België bananenrepubliek

De tactiek van de socialisten is nu al overduidelijk. Het wordt deelnameoppositie. De vermeende racist, seksist en bodyshamer Rousseau zal gedurende vijf jaar als een gebroken plaat tot orensbloedens toe compassieserenades jeremiëren. We krijgen vijf jaar lang een frenetieke Bouchez-imitatie van Tiktok-, Instagram-, X- en Facebook-terreur. Sammy Madhi wordt dan een doorslagje van de kopie van een kopie. Bart De Wever en zijn N-VA worden hun electoraal moestuintje. De plaats waar socialisten en christendemocraten zo veel mogelijk stront zullen opspuiten om vruchtbaar te kunnen groeien. Hopen ze. Maar zal de kiezer zo dom zijn om daar in te lopen. In Wallonië deden ze het in elk geval.

Het Vlaams socialistisch belang

De vermeende racist, seksist en bodyshamer Rousseau vindt de huidige samenstelling van de toekomstige Vlaamse regering te rechts. Dit is makkelijk te verhelpen. Voeg aan de coalitie het links populistische Vlaams Belang toe. Dan krijg je meteen een sociaaleconomische linkse reflex. Het kan perfect. We vullen de brooddozen niet alleen met een broodje smos, maar ook met een woke-alarm. Een toestelletje dat een signaal stuurt naar Van Grieken wanneer een leerkracht woke-bullshit injecteert in onze jeugd. De Vlaamse regering kan Van Langenhove aanstellen als directeur van een fatkamp voor bolbuikige punkers met een hanenkam. Rousseau en Van Grieken kunnen samen pleiten voor een duur standplaatsvignet voor Roma of andere zigeuners, zodat ze ons land kunnen mijden als kampeerplaats. Ze kunnen samen het openbaar vervoer uitbreiden en veiliger maken door een buspolitiekorps op te richten. De ‘De Lijn-politie’ moet wanbetalers, vandalen en tuig van de richel in de pas matrakkeren om zo het openbaar vervoer terug rendabel te maken. ‘De lijn veilig thuis in een sociaal verantwoorde omgeving’, als dat geen schitterende slogan is. Het is duidelijk dat de enige manier tot een stijging van het Vlaams socialistisch belang, een samenwerking tussen Vooruit en Vlaams Belang is.

Lokale rehabilitatie

Tom Van Grieken probeert zijn voorzittersvel te redden met lokaal succes van zijn partij op 13 oktober 2024. Maar hij weet maar al te goed dat hij de lokale afdelingen met bekwame mensen op de lijst, op zijn twee handen kan tellen. Lokaal stemmen de mensen anders dan nationaal. Personen en personaliteiten zijn lokaal belangrijker dan schreeuwslogans. In de gemeenten waar de kleinburgerlijke Janlul en miepoes de lijst trekt zal het Vlaams Belang amper ¼ van de stemmen halen die ze bovenlokaal binnenhaalden. Wie kan immers vertrouwen stellen in een verzameling van maatschappelijk uitschot dat pleit voor veiligheid, maar het verschil niet kent tussen een APV en een PV. Jean Marie Dedecker mag dan principieel voor een coalitie met VB zijn, maar zal hij een proleet met het verstand van een hoogopgeleide mier verwelkomen in zijn schepencollege? Misschien moeten de penjockeys van de mainstream media hem die vraag voorleggen. Hoe dan ook. Ik voorspel u dat Tommeke zal verwijzen naar de provinciale cijfers om te triomferen, want daar geldt opnieuw de lokaal overstijgende electorale visie. Mogelijks wordt hij gered door Ninove en haalt VB daar de absolute meerderheid. Het zou een mini-overwinning zijn, die men tot grootste zege ooit zou dopen. Nog 3 ½ maand wachten en we kennen het antwoord.

Confederale saneringsregering

De Wever liet nog maar eens de Nationale bank aanrukken om MR en Vooruit een laatste keer met hun neus in de door hen gecreëerde drekhoop te duwen. Een torenhoog begrotingstekort en exploderende schulden. 3 miljard euro per jaar besparen dicteert Europa. Ons land moet dus besparen, saneren en tezelfdertijd meer mensen aan het werk krijgen, het leven betaalbaar houden en economisch groei forceren. En dit alles moet ze realiseren binnen het behoud van onze hyper-bemoederende verzorgingsstaat. Het lijkt een mission impossible en vooral ene die zal eindigen in een stemmeninflatie van extreme partijen in 2029. Kan De Wever België verder scheuren en het tezelfdertijd redden van de ondergang? Ik hoop het. Ik vrees ervoor.   

0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter