België Bananenrepubliek

Pasen en het Suikerfeest vallen dit jaar zowat samen. Het is vooral een gecommercialiseerde tsunami van zoete verleiding. Zowel christenen als moslims vreten zich vol met een overdosis aan chocolade, Baklava, Turks fruit en ander troostsnoep. Maar er schuilt een complot van epische proporties achter tussen snoepboeren en drugdealers. We pompen onze kinderen vol met suikers waardoor ze hyperactief als Duracelkonijntjes rondspringen en Joost Klein imiteren die volgepompt op xtc, hakkend de echolalie ‘Europa pa pa’ kutkamt. U hebt het al begrepen, via een tussenstap van Red Bull en Monster bereiden we onze kinderen voor op het gebruik van stimulerende middelen zoals XTC, speed en cocaïne. Pasen is dus het feest waarop gigantische konijnen als pushers van stimulantia en nonsens chocolade-eieren verbergen in de tuin. Het wordt hoogtijd dat bisschop Bonny eens tekst en uitleg komt geven over wat dit nu precies met de verrijzenis van Jezus Christus te maken heeft.   

Doet ie het of doet ie het niet

Heeft de linkse goegemeente hem vergeven of is de kiezer erdoor vergeven?

Nu we het toch over grote konijnen hebben die nonsens verkopen. Hoe zit het met Conner Rousseau? Komt ie terug of blijft hij in zijn kooi van schaamte? Is de blaam van racistisch oproepen tot geweld tegen Roma verwaterd? Heeft de linkse goegemeente hem vergeven of is de kiezer erdoor vergeven? Kan hij als racist op een de lijst van Vooruit staan of trekt hij straks met het Vlaams Belang naar de kiezer? In de wandelgangen van het parlement is te horen dat Tom Van Grieken geen racisten op zijn lijsten wil. Een post-truth met een sterk ontkenningsgehalte als je het mij vraagt. Maar goed. Die piste lijkt voor Conner dus uitgesloten. Melissa Depraetere wil de racistische zattemanspraat van haar gay-buddy wel vergeven. Vooral nadat hij bevestigde dat de pijpbeurten die hij de politieagenten beloofde niet uit haar mond moeten komen. Hoewel, Melissa kan elke stem gebruiken, ook deze van het politiekorps van Sint-Niklaas. Bij de jongeren is Vooruit serieus achteruit. De kleinste partij van Vlaanderen. Tja, dat hoeft natuurlijk niet te verbazen met een boegbeeld als Frank Vandenbroucke. Zowat de saaiste politicus van België. Melissa is dan weer de kleuterjuf die de jeugd met een piepstemmetje, bemoederend het opgestoken vingertje door de neus boort. De jongeren die zich aangesproken voelen door Caroline Gennez moeten dringend stoppen met coke snuiven want hun hersenen laten hen in de steek.

Snuifpolitiek

Nu we het over coke en politici hebben, mogen we Jos D’Haese niet vergeten. Je kent hem wel: het hyperkinetisch schreeuwkieken van het Vlaams Parlement. Het Poetin Tik-Tok-fenomeen. De man die de walmen van de communistische beerput opsnuift als een heerlijk parfum. Is dit wel het enige wat hij snuift? De man ziet er uit alsof hij elke dag van de weide van ‘Tomorowland’ terugkeert. Geen wonder dat 14,7% van de jongeren zich met hem identificeren. Immers 25% van onze 18-jarigen gebruikt drugs. Dat belooft voor het parlement van de toekomst. Vincent Van Quickenborne was de eerste druggie in ons parlement. (tis te zeggen: de eerste die zich outte) Daarna volgde spoedarts Kim Geybels, en onlangs werd de drugsleverancier van de PS betrapt op het kabinet van Caroline Désir met 50 zakjes coke. De PVDA wil alle alcohol bannen uit het federaal parlement, maar de walmen van Marihuana in hun gangen en de nouveau rastahippies in hun rangen doen mij besluiten dat alcohol niet hun drug van voorkeur is.   

Over puinhopen en zwijnenstallen

Theo Francken en Sander Loones lieten medewerkers een boek schrijven over de puinhopen van Vivaldi. De ghostwriters moesten naar verluidt als moderne slaven dag en nacht pennen om het opus magnum op oppositiesteroïden tijdig klaar te krijgen. Het is meteen ook de debatnota voor N-VA’ers. De kogels en granaten om de dwergen van Vivaldi een kopje kleiner te maken. Of zoals De Wever het zei: ‘ze moeten kapot’. In zijn ijver om CD&V en Open VLD te onthoofden, vergat hij zijn flank af te dekken, waardoor het Vlaams Belang met 25% van N-VA-stemmers is gaan lopen. De stemmenroof is nog niet ten einde. Ik hoor dat Chris Jansens en Klaas Slootmans druk schrijven aan een boek over de slechtste Vlaamse regering ooit. Men twijfelt nog over de titel ‘De Zwijnenstal van Zweeds’ of ‘De Janboel van Jambon’. Even dacht men aan ‘Het Debacle van Demir’, maar dat zou een te enge titel zijn om het falen van de voltallige Vlaamse regering te omschrijven.

Dit was niet op de afbraak:

  • Van Hool is failliet door een familieruzie en ons land is failliet door partijenruzies. Help ik weet niet meer op wie gestemd.
  • De NAVO bestaat 75 jaar en wordt voor het eerst ernstig bedreigd door Poetin. Onze soldaten trainen alvast door op de vuist te gaan in cafés.
  • Oekraïne schreeuwt luid dat het binnenkort zonder luchtafweerraketten dreigt te vallen. In België hebben we géén, of liever niet één luchtafweerraket. De minister van Defensie Ludivine Dedonder hoort het in Keulen donderen en in haar hoofd bliksemen.  
0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter