeskartel met als doel een fata morgana van een waandenkbeeld: de unitaire staat België. Tot voor kort konden ze elkaar bloed drinken uit bekers van bittere gramschap. Maar het geilen naar de macht is verslavende porno voor liberalen. Alicia Bertrand is de blauwe Mata Hari. Spionsmurfin ligt midden in het blauwe bedje en brengt irritantsmurf en pedantsmurf samen voor orgie van kiezersoplichting. Ze klikken zich aan elkaar vast om zich te verzekeren van Brusselse en federale ministeriële geldmachines. Naar verluidt hoop Bouchez dat Open VLD de kiesdrempel niet haalt, dan is hij van die blauwe PS-prostituees van de Belgische politiek verlost.    

Dit was niet op de afbraak:

  • Ex-burgemeester en ex-minister Luc Martens werd opgelicht door bitcoincriminelen, waarna hij zelf anderen oplichtte om de oplichters te betalen. Gelukkig zijn onze politici intelligent en niet naïef.
  • Dikke Nordin komt naar Vlaanderen om op dieet te gaan in onze gevangenissen.
  • De Groenen leiden aan het Steve Stevaert-sydroom. Ze pleiten voor gratis zwemlessen, gratis gezonde maaltijden en gratis beschikbare menstruatieproducten. Ik stel voor gratis bezoek aan de psychiatrie voor Groenen.
  • De grijze garnalen verdwijnen uit de Noordzee. Met nog wat graaiflatie wordt de garnaalkroket de kaviaar van Vlaanderen.   
0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter