België Bananenrepubliek

Eerst het goede nieuws. Hét oudejaarsboek voor 2023 komt eraan. Het ‘jaar van de banaan 2023‘ is een jubileumeditie want vijf jaar geleden op 18 november 2018 publiceerde ik mijn eerste satirisch cursiefje op doorbraak.be. Het boek kan je kopen voor de democratische prijs van 21 euro. Vanaf nu kan je een pre-order plaatsen. We leveren vanaf 18 december 2023.

Om je Jasmijncollectie aan te vullen kan je de edities 2020, 2021, 2022 apart bestellen voor 15 euro. Ook dit jaar is er terug een cadeaubox van alle edities 2020-2021-2022-2023 voor de jubileumprijs van 55 euro. Vier boeken die je meenemen op een vijfjarige satirische trip door politiek Vlaanderen van november 2018 tot en met september 2023.

Bestel via www.boeken.café

Rode fake-aanbestedingen

Donderdag hoorde ik het gesnorkt van Agusta-helikopters onder het gezwatel van Frank Vandenbrouckes smoessermoen omtrent de aanbesteding van COVID-vaccins. Deze week werd nog maar eens nadrukkelijk bewezen dat rode aanbestedingen fake zijn en dat socialisten Agusta nog niet ontgroeiden. Even het geheugen opfrissen. Voor het in 1994 binnenhalen van de overheidsopdracht voor het leveren van nieuwe legerhelikopters sjoemelden socialisten en werden tientallen miljoenen euro’s smeergeld naar socialistische partijkassen en rode privékluizen doorgesluisd. Donderdag werd pijnlijk duidelijk dat een van de spilfiguren in het maffiose Agustaschandaal, Frank Vandenbroucke, opnieuw verwikkeld zit in een gênante frauduleuze knoeierij met de aankoop van COVID-vaccins. Toeval? Ik denk het niet. Het boek Bpost Hold Up onthult dat onder anderen socialistische kopstukken, Johan Vande Lanotte, Paul Magnette, Pierre -Yves Dermagne en hun rode handpopambtenaren – vooral van emsiekensie – jaren aan een stuk constructies opzetten om illegaal aangedikte subsidies door te sluizen naar de geldverslindende sovchoz Bpost. George Orwell schreef in zijn The Road to Wigan Pier (1937):

‘Net zoals met de Christelijke godsdienst, is de slechtste reclame voor het socialisme haar aanhangers.‘

Conner Rousseau, Meryame Kitir, Frank Vandenbroucke, Marie Arena, Marc Tarabella en talloze proleten voor hen, bevestigen met nadruk George’s quote.  

To Bpost or not to Bpost

Zo gaven de – al dan niet bewust – opgelichte regeringen keer op keer de gedwangvoederde aanbesteding van honderden miljoenen euro’s subsidies voor bedeling van kranten en tijdschriften aan Bpost. Maar. Het door syndicalisme geïnfesteerde Bpost, met onrendabele loonkosten tot gevolg, kan nooit de goedkoopste zijn. In het verleden werden andere spelers op de markt met illegaal verkregen belastinggeld omgekocht. Deze concullega’s trokken zich terug uit de aanbesteding zodat het PS-jobarsenaal van gleufbedieners de rode vuist zou blijven opsteken. Nu dat deze omkoping aan het licht kwam, trekken concurrenten zich niet meer terug uit de aanbesteding. En wat blijkt. Bpost is dubbel zo duur. Dubbel! Maar, To BPOST or not to BPOST is NOT the question. De groen-rode regering met blauwe dweil wil kort voor de verkiezingen de stemmen van de rode gleufbedieners van Bpost bij zich houden, want PVDA/PTB blaast syndicalistisch gezeik in hun nek. De vivaldioten wringen zich in alle bochten en zoeken een sluipweg om dan toch maar aan Bpost te kunnen toekennen. De rode fake-aanbestedingen zijn een Belgische pest waar geen vaccin tegen opgewassen is.

Ik weet niet meer voor welke leugen gestemd

Wat ook een fake-aanbesteding is, zijn de komende verkiezingen. De winnaar van die aanbesteding krijgt zelden de opdracht. Peilingen geven aan dat de smurfen van Open VLD in Antwerpen en Limburg onder de kiesdrempel van Guy Verhofstadt verdwijnen. Maar, groen-rode dweil De Croo sopt, kennelijk ongestoord, verder uit zijn leeglopende stemmenemmer. Terwijl ze over de afgrond springen zoeken liberalen naarstig of er een parachute in hun rugzak. Straks moet dweil De Croo voorzitter worden van de Europese Raad zonder ‘drop in zeinen emmer’. I hope this runs good off. Vlaams Belang zuigt dan weer langzaam maar zeker N-VA leeg. Met 30% wordt het in Antwerpen met voorsprong de grootste partij en moet Bart De Wever straks uit sjerpgeiheid aanschurken bij groenen, socialisten en CD&V of godbetert misschien wel PVDA. Tenzij. Hij het lef heeft om een Vlaams-nationalistische coalitie te vormen met Tom Van Grieken.

ik wil af van deze Vlaamse falende kutregering en de groen-linkse federale miserieregering

Om het Vlaams Belang onbelangrijk te maken wekt CD&V ‘The Beast’ en ‘ervaren gids’ Jean Luc Dehaene via artificiële intelligentie terug tot leven. Waarom? Wel, de huidige kopstukken van CD&V – op Van Peteghem na – zijn artificieel en missen intelligentie. Ze staan niet alleen in Vivaldi. Een PIZZA-studie wijst uit dat de beleidscapaciteiten van onze politici gedaald zijn tot onder het absolute nulpunt. Ooit waren onze politici de slechtste van de klas, nu mogen ze de klas niet meer binnen. Dat een PISA-studie bevestigt dat het nog slechter wordt in de toekomst maakt me somber. De belangrijkste conclusie is dat ‘ik niet meer weer voor welke leugen gestemd’ ook niet deze van de extremen van PVDA en VB. Ik wil niet in een kopie van de Sovjet-Unie leven. Ik wil niet in een kopie van Hitlers droom leven. Maar ik wil af van deze Vlaamse falende kutregering en de groen-linkse federale miserieregering geleid door respectievelijk ‘dinges’ Jambon en ‘dweil’ De Croo. Deze pokemonregeringen zijn de nageboorte van Frankenstein. Ze zijn evenzeer een alternatief. De traditionele blunderbulldozerspartijen zijn tewerkstellingskantoren voor betweterige egoïsten of narcistische solipsisten die dan nog eens te lui zijn om naar hun werk te gaan. Voor de tweede keer in evenveel maanden kan de stemming in het federaal parlement niet doorgaan omdat de vetbetaalde lamzakken in hun slaapzak verdronken zitten. Arm België, triest Vlaanderen.

Dit was niet op de afbraak:

• Kaouakibi krijgt 1 ‘symbolische’ euro omdat ze geen parlementair medewerker kreeg voor haar ‘symbolisch’ optreden als parlementair. Naar verluidt trekt ze in Antwerpen de lijst van Dyab Abou Jahjah ‘Viva Palestina’ en verzorgt ze daar de fundraising.

• Gelukkig staakten de sluiswachters niet tijdens de recente wateroverlast of gans België stond onder water.

Bastaarddochter prinses Delphine wil op dezelfde manier behandeld worden als prins Laurent en prinses Astrid. Laat ons de monarchie afschaffen dan wordt ze behandeld zoals iedereen.   

• Belgicist/unitarist Georges -Louis Bouchez wil als staatshervorming dat Walen zich financieel responsabiliseren binnen hun bevoegdheden. Dat is net als vragen aan een schildpad of een slak vragen om een sprintje in te zetten. De veelzeggende nietsdoener Bouchez weet dat dit onmogelijk is, maar om de hielen van De Wever te likken moet men laag bij de grond gaan. 

0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter