België bananenrepubliek

Eerst het goede nieuws. Het ‘jaar van de banaan 2023‘ is een jubileumeditie want vijf jaar geleden op 18 november 2018 publiceerde ik mijn eerste satirisch cursiefje op doorbraak.be. Het boek kan je kopen voor de democratische prijs van 21 euro.

Om je Jasmijncollectie aan te vullen kan je de edities 2020, 2021, 2022 apart bestellen voor 15 euro. Ook dit jaar is er terug een cadeaubox van alle edities 2020-2021-2022-2023 voor de jubileumprijs van 55 euro. Vier boeken die je meenemen op een vijfjarige satirische trip door politiek Vlaanderen van november 2018 tot en met september 2023.

Kieskrampen

Na zeven maanden zeveren moeten we op de zevende dag van de week een partij in de zevende hemel stemmen door de zeven stervende zwanen van Vivaldi en de drie zoetsappige zeurkousen van de Zweedse regering zandzeepsodemineraalwatersteenstralen.

Terwijl de zeperds van regeringen zich opstapelen krijgen ministers kieskrampen die zich manifesteren als een borderline persoonlijkheidsstoornis. Dergelijke psychologische afwijking blijkt onder meer uit vier kenmerken:

  • krampachtig proberen te voorkomen om feitelijk of vermeend in de steek gelaten te worden.
  • Voorbijgaande, aan stress gebonden paranoïde ideeën of ernstige dissociatieve verschijnselen. 
  • impulsiviteit die betrokkene zelf kunnen schaden toebrengen(bijvoorbeeld: geld verkwisten, seks, misbruik van middelen, roekeloos autorijden, vreetbuien, wildplassen, zatlallen…).
  • inadequate, intense woede-uitbarstingen.

Herkenbaar? Het is een epidemie in de parlementen.

De doldwaze digitale-meter-fraude

De kieskramp van Zuhal is duidelijk. Een bocht van 180 graden nemen om haar Zweedse oekaze af te zwakken tot een studie van haar fouten. Wat ze voorheen als progressief beleid en in het algemeen belang door onze strot ramde, heet nu, met de kieskermis voor de smikkel, een twijfelachtig beleid dat nader onderzocht moet worden. Zij die tot vorige week de digitale meter weigerden kregen politie, deurwaarders en opdringerige ambtenaren over de vloer. Je weigerde omdat je je voor z’n onbetrouwbaar, hackbaar burgerspionagetoestel niet blauw wou betalen. Wie dit communistisch juk bleef weigeren kreeg een boete en betaalde zich daar blauw aan. Via financiële chantage een beleidskeuze dwangvoeren heet dat. Gelukkig zijn er op 9 juni 2024 verkiezingen en krijgen we onze vrijheid tot 9 juni terug. Daarna wentelen we ons opnieuw voor vijf jaar in de cel die de Vlaming electoraal mogelijk maakte.

De bezinning van de hypocritijnzers    

Vincent Van Peteghem beseft plots dat zijn belastingwoede op drift geslagen is. De fiscale hervorming is mislukt. Het enige wat lukte was gedurende 4 jaar 5 miljard extra belastingen heffen. Belastingen zijn en blijven gelegaliseerde diefstal van ons zweet. Omdat de kiezers wenkt en de kiesdrempel lonkt wil hij nu vliegensvlug zijn belasting voor chauffeurs van bedrijfswagens corrigeren. Zonder verkiezingen was dat er nooit gekomen. Hypocrisie ten top.

Zijn collega Nicole De Moor – ook wel de ‘Elton John’ van Vlaanderen genoemd – realiseert dan weer een sterk staaltje steekvlampolitiek. Ze legt het nieuw migratiewetboek op tafel, serveert enkele – niet door de regering goedgekeurde – voorgesorteerde passages aan de pers voor, maar weet verdomd goed dat het één niet volledig de regering passeert en twee nooit voor 9 juni gestemd geraakt. Het is dus een hypocriet verkiezingspamflet.

De kemels van ‘Catastrofe Crevits’ stapelen zich verder op: stuwen Dender, kindermishandeling kinderopvang, oudermishandeling bejaardentehuizen, stikstof, Ventilus, en nu ongrondwettelijk zorgbudget gehandicapten. Tijd voor een burn-out voor opgebrande Hilde.

Ook een idiote mening heeft zijn rechten

U weet ik zal te allen tijde hard de vrije meningsuiting zal verdedigen. Het is niet omdat je niet akkoord gaat met een boodschap of mening dat je hem daarvoor moet verbieden. Dat Hind Eljadid en Laura Tesoro, opgejut door strategisch in het publiek geplaatste woke-militanten en Palestijnse kansenparels, luid scanderen ‘Free Palestine’ en ‘From the river to the sea’, behoort tot hun recht op vrije meningsuiting. Dat Gennez zich niet geneert om gênant het stilzwijgen van Duitsland over het Gaza-conflict gelijk te schakelen met de Holocaust, behoort tot haar recht op vrije meningsuiting. Zelfs al is het allemaal van de pot gerukt en doet Gennez het om de Palestijnse en ultrawoke stemmen in Mechelen binnen te rijven, ik zal haar de mond niet snoeren. Want! Weet je. Ook een idioot heeft recht op zijn mening.  

Dit was niet op de afbraak:

De blauwe vaandelvlucht van incapabele Egbert Lachaert, BartSomers, Vincent Van Quickenborne

en Charles Michel is desertie in het oog van de vijand en zal door de kiezer bestraft worden met electorale executie door kiesdrempel.

• Bart De Wever wil na 9 juni 2024 premier worden. In 2019 wou hij minister-president worden. Tot één dag na de verkiezingen hij zwakke Zweedse Jambon uitstuurde om gedurende vijf jaar de boel te verzieken. Eerst zien dan geloven.

0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter