België Bananenrepubliek

Neen we zijn nog niet af van het gezeik van politici. Vincent Van Quickenborne schoot de hoofdvogel af toen drie van zijn laveloze vrienden hun blaas leegden tegen een politiecombi. Zonderlinge kameradencrew houdt Quickie eropna. Op het feest waren vele topsmurfen aanwezig zoals Alexander De Croo en Egbert Lachaert. Er waren gratis vaten bier en naar verluidt kwam er tot jolijt van de premier een stripact van de Italiaanse pornoster Eveline Dellai. Of was het een lookalike? Behalve de strontzatte combiplassers was volgens Van Quickenborne iedereen nuchter. Denkt Quickie nu echt dan wij een bende idioten zijn die alles geloven. Vijftig mannen op een verjaardagsfeestje met gratis bier en niemand zat. Laat mij niet lachen. Dat is hetzelfde beweren dat vijftig vrouwen niets kochten op een mega goedkope leegverkoop van Marlies Deckers lingerie.

In de zeik gezet

Op het zeikfront liet ook Theo Francken zich niet onbetuigd. Tijdens een zuippartij in Brussel met partijgenoot Darya Safai kon hij zijn jongeheer niet in de broek houden. Hij besloot om zo zat als een achterdeur de stadsbloemetjes te bewateren met zijn met alcohol doordrenkte urine. De Iraanse spionagedienst legde alles vast op de gevoelige plaat, en speelde het door aan de oppositie. Zoals ik vorige week beschreef werd het filmpje bij wijze van happy slapping gretig verspreid via sociale media. Het doel? Het maximaal toebrengen van schaamte aan Theo Francken. Mission accomplished. Welke politieke strategie er besproken werd tijdens het ladderzatte bacchanaal is niet bekend. Maar een goed ingelichte bron liet weten dat het de vandalenstreken van allochtone Brusselse jongerenbendes betrof. Een onderwerp dat Theo nu best schrapt uit zijn politiek arsenaal.

Stempeniafobie

Na Tom Van Grieken trekt nu ook Bart De Wever naar Jean Marie Dedecker om op zijn knieën te smeken zijn partij te redden’

N-VA staat voor een moeilijk verkiezingsjaar. De hamvraag daarbij is of Vlaamse regering Jambon I blijft regeren als een zootje ongeregeld in een toren van Babel. Want zolang Jambons hesp uitgerookt wordt door zijn peterprinciple, zakken Vlaanderen en N-VA weg in een moeras van beleidsimpotentie. De stempeniafobie. De angst, haat en afkeer voor stemmenarmoede jaagt in de parlementen en partijhoofdkwartieren zweetdruppels op de voorhoofden van carrièrepolitici. Na Tom Van Grieken trekt nu ook Bart De Wever naar Jean Marie Dedecker om op zijn knieën te smeken zijn partij te redden van de neerwaartse spiraal waarin ze gevangen zit. Middelkerke wordt stilaan het Lourdes van de politiek.

Bij de CD&V slaat de stempeniafobie zo hard toe dat ze de opdracht gaf aan alle mandatarissen om kaarsen te branden in alle kerken en kappellen. Enkel God de almachtige vader kan hen nog redden van een begrafenis onder de kiesdrempel. De paus X-ste deze week nog: ‘bedankt voor de kaarsen’. De stemmenvloeiende kaloten hopen dat Jezus, net zoals hij het bloeden stopte van de bloedvloeiende vrouw, ook de stemmenafvloei bij hen een halt toeroept. Voorzitter Sammy Mahdi wedt op twee paarden en legt zijn tapijt ook geregeld richting Mekka. Mocht het mirakel geschieden weten we bijgevolg niet of het Allah, Mohammed, God of Jezus was. Wat wel zeker is, het zou een mirakel zijn.

Groen lijdt dan weer niet aan stempeniafobie. De degrowth van hun partij is immers een goede zaak voor de natuur. Hoe minder bullshit. Hoe minder CO2-, stikstof- en ammoniakuitstoot. Mocht Groen verdwijnen van het politieke toneel dan kunnen volgens het stikstofdecreet alle landbouwers uitbreiden en krijgt Ineos nog een extra kraker in Antwerpen.

Bij de Open VLD probeert men de stempeniafobie te maskeren met een positivistische roze bril. Tom Ongena roept zelfs luid dat Open VLD de verrassing wordt van de verkiezingen in 2024. Ik weet Tom ‘optimism is a moral duty’ maar je begint stilaan op Comical Ali te lijken. De minister van Informatie uit Irak die tijdens de Golfoorlog triomfantelijke overwinningen pretendeerde terwijl op de achtergrond de Amerikaanse tanks Bagdad binnenrolden.

Vooruit heeft sinds de shitstorm rond Conner Rousseau milde klachten van stempeniafobie, al heerst daar wel het gevoel dat men de klachten zal kunnen wegmoffelen. Den Conner lijkt er gerust in. Hij werd in de wolken gesignaleerd op Maanrock in Mechelen en op de Beverse feesten. Van de socialistische jeugdkampen in Nieuwpoort blijft hij op vraag van papa voorlopig ver weg.

Dit was niet op de afbraak:

• Het ziet er naar uit dat de staatsbon de begroting zal redden en misschien de politieke erosie van de traditionele partijen.  

• Eén op de vijf leerkrachten denkt aan stoppen en twee op de vijf politici zal moeten stoppen wegens niet verkozen.

• Beste Emmily Talpe, vrije meningsuiting wint het altijd van bekrompen sensatiezucht en egomane mediageilheid gebaseerd op een keizer-koster-deconstructie van politieke correctheid op woke-steroïden. Dat ze witte kameraden zijn mag iedereen toch met zang verklaren?

• Het is zonneklaar dat de transparantie over Ineos een zwart gat is van giftige gaswolken dat niemand mag zien.  

0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter