Sinds eind 2018 schrijft Jasmijn Walldorf wekelijks de satirische column ‘België Bananenrepubliek’ op Doorbraak. Op zondag werpt ze week na week haar vlijmscherpe blik op politiek Vlaanderen. Ze spaart daarbij niets of niemand en rijgt álle politici, politieke partijen en publieke figuren aan haar degen. Hoewel uitgaand van een sterk Vlaams gevoel zijn haar spotschriften partijgebonden noch ideologisch gestuurd of gevoed. Dit boek ‘Het jaar van de banaan 2021’ bundelt al haar wekelijkse spotschriften van 2021.

Er bestaat ook een cadeaubox: Het jaar van de banaan 2020/2021

2021 is het jaar waar de Vivaldioten de macht grepen. De vite-valt-ie-regering is een samenraapsel van zeven partijen en 4 ideologieën. De zeven kabouters hebben hun linksgroene anti-Vlaamse uitzuignota klaar. De democratie wordt gemuilkorfd en verkracht terwijl de politieke adel goedkeurend toekijkt. De smurfen Crootje, Quickie en Lachertje herhalen dezelfde kiezersamputatie door belastingen te verhogen en nieuwe taksen in te voeren. Met de groenen is het nu al duidelijk dat de Tinne-taks ons financieel zal wurgen. Met Groen worden we belastingkampioen. De duurste brandstof aan de pomp en de duurste gas-en elektriciteitsfactuur.

Sihame el Kouakibi (kouwe kiwi voor de vrienden) danste gedurende tien jaar ongestoord een patrimonium bijeen van 2,5 miljoen euro. Ze behaalde haar master bullshit verkopen aan het gereputeerde instituut ‘Vande Lanotte’ te Oostende, alwaar ze cum laude afstudeerde. Haar trotse professor en lullificator par excellence, Johan Vande Lanotte, verdedigde zijn pupil met graagte en gooide meteen zijn reputatie mee op het Antwerpse stort…

Dat en nog veel meer in ‘Het jaar van de banaan 2021’…

Hieronder enkele opmerkelijk quote’s:
• Het WHO evolueert stilaan naar een ‘Wereld Hilarische Organisatie’: mondmaskers zijn nutteloos – mondmaskers verplicht, chloroquine werkt – chloroquine werkt niet, remdesivir werkt – remdesivir werkt niet. Ze lijken Marc Van Ranst wel.
• De doorgedraaide zonnesmurf uit Oostende Bart Tommelein is een teruggedraaid Duracelkonijntje van kiezersbedrog en verantwoordelijkheidsdesertie in het oog van gedupeerden. Zalig de bedriegers want aan hen behoort het rijk der bestuursgraaipotten.
• Johan Vande Lanotte, keizer knoeier en nar van de normvervaging, kwam met de dedain van een betweterige befdrager de charlatanerie van El Kaouakibi mooipraten. De heiligverklaring van de keizer werd meteen gedesacraliseerd door malafide VRT-contracten, camera’s en subsidiefraude.
• Na de liberale corruptiecarrousel met Gabriëls, Pinxten en El Kaouakibi, nu de socialistische zakkenvullerij van Tony Coonen, ex van de frauderende Hilde Claes, dochter van de voor corruptie veroordeelde Willy Claes. VRT lanceert DNA CLAES: ‘twee generaties corruptiekampioenen’
• Wanneer satire kan verkracht worden door langtenige gutmenschen met een justitiezeis, sluiten we humor op in een kerker van misplaatste politieke correctheid. Stop de omineuze erosie op onze vrije meningsuiting. Stop de facebookgestapo.
• Gelukkig is Lukaku geen veganistisch Greta Thunbergadept anders begon elke match van de Rode Duivels met het symbolisch afgrazen van de grasmat.
• Ecolo staatssecretaris Sarah Schlitz — de vrouw met schrik voor haar initialen — wil genderneutrale hoofddoeken, tulbanden en kalotten in onze scholen. Het is de kwadratuur van de neutraliteitsdraaideur overgoten met een genderfluïde sausje van door klimaat opgewarmde hersenschimmen.

0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter