België bananenrepubliek

100 dagen voor de verkiezingen, 100 dagen voor het afstuderen van alle Belgische regeringen, speculeerden VRT en DS in hun allerlaatste peiling over hun ondergang. Godzijdank zijn we van die zeverpeilingen verlost tot aan de verkiezingen. Hopelijk? Met uitzondering van Vooruit zakt bij alle beleidspartijen de broek tot aan de knieën en verliezen ze stilaan hun laatste aanhang. Bij N-VA horen we net hetzelfde als toen de Open VLD zijn vrije val startte: “maar de populariteit van Bart De Wever is nog zeer groot.” Bij de Open VLD zei men dat ook tot Alexander De Croo van zijn voetstuk viel. Beleidspartijen worden afgerekend op hun beleid. Wie faalt en een catastrofaal beleid bracht kan moeilijk verwachten dat de kiezer hen daarvoor beloont of verwachten dat ze geloven dat je het de volgende keer beter zal doen. Ziet de kiezer verandering of meer van dezelfde bullshit op zich afkomen? Meer van hetzelfde vrees ik.

Laat ons eerlijk zijn Jan Jambon en Alexander De Croo zijn met voorsprong de slechtste regeringsleiders van de laatste 50 jaar.

Want op het debat van Trends geilden alle Vivaldi-partijen terug naar een nieuwe orgie van linkse wokewaanzin. Bart De Wever ging er op zijn beurt arrogant van uit dat hij van de kiezer de volgende Vlaamse regering zal mogen vormen. Laat ons eerlijk zijn Jan Jambon en Alexander De Croo zijn met voorsprong de slechtste regeringsleiders van de laatste 50 jaar. Zelf de beste plastisch chirurg kan de tronie van hun beleid niet aanschouwelijker maken. Ook de beste spindoctors krijgen dit niet meer gekeerd. Ze weten het. Politici rekenen op het slechte geheugen van de burgers. Zo willen Groen en Vooruit het desastreus asielbeleid in de schoenen van CD&V schuiven, terwijl ze zelf aan mee aan de knoppen zaten. Alle partijen wentelen zich in de warmte van de zekerheid gecreëerd door het cordon sanitaire. In de zekerheid dat 30% van de stemmen democratisch niet zal benut worden, achtten ze zich koning van de ‘losers’.

De natte droom van links Vlaanderen

Doch, Bart De Wever heeft overschot van gelijk als hij zegt dat een federale stem voor Vlaams Belang zal resulteren in de natte droom van links Vlaanderen: een linkse federale wokeregering met Vlaamse minderheid zonder enig zicht op stappen richting Vlaamse onafhankelijkheid. M.a.w. Vivaldi II. Om federaal samen te kunnen regeren moeten N-VA en Vlaams Belang 75% van de Vlaamse stemmen halen. Dit betekent dat Open VLD, CD&V, Vooruit, Groen en PVDA samen niet meer dan 24,9% van de stemmen mogen halen. Pas dan haal je in het federaal parlement meer dan 75 van de 150 zetels en heb je een Vlaams-nationalistische meerderheid op federaal niveau. Geef toe, de utopie nabij.

De utopie nabij

Als we een nieuwe fundamentele staatshervorming willen, dan kan dit alleen met een sterke score van N-VA op federaal vlak. Als Vlaams-nationalist besef ik dat wanneer N-VA 30% haalt voor de Kamer van volksvertegenwoordigers, we een kans maken op een onafhankelijker Vlaanderen. Als Vlaams Belang op federaal niveau 50% van de stemmen haalt staan we door het Waalse obsessieve cordon sanitaire als Vlaming geen stap verder. Anderzijds is een sterke score van Vlaams Belang op de Vlaamse lijsten wel van enorm groot belang. Met ongeveer 35% van de stemmen is het Vlaams Belang incontournable tenzij men met alle zes overige partijen, incluis de communisten, een regering zou vormen. Dergelijke ondemocratische hutsepot is ook de utopie nabij.

Samen voor een sterk Vlaanderen

Ik roep daarom alle Vlaams-nationalistische kiezers op om verstandig en met één doel voor ogen te stemmen: een sterk Vlaanderen. Daarom moeten we op de federale lijsten massaal N-VA stemmen en op de Vlaamse lijsten massaal Vlaams Belang. Samen hebben N-VA en Vlaams Belang 45% van de stemmen, door slim te stemmen dienen we het Vlaams nationalisme het best. Ik weet dat Tom Van Grieken en Bart De Wever dit niet graag zullen lezen, omdat zij met hun partij overal de grootste willen zijn. Ik denk niet in het belang van een politieke partij, maar in het belang van Vlaanderen. Nog nooit in onze geschiedenis haalden Vlaams-nationalisten zoveel stemmen, maar door een ondemocratisch cordon en een particratische egoïstische machtsgeilheid dreigen we het kind met het badwater weg te gooien.

Beste Vlaming, overstijg de partijpolitiek en stem voor een beter Vlaanderen i.p.v. voor een betere partijkas voor politieke partijen.

Dit was niet op de afbraak:

  • Dries Van Langenhove dit it again, hij is stilaan een verzamelaar van racismeklachten.
  • De verlenging van de kerncentrales valt veel duurder uit dan verwacht. Maar vrees niet ‘het duurste moet nog komen ‘
  • Vooruit zegt: ‘we hebben het beloofd, we hebben het gedaan.’ Ze beloofden linkse woke-bullshit en we kregen het. Neen dank u, zegt 45% van de Vlamingen.  
  • Mensen met een acute diarree-aanval en mensen met een elektrische auto hebben één ding gemeen: ‘ze hopen dat ze thuis geraken.’
  • Bij Vivaldi zijn ze dement aan het worden en willen ze euthanasie door slecht beleid vermijden door te vergeten dat ze een regeerakkoord sloten.
0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter