België Bananenrepubliek

De peilingen zijn binnen. De communisten dansen op de graven van Open VLD, CD&V en Groen, terwijl Conner Rousseau met geile handjes stemmen afsnoept van N-VA en VB. Niemand capteert de crisis electoraal beter dan communisten en socialisten. Logisch want wanneer het water aan de lippen staat heb je weinig aan rechtse scheten onder water, maar veel aan eurozwembandjes.  

Zelfmoord op afbetaling

De machtsgeilheid van De Croo, Lachaert en Van Quickenborne decimeert de Open VLD tot insignificante smurf. Welke arrogante blauwe hersenspoeling dacht dat deze eco-communistische linkse regering een groeimarge voor de smurfen kon betekenen? Lachaert wou liberaal vuur, maar brandschatte het stemmenarsenaal en laat een verkoold lichaam achter. Zijn laatste boekje: Essay voor een sterke samenleving met als titel ‘vrije mensen groeien’, gaat niet over Open VLD want deze is zwak en krimpt. De Wever wou de liberalen kapotmaken. Het hoefde geen inspanning want Vivaldi is voor liberalen zelfmoord op afbetaling. De troepen van Rousseau en Magnette zijn als een wurgslang die bij elke uitademing het leven uit de smurfen wringt. De blauwtjes kunnen niet meer ontsnappen uit de rood-groene wurggreep. Want geen enkele hervorming – fiscaliteit, arbeidsmarkt, pensioenen – zal liberaal genoeg en als ze er niet komen, betalen ze de prijs van de beleidsonbekwaamheid en slecht leiderschap.

‘Vivaldi is een win-lose-scenario met de liberalen aan de lose-zijde.’

Van dweil tot kweeldoekje

De Croo wou geen dweil zijn van Vivaldi, dus maakten ze van hem en zijn partij het slabbetje voor het afvegen van rood gekweel en groen gezever. Je kon er vergif op innemen dat Vivaldi ‘De Ballade van Narayama’ zou spelen. Het eerste paarsgroene avontuur van Verhofstadt was al een doodswandeling waardoor de partij 5,4 procentpunt naar beneden werd gekatapulteerd. Vivaldi doet exact hetzelfde. De liberalen verliezen 5,2 procentpunt. Wat deze keer een daling is van 38,5%. Meer dan een op de drie kiezers gooit zijn blauwe kap over de haag en zoekt andere oorden op. Deze generatie Open VLD-malloten slaagden erin om de partij van 24,4% in 2009 naar 8,3% in 2023 te brengen. Nog 0,5% zijn ze verwijderd van het slechtste naoorlogse resultaat uit 1948 (7,7%). Peilingen hebben een foutenmarge van 3,1%. Dit betekent dat in het slechtste scenario Open VLD strandt op 5,2% van de stemmen, wat hen maximaal 2 zetels zou kunnen opleveren. Het triumviraat De Croo, Lachaert en Van Quickenborne zal de geschiedenis ingaan als de beul van Open VLD. Ze hebben het liberalisme verkracht om glorie te snuiven en de eigen bankrekeningen te spijzen. De morele verplichting van liberalen om optimistisch te blijven kent een pessimistisch verval.

Toms Grieks drama

‘Gooide Tom met Van Langenhove ook een deel van zijn kiezers overboord?’

Het Vlaams Belang van Tom Van Grieken evolueert gestaag naar een Grieks drama. Eind 2019 peilden de linkse Vlaams-nationalisten nog 27%. Nu moeten ze tevreden zijn met 22,7%. Let wel dat is nog steeds 4 procentpunt hoger dan het verkiezingsresultaat van 2019 en ze blijven de grootste partij. Doch ze zijn niet meer de grootste stijgers. Dat zijn PVDA en Vooruit met respectievelijk 5,3 en 6 procentpunt. Gooide Tom met Van Langenhove ook een deel van zijn kiezers overboord? Of frunniken Rousseau en Hedebouw wellustig aan de arbeidersvleugel van het Vlaams Belang?

Deliriant isti N-VA

N-VA lijkt meer en meer op een bus vol mentaal gestoorde deplorabelen die de ene blunder na de andere maken. Vroeger waren het enkel Jan Jambon en Weyts die de mist ingingen, nu zijn Demir en Diependale in hetzelfde bedje ziek. Vreemde vogels die N-VA’ers. Sinds kort hadden ze met Bart de Wever nog een bekwame chauffeur, maar ook hij kreeg een slag van de molen. Of zijn het de coronaspuiten en pillen die zijn hersenen doen oververhitten of verpieteren? Tot overmaat van ramp is hij te conservatief om via GPS te sturen. De partij blijft water nemen. Voorlopig kunnen de pompen het schip nog enigszins vlottend houden. Maar hoelang nog.

Cassandravoorspelling

Vlaanderen wordt na 2024 links bestuurd. Ik voorspel op 9 juni 2024 tussen de 20 en 25% voor Vooruit. Tussen de 15% en 20% voor N-VA, VB en PVDA. Voor Open VLD, Groen en CD&V wordt het een doodstrijd tegen de kiesdrempel. De Vlaamse coalitie wordt Vooruit, PVDA en N-VA met Conner Rousseau als minister-president. Federaal wordt het nog erger. Daar krijgen we Vooruit, PVDA, N-VA, PS, PTB en ECOLO met Paul Magnette als premier.  

Dit was niet op de afbraak:

• De geile handjes van Conner Rousseau.

• De pensioenvoorstellen van Karine Lalieux zijn extra cadeaus met onzekere terugverdieneffecten.

• De blunderende Vlaamse regering weet nog steeds niet hoeveel ze uitgeven aan consultants.  

• De götterdämmerung van een arrogante Sven ‘gespuis’ Gatz.

• Kayakende koddebeiers krijgen klop van bende tieners.

0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter