België Bananenrepubliek

De regering Jambon I is al geruime tijd een bedroevende uitgerookte ham. Een tranendal van snoeshanen en plofkiekens verzameld rond een …dinges…een jansalie met een Joe Biden-geheugen. N-VA is verschroeiend hard de anti-landbouw- en anti-plattelandspartij geworden. De Wever trekt zich daar vanuit zijn stedelijk paleis in Stad Antwerpen geen zak van aan. Waarom zou hij? In de provincie Antwerpen wonen en werken het minst aantal boeren en deze stemmen of stemden hoofdzakelijk CD&V. Zuhal Demir eet dan weer liever Turks fruit dan Vlaams Wit-Blauw of Belgisch witloof. Jambon is rijp voor het politiek rusthuis in Brasschaat. Zijn Vlaamse veerkracht is een mesthoop in een verzinkput. Wat we zelf doen, doen we slechter. En steeds slechter en slechter. Jambon en zijn Vlaams-nationalistische ministers stampen N-VA in de plattelandsprovincies terug in de tijd naar 2009 toen de partij goed was voor 10% van de stemmen.

Queen Nikko-laat-me-niet-lachen van smurfenland

Lydia Peeters is de Limburgse trots van de Open VLD. Een platte krullenbol met aftandse maatpakjes – waarschijnlijk afdankertjes van Hilary Clinton. Ze heeft het charisma van mosselen op zuurdesemtoast en de eloquentie van een zak patatten. Deze week stak ze ook nog eens Philip Muyters naar de troon als rekendebiel.

Omdat haar partij onder de kiesdrempel dreigt gestampt te worden, haalde Lydia vorig jaar de sinterklaastruc uit de kast. Cadeautjes uitdelen in een verkiezingsjaar loodst stemmen binnen. Weliswaar van stompzinnige kiezers, maar goed het kiezersbedrog door omkoping met belastinggeld werkt. Door een subsidie van 5000 euro voor dure stekkerautootjes te lanceren, dacht lijpe Lydia twee vliegen in één klap te slaan. Haar groen imago oppoetsen en de rijkere middenklasse – haar stempubliek – te strooplikken. Omdat Hilde Crevist meer geld wou voor de kinderopvang en N-VA een stikstofdecreet nodig had voor de verdere uitbouw van keizer Barts Antwerpse haven, werd een driearmig compromis ‘à la Belge’ uitgewerkt. Brood en spelen van een kutregering. Dat het verfoeilijk Belgisch compromissysteem de Vlaamse bedden opwarmt, zegt veel over Jambons leidende kwaliteiten. Niets vrolijks helaas.   

Maar begin vorige week floot de Raad van State Queen Nikko-laat-me-niet-lachen terug naar haar blauwe paddenstoel met groene stippen. Er zat niet genoeg geld in haar zak om cadeautjes uit te delen en zo kon niet iedereen gelijkwaardig genieten van haar stekkerautopremie. Voor de zoveelste keer is het werk van de Vlaamse regering brolwerk met flatergaten. Terug naar de tekentafel. De stekkerautopremie werd uiteindelijk ontmaskerd voor wat ze werkelijk is: kiezersbedrog. Een snoepje voor gulzige kiezers. De premie werd ingekort tot na de gemeenteraadsverkiezingen en aangedikt met nog eens zes miljoen extra klimaateuro’s. Zo hoopt de Open VLD genoeg kiezers te kunnen kopen.

PS-wappies van Kokanje

De kampioenen van de sinterklaaspolitiek zijn uiteraard de socialisten. Hoewel de communisten en ecologisten doen hun best om hen naar de troon te steken. De PS wil België nog verder laten evolueren naar het land van Kokanje waar gebraden kippen je in de mond vliegen terwijl de hangmat voorzien wordt van een champagnebar. De kapitalisten met uw belastinggeld willen het minimumloon optrekken naar 2800 euro. Ze willen het weekend verlengen naar drie dagen per week en voor de rest nog links en rechts wat diensten gratis maken. Deze surreële droomfabriek van PS-wappies zal eindigen in een nachtmerrie met een ellenlange regeringsvorming als gevolg. Voor premier De Croo worden het verlengingen. Extra time voor Vivaldi.

Dit was niet op de afbraak:

  • Kortrijkse Koekoekskroniek… Stampt koekoekssnollebolleke Ruth Vandenberghe zeikburgemeester quickie stickie uit zijn blauw krimpnest van tanende smurfen?
  • Voorpagina van De Standaard van 7 februari 2024 beschrijft omvolking zonder omvolking te gebruiken, want omvolking gebruiken is niet woke. Beste woke-journaille, nette woorden maken de realiteit niet schoner, het is enkel maquillage van burgerbedrog.
  • Onze kinderlokker bisschop Roger Joseph Vangheluwe was ook geïnteresseerd in gewone volwassen porno. Zijn seksverslaving druipt van kruis tot kelk, maar god heeft hem vergeven. Amen.
0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter