België Bananenrepubliek

De politiek ontwaakt uit zijn zomerslaap. Met opgeladen batterijen strijden partijen en politici de komende tien maanden om de sleutels van de macht. Een zeteloorlog. Een zieltjesstrijd. De centrumpartijen Open Vld, CD&V, N-VA en Vooruit strijden om de laatste grijze, makkelijk boetseerbare kiezer die in het centrum ronddoolt. Een uitstervend ras. De microscopische verschillen worden met quotes en slogans opgeblazen tot luchtballonnen van perceptiegassen. De open oorlog tussen de linkse liberalen van de Open VLD en de pseudoliberalen van N-VA wordt symbolisch herleid tot: de progressieve ‘doendenkers’ van Open VLD tegen de conservatieve ‘doemdenkers’ van N-VA. Eén letter verschil. Meer niet.

Op extreemlinks bakkeleien Groen en PVDA om de stemmen van hippieblowers, yogasnuivers en sociaal gedepriveerde uitkeringshoppers.

Eenzaam op extreemrechts schiet Tom Van Grieken ongecontroleerd op alles wat beweegt, terwijl hij de steeds groter wordende groep blancokiezers vergeet voor zich te winnen.  

Asielsclerose   

De CD&V wil inzetten op asiel en migratie. Ze wil duidelijk het Deense socialistische model kopiëren en op kaloteleest schoeien. Terwijl al een goed jaar geen voorrang meer gegeven wordt aan alleenstaande asielzoekende mannen, roeptoeterde Nicole De Moor dat ze hen niet meer zou opvangen. Een één tweetje met de Groenen dacht ik eerst. Maar De Moor kreeg de steun van de regering en Groen kreeg nog maar eens een klap in het gezicht. Groen moet na de gascentrales en de kerncentrales nu ook met migratie een bittere pil slikken.

De soyaridders van het groene kruis komen steeds vaker tot de vaststelling dat hun dogmatische principes de realiteit ontberen en hun wereldvreemde oplossingen net dat zijn: wereldvreemd.

Feit is dat de asielsclerose verder ettert en vreet aan onze maatschappij. Je kan zoeken naar een medicijn of je kan de wonde omzwachtelen. Het laatste doen we al 30 jaar. Volgens Einstein is de definitie van waanzin steeds opnieuw hetzelfde doen, en een verschillende uitkomst verwachten.

‘De Sutter-route’

Nadat De Moor bekendmaakte dat alleenstaande mannen geen opvang meer krijgen, zijn er plots massaal veel asielzoekers die als vrouw gevangen zitten in een mannenlichaam. In het asieljargon spreek men van het LGBTQ-achterpoortje of de ‘De Sutter-route’. Moslims moeten zich dan wel eerst bekeren tot een andere godsdienst voor ze de genderkaart trekken. Want Allah lust geen andersgegenderden. Ze kunnen ook gebruikmaken van de Takiyya. Dat is een begrip dat verwijst naar een vrijgeleide in de islam om ongelovigen een rad voor de ogen te draaien. Ze mogen hun geloof verbergen of loochenen als ze vervolgd of bedreigd worden. In de carnavalswinkels kopen mensensmokkelaars de vuile-janetten-pruiken in grote hoeveelheden op, om ze voor duizend euro aan hun klanten te verkopen. In bosjes schuiven de De Sutter-lookalikes aan om asiel aan te vragen. Het lijkt op een stoet in Aalst.  

Dweilen onder de waterval

Het enige wat de Vivaldi-regering doet is extra dweilen leggen onder de waterval. Al meer dan een jaar en tot vervelens toe echoën de Vivaldisten dat elke gemeente en elk Europees land hun straten moeten laten overspoelen. In een verkiezingsjaar weigeren de burgemeesters om hun gemeente met een perceptie van onveiligheid op te zadelen en de onaantrekkelijke Europese landen sluiten hun grenzen. Intussen gaat de exodus van gelukszoekers zo hard dat ook gematigde leiders geen heil meer zien in solidariteitsdweilen met de kraan open. De 35.000 opvangplaatsen in België zijn asielmagneten die de onmenselijkheid aanwakkeren. Zelfs een blinde ziet het en een dove hoort het.

Migratiedeal.

De zevendwergregering van Alexander De Croo, moet nog vóór de eerste vorst een migratiedeal rondkrijgen. Een humaan winterplan om de waterval aan gelukszoekers te irrigeren naar droog land. Gelukkig voor De Moor en de CD&V worden door de klimaatopwarming de ijsheiligen pas verwacht in januari 2024. Net voor de echte start van de campagne.

West-Vlaamse bedrijven gaan op zoek naar arbeiders in Mexico, terwijl de straten van Brussel vol liggen met sans-papiers smekend om asiel. Het probleem is dat het gros van de asielzoekers niet wil werken, maar enkel in een hangmat aan de uiers van ons sociaal zekerheidssysteem geld wil opsparen om een huis in hun land van herkomst te bouwen. Zij die wel willen werken, kunnen en mogen niet door ons complex systeem van in de eigen voet schieten. Enerzijds willen we een arbeidsprobleem met migratie oplossen en anderzijds een migratieprobleem met arbeid. Arm België.

Dit was niet op de afbraak:

• Kandidaat Open VLD-voorzitter Vincent Stuer wil de oude liberale krokodillen onthoofden en salamanders de lijsten laten trekken van een partij aan de rand van de afgrond. Blauwe intelligentie sterft zienderogen.

• Vooruit-voorzitter Conner Rousseau en zijn partijgenote Hannelore Goeman gaven deze week les aan een zesde middelbaar. Ze werden verzocht terug te gaan zeveren in het parlement.

• Bouchez kreeg een taart in het gezicht. De taartengooier pleit voor de vrijheid van patisseriewerpen.   

• Pierre-Yves Dermagne is na Van Quickenborne de tweede minister die de walmen van marihuana verwelkomt in onze maatschappij. De legalisering van softdrugs is volgens hen geen steppingstone naar coke en smak, maar een relaxdrug voor wellnesscentra.

0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter