België Bananenrepubliek

Eerst het goede nieuws. Hét oudejaarsboek voor 2023 komt eraan. Het ‘jaar van de banaan 2023‘ is een jubileumeditie want vijf jaar geleden op 18 november 2018 publiceerde ik mijn eerste satirisch cursiefje op doorbraak.be. Het boek kan je kopen voor de democratische prijs van 21 euro. Vanaf nu kan je een pre-order plaatsen. We leveren vanaf 18 december 2023.

Om je Jasmijncollectie aan te vullen kan je de edities 2020, 2021, 2022 en 2023 apart bestellen voor 15 euro. Ook dit jaar is er terug een cadeaubox van alle edities 2020-2021-2022-2023 voor de jubileumprijs van 55 euro. Vier boeken die je meenemen op een vijfjarige satirische trip door politiek Vlaanderen van november 2018 tot en met september 2023.

Peilingsdrang

Een nieuwe peiling komt eraan en dus likken politici de pennen van journalisten en geven ze surreële interviews bol van leugentjes voor stemwil. De Wever schiet de hoofdvogel af met een stumperige stoefserenade rond zijn keizerlijke dromen. De Croo laat een boekje schrijven door een professionele spookschrijver om uit te leggen dat na een kwarteeuw de liberale lakens te bevuilen in de Brusselse Gewestregering, de Vlaamse Regering en de Federale Regering, het beste nog moet komen.

Klimaatarmoede

Voorzitter van Groen Jeremie Vaneeckhout mag in de Afspraak op Vrijdag samen met klimaatbeuzelaar Dirk Draulans 5 % van de Vlaamse kiezers pluimstrijken om bij 100% van de Vlaamse gezinnen een loondrainage uit te voeren. De klimaatarmoede bij de Vlamingen neemt toe bij elk woord dat Tinne Van der Straeten in een wetsontwerp neerschrijft. Ik ben niet klimaatmoe, maar betaalmoe. De klimaatkerk heeft een betaalvoetafdruk die mijn inkomen wegvreet waardoor mijn levensstandaard implodeert. Het erge is. Dat is net het doel van de groene degrowthbeulen en wittebonenridders.

Keizer De Wever

Sedert 2004 legt keizer Bart De Wever vanuit het Schoon Verdiep zijn wil op aan een meute volgzame geelzwarte N-VA-lammetjes. Nu steeds minder lammetjes in zijn stront willen trappelen, wil hij keizer van Vlaanderen worden. Om zijn keizerlijke dictatoriale droom te realiseren wil De Wever de Waalse kiezers verleiden door met N-WA, de Nieuw Waalse Alliantie over de taalgrens op te komen. Hij wil er PS, ECOLO en PTB kapot maken. Met het Belgicistische MR wil hij niet regeren en het racistische Chez Nous strookt dan weer niet met zijn waarden. Resten in Wallonië: Défi en Les Engagés, goed voor samen vijf procent van de stemmen. Bonne chance avec ton utopie Bartje. In Vlaanderen wil hij Open VLD en CD&V kapotmaken en met zijn eroderende N-VA de macht van de onmacht grijpen. (Lees: regeren dankzij het cordon sanitaire) Een ondemocratische haatcratie met Vooruit en Groen. Ik krijg nu al braakneigingen bij het neerschrijven ervan.

Bullshitbuldozer

Bart De Wever schrijft in een interview in HLN dat het excellente Vlaamse onderwijs zijn pluimen verloor omdat de tanker al jaren de verkeerde richting uitging en dat het tien jaar duurt voordat de tanker gekeerd wordt. Maar van de 42 jaar dat Vlaanderen bevoegd is voor onderwijs zat N-VA of VU 35 jaar in de Vlaamse regering en de afgelopen 19 jaar zelfs onafgebroken. Hetzelfde geldt voor de lofrede en liefdesverklaring van Jean Marie Dedecker aan Zuhal Demir in De Zondag. Op de vraag of hij het stikstofakkoord van Zuhal Demir gaat verdedigen zegt hij: ‘Het zijn de vorige regeringen die gezegd hebben dat we stikstof als basis zouden nemen voor onze natuur. Demir moet de shit van het verleden oplossen. Dát zal ik aan de boeren zeggen.’ Het klink goed Dekkertje, maar het is populistische bullshit. De partij van Zuhal zit al 19 jaar onafgebroken in de Vlaamse regering. Haar partij voerde diverse stikstof en andere natuurnormen in. Als Zuhal shit moet opkuisen is het deze mede goedgekeurd en gecreëerd door haar partij. Je kan de verantwoordelijkheid van regeringsbeslissingen niet ontlopen omdat je de bevoegde minister niet leverde, beste Bart en Jean-Marie

Liberale liegeliedjes

Ik was meteen overtuigd door de titel van het nieuw boek van De Croo ‘Waarom het beste nog moet komen’, want het slechtste zien we al 24 jaar in de Brusselse, Vlaamse en federale regering waar liberalen aan de knoppen zitten. De begrotingen in Brussel zijn onder liberale ministers zo erbarmelijk slecht dat zelfs de Rekenkamer deze masterproef kafkaiaans rekenen niet meer wil controleren. De federale begrotingen zijn evenzeer een speelpark voor schuldfilosofen. Vivaldi maakte van zowat alles een zootje en schuift nu het zootje door naar Europa. Vanaf januari 2024 worden we voorzitter van de Raad van de Europese Unie en kunnen de vivaldioten valse beloften vanuit de Europees holster afvuren. Tot 2021 waren de Open VLD’er voorstanders van het sluiten van alle kerncentrales, behalve De Croo, Van Quickenborne en Lachaert. Toen Lachaert voorzitter werd van Open VLD was de partij plots voorstander van het openhouden van alle kerncentrales. Tot ze vier maanden later hun ziel aan de groenen verkochten en De Croo dweilpremier werd van de linksgroene Vivaldi-regering. Vanaf dan waren ze terug voor het sluiten van alle kerncentrales. In 2022 werden ze plots voorstander van het openhouden van twee kerncentrales voor 10 jaar, nu zijn ze voorstander voor het openhouden van de kerncentrales voor 20 jaar. Wanneer liegen de liberalen en wanneer vertellen ze de waarheid? Wie weet het nog?  

Dit was niet op de afbraak:

• In Gent komt Queen nikkolah zonder Witte, Roet of Zwarte Pieten en zonder het boek van Nicodemus gratis hoofddoeken en korans uitdelen aan de arme kindjes die een witte ongeschoren Sinterklaas maar niets vinden.

• Een federale aanbesteding voor de krantenbedeling is pas geldig wanneer BPOST wint. Een subsidie voor de bedeling van kranten en tijdschriften wordt pas ingevoerd als BPOST ze krijgt. Vivaldilogica van groenlinkse scheefdenkers.

Een Brusselse rechter doorbreekt de scheiding der machten en waant zich premier van dit land. De klimaatzaak is een zaak van gramburgers die een rechtervechter gevonden hebben om onze democratie kapot te maken.

• De Brusselse politie heeft een Tesla zonder papieren, die niet meer terug naar zijn land van herkomst mag en moet slapen in een ondergrondse parking waar hij regelmatig elektriciteit krijgt. 11.11.11, ECOLO, en de vereniging voor mensen zonder papieren leggen klacht neer bij de Brusselse rechtbank op basis van het gelijkheidsbeginsel.  

0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter