België Bananenrepubliek

De verkiezingen in Nederland veroveren de Vlaamse kranten en schermen als nooit tevoren. De linkse klavierhelden en platschermopiniespuiers waren er als de kippen bij om met veel rechtscistisch gekakel hun ei te leggen. De haat en afschuw voor alles wat ook maar op rechts lijkt is zo groot dat de logica en vooral de democratie overboord gekieperd worden. Ik zag en las mediaruiters high worden op rechtscisme. Het leek erop dat het de shot was die ze nodig hadden om hun pen voor de komende verkiezingscampagne te slijpen. Toen extreemrechts aan de macht kwam in Oostenrijk riep Louis Michel op om niet te gaan skiën in Oostenrijk. Jos D’Haese en Vincent Van Quickenborne wilden oproepen om geen marihuana meer te kopen in Nederland, maar uiteindelijk vonden ze dat een ‘drug’ te ver. Goedele Liekens roept op om geen seksshops in Nederland te bezoeken en Jeremie Vaneeckhout wil een ban op Nederlandse Tulpen. De Nederlandse kaas blijft voorlopig gespaard van de linkse cancelcultuur.

Lijst Hoeyberghs of team botox

“Team Botox uw injectie voor een betere toekomst

Een radicaal rechtse partij haalt 25% van de stemmen in Nederland. Het wordt in Vlaanderen op 9 juni 2024 niet anders. Aanvaard het. Geef het een kans. Wees blij dat we zoals in Argentinië geen ADHD-snuifkieken als president krijgen. Javier Milei is het spiegelbeeld van Jeff Hoeyberghs maar dan on coke. Hopelijk geraakt de botoxkoning niet geïnspireerd door Javier Milei. Anders krijgen we straks een ‘Lijst Hoeyberghs of Team Botox’. Gekke Jeff zou zonder twijfel plastieken Paul de bouwer(Ghelamco) als lijsttrekker in Antwerpen aanduiden. Voor West-Vlaanderen wordt dat met zekerheid blootmodel en vuilspuier Michel Van den Brande. Lijsten krijgt Jeff snel gevuld met botox en face-liftfans: Jacky Lafon, Bart Kaël, Danna Winner, Peter Van Asbroek, Goedele Liekens, Phaedra Hoste, Christoff, Magriet Hermans, de lijst is lang. De slogans zouden kunnen zijn: ‘Team Botox strijkt de rimpels plat’ of ‘Team Botox trekt de boel recht’ of ook nog ‘Team Botox uw injectie voor een betere toekomst’.

Via de dweiltactiek naar een West-Europees Koerdistan

De Nederlandse liberale leidster van de VVD, Dilan Yeşilgöz-Zegerius – de Koerdische furie van over de Moerdijk – heeft goed gekeken naar het traject dat Alexander de Croo aflegde richting premierschap. Het gekakel van Brakel zei vrij snel na de verkiezingen in 2019: “Zonder PS en N-VA krijg je nooit een stabiele regering. Een paarsgroene zie ik niet zitten. Zelfs niet mocht ik het premierschap op een schoteltje aangeboden krijgen. Open VLD heeft het niet goed gedaan bij de verkiezingen. We zijn de zevende partij in het parlement. Je moet de democratie respecteren. Als eerste minister zonder slagkracht ben je de dweil van de regering.” Maar als de prijzen 2 jaar later werden uitgedeeld werd De Croo Junior als dubbele nul de dweilpremier van ons land. Yeşilgöz-Zegerius doet exact hetzelfde, ze wil een rechtse regering maar omdat ze de verkiezingen verloor wil ze dat enkel doen als reservewiel in de koffer van een regering Wilders. Ze dedouaneert daarmee Wilders. Maar dan wel als een corrupte angstzieke douanier. Tactisch versterkt ze daarmee haar onderhandelingspositie en wordt ze zo ‘demandeur de rien’. De kans is dus reëel dat Dilan de eerste Koerdische premier van Nederland wordt. Als Zuhal Demir, ook nog eens minister-president van Vlaanderen wordt, dan worden Vlaanderen en Nederland verenigt als West-Europees Koerdistan.

Mossel noch vis

De N-VA is als mijn twaalfjarige dochter. Ze zweeft nog tussen een fopspeen en het dragen van een BH. De ene dag wordt ze overtuigd vegetariër, om de volgende dag naar een pensenkermis te trekken. Ze leeft in de schizofrenie van opgroeien en volwassen worden. Ze wil alle vrijheid om alles zelf te beslissen, maar kan niet zonder de raad en ondersteuning van mama. Ze is op zoek naar zichzelf en haar identiteit en maakt daarmee bokkensprongen in het duister.

Idem bij N-VA. Ze wil Open VLD kapot en trekt daarvoor een blauw jasje aan, maar wil niet echt liberaal zijn, want ze flirt constant met socialisme. Ze schildert zich met Zuhal Demir een groen imago aan, maar wil tezelfdertijd de industrie in de haven van Antwerpen de grootste van West-Europa maken. Met Theo Francken bouwt ze aan een migratiemuur rond Europa, maar timmert anderzijds aan een sociaal contract voor asielzoekers. Bart De Wever en Zuhal Demir foeteren dat ze tegen het cordon sanitaire zijn, maar zeggen geen coalitie te willen met Vlaams Belang, tenzij zij hun vuile elementen eruit zwieren. Wat als PS en ECOLO straks in ruil voor een confederalisme vormende coalitie vragen om Theo Francken, Joleen Van Camp, Maaike De Vreese, Joren Vermeersch en andere migratiekritische geluiden in N-VA uit de partij te zetten. Doet De Wever dat dan? Of zal hij dat een brug te ver vinden? Jambon en Dedecker zeggen dan weer dat een samenwerking met het Vlaams Belang wel kan zonder die speciale eis, zij het wel via gedoogsteun.

“N-VA is te veel mossel noch vis dat zelf de vissers hen niet meer lusten”

Bart De Wever wou in 2019 ontslag nemen toen N-VA ferm zakte en een twintiger werd. Als N-VA op 9 juni 2024 opnieuw een tiener wordt is ‘The curious case of Bart De Wever’ definitief voorbij.   

Dit was niet op de afbraak:

• België zal zich onthouden over de natuurherstelwet omdat Demir meer tijd wil om eerst de effecten ervan op Ineos en de industrie in Antwerpen verder te onderzoeken.

• Het gesjoemel met EPC-certificaten op maat van wie het meest betaalt of op basis van de luiheid van de inspecteur veroveren Vlaanderen.

Alle politieke partijen vullen hun schatkisten met een extra subsidies ter waarde van 36,4 miljoen euro per jaar. De stijging met 3,2 % in 2023 en 2,5% in 2024 is een grotere gelegaliseerde subsidiediefstal dan de oplichting van Kaouakibi. Eigen zak eerst.

• De last drop that makes the emmer full, makes Theo pis the bloembak full

0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter