België Bananenrepubliek

Sinterklaas komt vroeg dit jaar voor politici van Groen, PVDA, N-VA, CD&V en Vlaams Belang. Niet voor Vooruit. Daar kwamen zwarte of roetpieten – Roma van Gent en Brussel – Conner in de zak steken. Conner Rousseau kan zijn eigen racistische, seksistische en bodyshaming uitspraken niet vergeven en neemt daarom zelf ontslag als voorzitter van Vooruit. Onze influencer van politieke correctheid met zijn idiosyncratisch shit-fuck-bitch-taaltje verlaat zijn partij wel met opgegeven hoofd en gooit zichzelf door de voorruit van Vooruit. Een rituele zelfdefenestratie.

“We melden nog even, mochten er socialisten zijn met negatieve gevoelens, er is een zelfdefenestratielijn die u begeleidt bij het ontslag nemen als socialistisch politicus. U vindt het nummer onderaan uw scherm”

0800/1234 hoedje van hoedje van…

Gediscrimineerd door discriminatiecipiers

“bij het racisme, seksisme en bodyshaming van Conner blijven de discriminatiecipiers oorverdovend stil”

De Roma zijn geschokt door de racistische uitspraken van Connerie Rousseau, maar nog meer door de reacties van hypocriete salonsocialisten die nu gematigder reageren omdat het om racistische uitspraken over hen gaat. Als één of andere politicus een uitspraak doet over Turken, Marokkanen, Algerijnen of andere Afrikanen regent het klachten bij Unia van de linkse woke discriminatiecipiers. Denk maar aan de recente uitspraken over Dalila Hermans of van de twee Antwerpse onderwijsassistenten. Maar bij het racisme, seksisme en bodyshaming van Conner blijven de discriminatiecipiers oorverdovend stil. Zo stil dat Unia er gehoorschade door oploopt. De communisten, de groenzeloten en de kaloten roeptoeteren wel aan een of andere leutertrog op het platscherm of aan hun egomane socialemediatoog, maar een diarree aan officiële klachten bij Unia komt er deze keer niet. Roma begrijpen die linkse discriminatie niet. En gelijk hebben ze. Elke vreemdeling moet gelijk zijn. Woke-ridders mogen niet blind zijn omdat het om linksracisme gaat. #jesuisroma #romalivesmatter Racisme is racisme! Ook tegen Roma. Het is niet omdat ze geen hoofddoek dragen of niet in slaapjurken rondlopen met een Mekkatapijtje onder de arm, dat zatte of nuchtere politici hen wel mogen matrakkeren met racistische uitspraken.  

Samenlevingsprobleem aankaarten is geen racisme

Vrijdag deed Bruno Tobback een interessante uitspraak in de Afspraak op vrijdag toen het over zich niet thuisvoelen in Molenbeek ging. Ik citeer hem even letterlijk:

‘Het feit dat je vaststelt en erkent dat er in Molenbeek een samenlevingsprobleem is, is géén racisme.’

Ok Bruno. Dus als ik vaststel en erken dat ongeveer 50% van onze gevangenissen gevuld zit met mensen van vreemde origine, dan is dat geen racisme maar het aankaarten van een samenlevingsprobleem. Als ik vaststel en erken dat onze grote steden onveilig gemaakt worden door straatbendes van vreemde origine, dan is dat geen racisme maar het aankaarten van een maatschappelijk probleem. De verantwoording ‘we kaarten een samenlevingsprobleem aan’ is er een die ze bij het VB al sinds 1990 aanhouden en waarbij Vooruit zich nu bij monde van Bruno Tobback aansluit. Straf.

Toen twee onderwijsassistenten van de universiteit Antwerpen een maatschappelijk samenlevingsprobleem aankaartten namelijk het idiosyncratisch gettotaaltje van de hier in België geboren studenten van vreemde origine, werden ze door de discriminatiecipiers gevierendeeld en door de universiteit ontslagen.

Maarten Boudry schreef in 2016: “De racistische bagger komt nu gewoon via nieuwe kanalen naar buiten en krijgt meer aandacht omwille van onze groeiende morele verontwaardiging. Niet het racisme is toegenomen, wel onze gevoeligheid ervoor. Bijgevolg is onze tolerantie voor racisme verminderd” Prompt werd hij door socialisten en andere discriminatiecipiers overladen met wokediarree. De Vlaamse non-profitorganisatie KifKif nomineerde hem prompt tot kandidaat voor de ergste uitspraak van 2016 in verband met ‘racisme-is-relatief’. Maar nu zijn ze bij KifKif stil. Op hun website lezen we nochtans in een artikel uit 2021: “Wanneer politici stelselmatig geveinsde excuses aanbieden na racistische uitspraken, is het elke keer een oude wonde die opengereten wordt bij personen van kleur. Bij de verontschuldiging is het complete gebrek aan erkenning steeds treffend. De feiten worden verbaal geminimaliseerd en nederigheid is ver zoek. Het is een terugkerend patroon, geuit in bewoordingen als: “Het was niet zo bedoeld,” “Het gaat om een ongelukkige uitspraak,” “Excuses aan diegenen die zich geschoffeerd voelen.”

Exact wat Conner nu deed: feiten verzwijgen, minimaliseren en nederig was hij allesbehalve. Minimaliserende uitspraken van andere socialisten zoals “we zijn eigenlijk allemaal een beetje racist”(Louis Tobback) of “Weet u hoe vaak ik in mijn carrière als flik voor ‘bruine aap’ ben uitgescholden? Maar niet elke mens méént dat ook” (Jinnih Beels), helpen daarbij niet.  

LGBTQ-verontwaardiging

Tot slot vernemen we dat de LGBTQ-flikken kwaad zijn en zich gediscrimineerd voelen. Conner bood enkel zijn vriendin aan om afgezogen te worden. Geen mannelijk vriend of hemzelf om fellatiodiensten te leveren. Het seksisme snijdt langs meerdere zijden. Conner kleineert en beledigt niet alleen vrouwen maar discrimineert ook homofiele flikken die liever een mannelijk afzuiginstallatie aangeboden krijgen.

Dit was niet op de afbraak:

• De Sint zegt dat er geen stoute kinderen zijn, maar doet geen uitspraken over politici.

• De filtsbelasting stijgt. De zware-voet-accijnzen van de Open Vld zijn zo succesvol dat de nieuwe minister van Justitie ze optrekt.  

West en Oost-Vlaanderen staan onder water door de klimaatopwarming en deze zomer stonden ze droog door diezelfde klimaatopwarming. De groenen blazen warm en koud tezelfdertijd.  

0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter