Het Deens gerecht zwiert een minister voor zestig dagen de cel in voor een ambtsmisdrijf. Het Belgische gerecht is milder. Anders zaten Jan Jambon, Alexander De Croo, Tinne Van der Straeten, Ben Weyts en Frank Vandenbroucke nu in de psychiatrische vleugel van Lantin of Wortel afleveringen van ‘Crimiclowns’ te schrijven. Wat in Denemarken strafbaar beleid is, blijkt in België de gewone gang van zaken. Arm België.

Knokkabinet van kibbelpartijen

De vite-valt-ie-regering hinkt op zijn laatste dikke teen. Vroeger hadden we een kibbelkabinet, nu is het een knokkabinet van kibbelpartijen die intern nog verdeelder zijn dan een scheidend faalhuwelijk. De MR desavoueert openlijk haar eigen minister. Open Vld kan niet lachen met de linkse koers van Lachaert en barst door de onderdanige consensusverslaving van De Croo. Magnette moet zijn onbekwame ministers constant bijsturen op de ministerraad.

‘Ze klampen zich vast aan de macht tot hun vingers verkleumen aan de kiesdrempel.’

Groen is schizofreen omdat het milieuvervuilde, ammoniakspuwende en klimaatbedreigende gascentrales moet verdedigen om zijn eenrichtingsvisie rond de kernuitstap staande te houden. En Vooruit is teleurgesteld in zijn eigen geaccordeerde consensus. Het einde is nabij. De gifbeker wordt rondgedeeld, maar niemand wil Vivaldi uit zijn lijden verlossen. Waarschijnlijk omdat het electoraal goedkoper is om het lijk in een kunstmatige coma van flutbeleid te houden. Ze klampen zich vast aan de macht tot hun vingers verkleumen aan de kiesdrempel.

Trek de stekker uit het energiedebat

Tinne de waanzinnige gasgroupie zit dezer dagen wel zwaar aan de gasfles. Geen lachgas maar huilgas, toch zeker als ik naar mijn energiefactuur kijk. Het groene klootjesadagium: ‘de vervuiler betaalt’ wordt door waanzinnige Tinne strikt toegepast. De bouw en uitbating van vervuilende klimaatbedreigende en amoniakspuwende gascentrales zullen wíj betalen. Haar huichelende energienorm is geen ontlasting van onze spaarrekening. Nee hoor! Het bepaalt enkel of we afdokken via de elektriciteitsfactuur of via de belastingen.

‘Hopelijk gaat het licht van Vivaldi eerder uit dan mijn licht in de keuken.’

Maar betalen moeten we van de groene boomklevers. Bij een gemiddeld Vlaams gezin maakt de energieprijs nu tussen de tien tot vijftien procent van het budget uit. Vóór de kernuitstap van 2003 was dat tussen de één à twee procent. De groene waanzin duwt Vlaanderen in de armoede en maakt onze economie vleugellam. Hopelijk gaat het licht van Vivaldi eerder uit dan mijn licht in de keuken.

De nieuwe politieke dictatuur

Een kat in het nauw doet rare sprongen. Wanneer een politieke partij als CD&V in het nauw gedreven wordt, stormen alle lemmingen wild krijsend richting afgrond, in de hoop dat god de almachtige een mirakelbrug doet verrijzen. In een congres waar geen tegenspraak geduld werd – de nieuwe politieke dictatuur – werden er via pseudostemmingen richtingen voor de partij bepaald. Jammer dat het allemaal voorstellen waren richting het ravijn. Vanaf 2010 een generatieverbod op aankopen van tabak. Binnen 30 jaar zijn onze gepensioneerden tabaksdealers. Voor CD&V mag je kiezen wanneer je op pensioen gaat en tabaksdealer wordt. Daarnaast moet België Zwitserland worden. No thanks.

Werkende werklozen

Zuster Hilde Crevits wil dan weer langdurige werklozen boosteren met dwangarbeid voor 1,3 euro per uur. Ze wil een horde moderne slaven creëren voor burgemeesters met zweepdromen. Heil Mao, Stalin en Leopold II. Shitjobs voor Chinese vrijwilligers onder bedreiging van het afkappen van hun dopgeld. Wie niet horen wil moet naar het OCMW waar de gemeente dan de rekening van deze groep inactieven betaalt. Met andere woorden: wie op zijn gemak naar werk wil zoeken en geen dwangarbeid wil verrichten geniet best OCMW-steun.

Frauduleus fraudebeleid

En dan is er nog onverlichte Verlinden. Vivaldi besliste dat fraude een topprioriteit was en minister Van Peteghem moest daarom tegen 2024 rond de 2,3 miljard euro in de schatkist pompen. Maar nu schrapt de sjezende Verlinde dit als topprioriteit voor de politie zonder haar collega CD&V-er Van Peteghem ervan op de hoogste te brengen. Als de pastoors niet meer praten loopt de mis de mist in.

‘Spartelend als een zeemeermin in een bubbelbad wou Verlinden zichzelf bij de haren uit het bad trekken door het te herleiden tot een semantische discussie.’

Spartelend als een zeemeermin in een bubbelbad wou Verlinden zichzelf bij de haren uit het bad trekken door het te herleiden tot een semantische discussie. Misschien een uitleg die gelovigen met de hostie doorslikken, maar of de gewone mensen van Coens dit doen, valt zeer te betwijfelen. Het is duidelijk: de congregatie van de hypocritijnzers eindigt zoals de kerncentrales: als een lijk dat moeilijk te reanimeren valt.

Dit was niet op de afbraak:

  • Stickie Quickie loog niet in het parlement. Hij was te dom om te beseffen dat hij verkeerde informatie kreeg. Hij gaat wel straks automatisch ons rijbewijs intrekken als de boete niet betaald wordt.
  • Vooruit wil ons beboeten voor het gebruik van de GSM in de wagen. De GSM op de middenconsole bevestigen en als GPS gebruiken mag niet. De geïnstalleerde GPS op onze middenconsole van de wagen wel. Help Pfizer. Een pilletje tegen zinloze zever aub.
  • Gemeenten met een geldwolfsyndroom willen privéboeven inhuren om onze zakken efficiënter te rollen.

De tamtam van de Zwetsstraat

Onlangs lanceerden we een nieuwe rubriek: ‘de tamtam van de Zwetsstraat ‘. Hierin worden de wildste, vaak verzonnen roddels circulerend in de wandelgangen van de Wetstraat omgezet in het zwetsstratees. En zoals het met roddels gaat verhult een rookgordijn het vuur en wordt de doofpot niet gehoord. Hoorde je een roddel die de gehoorgang van Jasmijn nog niet vond, e-mail dan gerust naar jasmijnwalldorf@outlook.be .

  • Omwille van de hoge vetcomorbiditeit van Omicronpatiënten gaan Marc Van Ranst en bestie Jean Marie Dedecker tijdens de kerstvakantie op fatcamp bij Sven Nys Cycling Center. Eddy Merckx werkt momenteel met spoed aan een fiets met buitenmatig groot zadel en tonnagebestendig frame.
  • Dries Van Langenhove nodigt met kerst een eenzame gedepriveerde sukkelaar uit. Georges-louis Bouchez weigerde zijn uitnodiging.
  • Alexander De Croo heeft het gehad met Italiaanse orale talenten en skiet dit jaar in Courchevel met K3. Niet Van Thillo maar Engie betaalt dit jaar de rekening.

0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter