België bananenrepubliek

Tom Ongena, je weet wel de Somers lookalike, handpop van De Croo die meer zeik verspreidt dan Van Quickenborne. Wel… hij verwijt op het VOKA-debat dat Bart De Wever en N-VA voor een lange regeringsonderhandeling kiezen omdat zij een confederaler België willen. Maar. Onmiddellijk daarna, bombardeert hij Vivaldi II.

Alexander De Croo gooit zijn Italiaanse regenboogmocassins naar de tv en roept vol verontwaardigde verbazing: ‘Tommeke, Tommeke, Tommeke wat doede gij nu!’

En gelijk heeft hij. Want. Zeg mij Tom. Als je geen Vivaldi II en geen staatshervorming wil. Met wie zal jij dan snel, snel een regering vormen? Met Vlaams Belang? A neen, want die willen de splitsing van het land. Met PVDA/PTB? A neen, want die willen alles nationaliseren. Oops, er blijft niets meer over. Tenzij Jean Marie Dedecker zijn partij uit de dood laat herrijzen. Maar, beste Tom, dan vrees ik dat uw partij geen zetels meer overhoudt en onder de kiesdrempel begraven wordt. Er is maar één snelle regeringsvorming mogelijk en dat is het verderzetten van de huidige regering. Maar zal die nog een meerderheid halen. Ik vrees van niet.

Krimpkrampen

De krimpkrampen van de Vlaamse smurfen veroorzaken ongecontroleerde scheten en watervallen van gezeik. Op De afspraak op vrijdag heb ik meer gezeik gehoord van Alexander De Croo dan alle pipistortbuien tegen politiecombi’s. Het gebrabbel van Open VLD is wildgezeik van een Mexicaans leger op de toren van Babel. De blauwe krimpkrampen zijn net zo toxisch als de blauwalgen in onze vijvers en waterlopen. Blauwalgen verschijnen bij stilstaand water en warm weer. Blauwe krimpkrampen doemen op door de stilstand van de zevenkoppige draak Vivaldi en met hete verkiezingen in het vooruitzicht.

Liberaal totalitarisme

De Open VLD is een zootje ongeregeld geworden. De machtspotentaten Somers, De Croo en Van Quickenborne gaven Egbert Lachaert, de enige overgebleven rechtse liberaal aan de top van de partij, een trap in zijn kindergeld en stuurden hem met pek en veren de laan uit. Daardoor werd de interne kloof tussen rechtse en linkse liberalen verder uitgediept. Het zou me niet verbazen mocht de partij na de voorzitterverkiezingen barsten. Het gevecht dat nadien ontstaat tussen Bart De Wever en Jean Marie Dedecker om de rechtse liberale splinters binnen te lijven wordt om vingers en duimen af te likken. Het zal ongetwijfeld weken aan een stuk de voorpagina’s van de kranten vullen. Hoewel. Gelet op de fysiek van tientonner Dedecker en rekening houdende met zijn leeftijd wordt het best een kort gevecht. Ippon in de eerste week.

De voorzittersverkiezingen van Open VLD is een klucht. Het is zowat de meest ondemocratisch voorzittersverkiezing van deze eeuw. Poetin en onlangs Xi Jinping veranderden de Grondwet om langer aan de macht te blijven. Van communisten en leiders van de Afrikaanse bananenrepublieken zijn we zulks ondemocratische machtsgeilheid gewoon. Maar dat de liberalen van Open VLD, de zelfverklaarde kampioenen van de interne democratie, hun statuten aanpassen om de kandidaat van het partijapparaat op de troon te hijsen, is ongezien, verwerpelijk tot zelfs walgelijk.

Vrije muziekkeuze

Liberalen geloven in vrije muziekkeuze. Het zou er nog aan moeten mankeren. Alexander De Croo is naast Italiaanse pornosterren ook fan van Italiaanse muziek. Evident. Bart Tommelein is verslaafd aan schlagermuziek. Goedele Liekens, hoe kan het ook anders, is fan van erotische ballades. Bart Somers is dan weer weg van de hiphop en de danspasje van El Kaouakibi. Vincent van Quickenborne is metalhead. Hij houdt van headbangen, pogoën, grunting, liters bier zuipen, joints roken, occulte en heidense symbolen, het Satan gebaar en zwarte kledij. Net hoe ik mijn kinderen wil opvoeden. Not! Dat team Justitie en team metalhead vaak als vijanden in het veld staan vindt Quickie geen probleem. Hij weet van niets, is nergens bij en wast zijn handen in onschuldpipi. Ik vond zijn verdediging in de Kamercommissie Justitie geweldig: ‘Ik weet niet meer of ik nu een plasbeweging maakte of luchtgitaar speelde, daarvoor was ik te zat. Maar ik was nuchter genoeg om nog te weten dat ik niets van het plasincident afwist. Selectief geheugenverlies dus. Het lijkt erop dat de Open VLD en Vincent Van Quickenborne deze Belgenmop overleven. Maar de electorale schade is aanzienlijk. De volgende peiling zal ons wijzer maken.  

Dit was niet op de afbraak:

• Conner Rousseau is voor niets uit de kast gekomen. De sukkelaar. Alle klachten worden geseponeerd. We zouden geloof aan zijn onschuld hechten ware het niet dat procureur-generaal Delmulle in zijn mercuriale opmerkte dat in Brussel dit jaar al 7000 dossiers werden geseponeerd. Niet omdat ze onschuldig zijn, maar uit personeelskrapte. Geen tijd om degelijk te onderzoeken.

• Zuhal Demir schrijft in haar boek dat haar dochter niet in de politiek mag. Jean Marie Dedecker schreef ooit dat hij zijn zoon zou onterven als hij in de politiek ging. Nu geeft hij hem zijn politieke erfenis.    

• Mahdi schiet de hoofdvogel af door als dragqueen op te treden in het programma ‘make up your mind.’ Petra De Sutter is jaloers as hell.

0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter