België bananenrepubliek

Deze week werd de mythe van de lege brooddoos uitgekleed. Het nieuw politiek tranentrekkend sociaal strijdpunt van socialisten, communisten en groenen bleek één groot leugenpaleis. De afgelopen twee jaar blies links Vlaanderen het lege brooddozenverhaal op tot een grootste maatschappelijk probleem, maar hun woke-ballon is doorgeprikt door de scherpe pijl van wetenschappelijk onderzoek. Het blijkt nu een broodje-aapverhaal dat zich als een hardnekkige kruimel op het tapijt van het publieke debat verspreidde. Het zoveelste linkse fake-newsverhaal dat onze harten moet doen bloeden, terwijl het eigenlijk aperte leugens zijn verpakt in een rood satijnen plechtig communiekleedje.

Partij van de lege broodboxen (PVDLB)

Geen brooddoos was veilig in de strijd om de gunst van de kiezers. Van Groen tot Vooruit, van PVDA tot de Partij van de Lege Lunchboxen, ze hebben allemaal geprobeerd om het hart van de natie te veroveren met de belofte een einde aan de schijnbaar eindeloze parade van lege brooddozen in Vlaanderen. Maar wacht eens even, wat zegt de wetenschap daarover? Een grondige studie, uitgevoerd door de eminentste brooddooswetenschappers van ons land, heeft onthuld dat het aantal daadwerkelijk lege brooddozen in Vlaanderen net zo zeldzaam is als een politicus die zijn beloftes nakomt.

Van de 1.051 Vlaamse leerlingen die onder de loep werden genomen, waren er welgeteld drie die zonder brooddoos op school verschenen. En wat blijkt? Deze arme zielen behoren niet eens tot de categorie van voedselonzekerheid. Nee, hun afwezige brooddoos was eerder het gevolg van een verstrooide ouder dan van armoede.

Beste linkse kleuterpolitici, jullie kunnen jullie lege brooddozen-slogans terug in de doos stoppen waar ze vandaan kwamen. Misschien kunnen jullie gewoon eens een kijkje nemen in de eigen brooddozen en zien wat daar werkelijk ontbreekt: een portie waarheidswortelen en gezonde realiteitszin.

De Franse revolutie 2.0

Franse wetenschappers zijn gebeten door het woke-verbod-virus. Geen schermtijd tot 3 jaar en geen sociale media tot 15 jaar. Het lijkt erop dat ze de Franse revolutie van schermtijd willen ontketenen, maar doorstaat het wel het kritische licht van de realiteit.

Geen schermtijd tot 3 jaar? Elk huishouden heeft tegenwoordig 20 schermen. Moeten we onze baby’s tot 3 jaar opsluiten in schuilkelders om ze beschermen tegen de bombardementen van Netflix, K3, Tik tak, Bumba of Nijntje. De baby’s dragen een pamper, maar daarom moeten we ze niet bepamperen.

En dan hebben we het verbod op sociale media tot 15 jaar. Hoe doe je dat? Inloggen enkel mogelijk via bevestiging van de socialemediagestapo. Vele tieners gokken, zuipen, slikken en snuiven. Ze dealen. Zijn lid van criminele jongerenbendes. Vallen treinbegeleiders, brandweermannen en zelfs politieagenten aan. Ze steken auto’s en bushokjes in brand. Beramen terroristische aanslagen. Schieten vuurwerk af op politiekantoren. Maken openbare zwembaden onveilig. Maar volgens de Franse wetenschappers is sociale media het grootste medisch en psychologisch probleem in onze maatschappij. Te belachelijk voor woorden.

Dit onderzoek van de Franse wetenschappers is een academische oefening hengelend naar subsidies voor projecten.  Ze willen hiermee hun eigen bestaan bevestigen en zich een inkomen voor het leven bezorgen voor de strijd tegen schermtijd. Pathetische academische staatskasplunderaars. Zielige verbodsmaatschappij.

0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter