Het moet gezegd. Mijn onmetelijk respect voor Chris Janssens die in een partij waar toch nogal wat zelotische bijbelvreters huizen, zich out als homoseksueel. Nadat Tom Van Grieken zich outte als socialist, was de stap misschien wel kleiner, maar toch, hoed af.

Aan de linkse persmuskieten die het nodig vonden om Chris te besmeuren, shame on you! Het woke-journaille voelt zich blijkbaar in het kruis gestampt nu blijk dat rechtsdenkenden ook mensen zijn en dat je politieke voorkeur je geaardheid, je denken en je ideologisch profiel niet begrenst. Dankzij Chris is het voor lesbiennes en homo’s geen taboe meer om openlijk te zeggen dat ze rechtse ideeën hebben. Voorts kunnen ze vrij en zonder schaamte zeggen dat ze rechts stemmen. In de warmste week stond de ideologische kast wagenwijd open. Dank u Chris.

Tu quoque, Vivaldi fili mi

De Vivaldioten hebben deze week het summum van stompzinnigheid bereikt. Vivaldi is een zevenkoppige draak met schrompelkoppen die elk een electorale overlevingsstrijd voeren. De meest recente opiniepeilingen wezen uit dat zij die intern stoelen vanonder collega’s uitstampen, vooruitgang boeken.

‘Het is bon ton geworden om elkaar messen in de rug te steken en na een beslissing teleurgesteld te zijn of zelfs compleet afvallig.’

Daarom verlagen alle Vivaldioten zich nu tot het niveau van Bouchez en is niemand nog alle beslissingen van de regering trouw. Het is bon ton geworden om elkaar messen in de rug te steken en na een beslissing teleurgesteld te zijn of zelfs compleet afvallig. Ik herhaal wat ik vorige week schreef: dit is een knokkabinet van kibbelpartijen.

Coronashitshow

Eerst was er de coronashitshow. Terwijl alle cijfers dalen en omikron meer en meer op een stevige griep lijkt, slaagt angstafgod Vandenbroucke er toch in om iedereen de stuipen op het lijf te jagen. We moeten iets doen, want andere landen doen iets en het staat goed om iets gedaan te hebben, luidt het Vivaldiotisme. Alexander De Croo zelve stelt voor om de cultuur op slot te doen. De sector leeft hoofdzakelijk van subsidies, ergo de ondersteuning van een sluiting daar is goedkoopst. Waarop iedereen luid applaudisseert om de volgende dag in het parlement de premier een trap tussen de kerstballen te verkopen.

‘Deze shitshow van hypocrisie en schijndemocratie haalde de kranten niet. Stel je voor dat de mainstreammedia de waarheid schrijft, dat zou de echte peripetie zijn.’

De Open Vld werd de boksbal van Groen, Ecolo, CD&V, en PS. Om hun cultuurachterban van woke-troubadours te pluimstrijken sprongen ze op de barricades. De dag nadat alle regeringen van ons land, hand in hand, samen beslisten om de cultuur op slot te doen, zeggen ze neen, we hebben toch nog eens nagedacht en we zijn niet meer akkoord. Om de Vivaldioten ten dienste te zijn diende de oppositie dan maar een motie in met een dringend verzoek om nog voor het KB verschijnt de beslissing te herzien. Je gelooft het nooit. Alle Vivaldioten die een half uur ervoor de premier vroegen om zijn beslissing te herzien… stemden tegen. Deze shitshow van hypocrisie en schijndemocratie haalde de kranten niet. Stel je voor dat de mainstreammedia de waarheid schrijft, dat zou de echte peripetie zijn.

De kerncarrousel

De kernuitstap is nog een grotere bulshitparade. Na een nacht klooien is Vivaldi afgedaald in de kerkers van haar eigen divergenties. Als volleerde valse Vivaldioten wilden pornopremier De Croo en waanzinnige Tinne de persconferentie van de grote misleiding organiseren en laten uitschijnen dat de gordiaanse kernenergieknoop was doorgehakt. Het feit alleen al dat ze het van plan zijn, deed me kokhalzen. Maar gelukkig was daar Twitterdemon Bouchez. Hij trok het rookgordijn weg en schoot de poging tot bedriegerij met een bliksemschicht neer. Georges-Louis Bouchez liet weten dat het enige wat men had bereikt, niets, nada, nul de ballen was. Ceci n’est pas une décision.

‘Waanzinnige Tinne kwam uit haar toren van Babel om deze onzin voor de camera’s van Terzake uit te kramen’

Voor de Groenen is de verlening van de kerncentrales van de baan en is het enkel eventueel nog een back-up van de back-up van iets dat eigenlijk geen back-up is, want het kan niet meer. Waanzinnige Tinne kwam uit haar toren van Babel om deze onzin voor de camera’s van Terzake uit te kramen. Georges-louis Bouchez zat daarna breed glimlachend in de studio uit te leggen dat Van der Straeten ‘full of shit’ was en dat de verlenging van de twee jongste kerncentrales nog niet van de baan was, maar nog steeds als optie op de regeringstafel ligt. Ik weet niet waarom, maar na deze bulshitparade van tegenspraak moest ik spontaan denken aan: bla, bla, bla, bla, bla, bla…

De tamtam van de Zwetsstraat

Onlangs lanceerden we een nieuwe rubriek: ‘de tamtam van de Zwetsstraat ‘. Hierin worden de wildste, vaak verzonnen, roddels circulerend in de wandelgangen van de Wetstraat omgezet in het zwetsstratees. En zoals het met roddels gaat verhult een rookgordijn het vuur en wordt de doofpot niet gehoord. Hoorde je een roddel die de gehoorgang van Jasmijn nog niet vond, e-mail dan gerust naar jasmijnwalldorf@outlook.be .

  • Kristof Calvo organiseert in Mechelen een groepsaankoop voor generatoren. Zo kan elke maneblusser bijdragen tot de bevoorradingszekerheid na de kernuitstap.
  • Alexander De Croo beval om de cultuur op slot te doen omdat humoristen tijdens hun eindejaarsconferences hem en zijn regering te nadrukkelijk als idioten afschilderden.
  • Zuhal Demir gaat deze kerstvakantie bomen planten in Turkije. Als we de CO2-uitstoot in andere landen mogen compenseren, waarom dan niet ons bostekort in Turkije compenseren.

Om af te sluiten nog even deze hersenspoeling. Hét nieuwjaarsgeschenk voor 2021 is aangekomen. Vanaf begin volgende week is ‘het jaar van de banaan 2021’ leverbaar voor de prijs van 22,00 euro. Doe je parlementair/politicus van om de hoek of je politiek gekke oom of tante een leuk cadeau voor kerst of nieuwjaar. Bestel de cadeaubox: ‘Het jaar van de banaan 2020-2021’. Twee boeken die je meenemen op een satirische trip door politiek Vlaanderen. Een banaan in het oor onder de kerstboom. Het eens iets anders.

0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter