België bananenrepubliek

Het ‘jaar van de banaan 2023‘ is een jubileumeditie want vijf jaar geleden op 18 november 2018 publiceerde ik mijn eerste satirisch cursiefje op doorbraak.be. Het boek kan je kopen voor de democratische prijs van 21 euro.

Om je Jasmijncollectie aan te vullen kan je de edities 2020, 2021, 2022 apart bestellen voor 15 euro. Ook dit jaar is er terug een cadeaubox van alle edities 2020-2021-2022-2023 voor de jubileumprijs van 55 euro. Vier boeken die je meenemen op een vijfjarige satirische trip door politiek Vlaanderen van november 2018 tot en met september 2023.

Wetstraatgeile egosaurussen

De aangekondigde sneeuwbom werd een losse flodder. Een sneeuwvliesje waarvoor ze in Oostenrijk en Zwitserland niet eens de wollen onderbroeken van stal halen. Wat we wel kregen was een premierbom van Wetstraatgeile egosaurussen. Bart De Wever, Alexander De Croo en Paul Magnette willen hun ei leggen in de Wetstraat 16. De Wever wil snel een zakenkabinet leiden dat vanuit de onherstelbare deontologische ontwrichting van Vlaanderen en Wallonië de voorwaarden van de scheiding van tafel en bed wil onderhandelen. Alexander De Croo wil zijn premierschap opnieuw verankeren door de Vlaming te verloochenen via een nog groter Vlaams minderheidskabinet. De Croo II wordt dan Vivaldi II + de Waalse christendommecraten van Les Engagés. Paul Magnette is de grootste fantast van allemaal. Hij wil een groenlinkse regering leiden zonder N-VA, MR, Vlaams Belang en PTB/PVDA. Magnette I wordt dan Vivaldi II waarbij MR wordt vervangen door de christendommecraten van Les Engagés.

Samengevat willen Magnette en De Croo het groenlinks beleid van deze deepfake plofregering verderzetten en de in hoofdzaak rechts stemmende Vlaming ijzerenheinig negeren.”

In wijze willen ze alle drie een particratische egocratie en schrijven ze een script met zichzelf in de hoofdrol. Bij De Wever en Magnette detecteer ik nog een duidelijke ideologische ondertoon. Bij Alexander De Croo is het puur egocentrisch machtsbelust. Open VLD is voor hem gewoon de lijkwagen die hem naar een nieuwe premierportefeuille moet voeren.  

Politieke intellectuele krimpflatie

Gaffel van de week is voor Raoul Hedebouw. Op de studiedienst van de PVDA kennen ze het verschil niet tussen een jaarrekening van het moederbedrijf en de geconsolideerde jaarrekening van de groep. De populist Hedebouw roeptoetert op de nieuwjaarsreceptie en in de VTM-nieuwsstudio dat Colruyt op een winst van 1,8 miljard euro amper 0,27% belastingen betaalt. De journalisten slikken de linkse ophitsende praat als warm zaad. Geen enkel journalist vond het nodig om het te factchecken. Voor rode persmuskieten is wat uit een links mond komt per definitie juist en aldus papegaaien ze gewoon wat de communisten rondbazuinen. Tot Colruyt zelf fijntjes opmerkt dat uit de geconsolideerde jaarrekening blijkt dat ze 25% belastingen betalen en dat is dan zonder de 974,5 miljoen euro aan onder andere socialezekerheidsbijdragen en bedrijfsvoorheffingen.

Ranzige Raoul leverde het bewijs voor de politieke intellectuele krimpflatie die vanuit Wallonië ook Vlaanderen besmet.

“We krijgen steeds meer politici met steeds minder hersenen.”

Maar we moeten ze wel dezelfde dure lonen uitbetalen. De hersenkamer en de prestaties krimpen terwijl het loon en de partijdotaties stijgen. We worden opgelicht. We staan erbij en kijken ernaar.

De vredesduif van Vlaams Belang

Op de interviewfiche van deugtafelruiter Bart Schols stond in grote letters geschreven ‘Vlaams Belang doen zeggen dat ze geen wapens willen leveren aan Oekraïne’. Dit zou impliciete steun aan Rusland betekenen en zou de partij stemmen kosten. West-Vlaams Lijsttrekker Wouter Vermeersch(Vlaams Belang) verraste met een links standpunt. Als volleerde woke-vredesduifmelker oreerde hij dat zijn partij vóór vredesonderhandelingen stond en het debat wou aangaan over de zin en onzin van het leveren van wapens. Dat wou Bart Schols echter niet horen en als een papegaai met diarree herhaalde hij de vraag tot viermaal toe in de hoop een ander antwoord te krijgen. Vermeersch gaf logischerwijs steeds hetzelfde antwoord op dezelfde vraag. Bartje, volgens Einstein is de definitie van waanzin: “telkens hetzelfde doen en steeds een andere uitkomst verwachten.” De vredesduif van Vlaams Belang staat in schril contrast met het standpunt van Vivaldi. De brullende leeuw van Vivaldi wil wapens leveren en samen met Zelenski vechten voor de onafhankelijkheid en soevereiniteit van Oekraïne. Het is aldus – denk ik – de eerste keer in de Belgische geschiedenis dat het Vlaams Belang een nationalistische onafhankelijkheidsstrijd níét steunt. Daarnaast is het de eerste keer dat Groen, Ecolo, PS en Vooruit voluit gaan voor wapenleveringen en oorlog. Ben ik in een alternatieve realiteit terechtgekomen? Een parallel universum? Een spiegelbeeldwereld?

Dit was niet op de afbraak:

  • Verblind door groene haatpolitiek vloog boomknuffelaar Mieke schauvlieghe uit de bocht en poogde ze Filip Dewinter door de Chinese modder te sleuren. Toen bleek dat Dewinter onschuldig was ontplofte de boemerang in haar gezicht en kreeg Groen een blauw oog.
  • Het parket stelt een onderzoek in naar fraude met vaccins. Naar verluidt heeft pyromaanpoliticus Frank Vandenbroucke alle bewijsstukken verbrand. Bij de onderzoeksrechter verklaart hij dat dit te wijten is aan een tijdelijke geestesstoornis door ‘onweerstaanbare drang’.
  • Steeds meer mannen laten zich na het verwekken van het gewenste aantal kinderen steriliseren. Als het zaad het hoogst is, is vasectomie nabij.
  • Nog geen maand nadat Els Ampe haar hutsepot plofpartijtje leven inblies, loopt de ballon al leeg. Oud-VRT-journalist Peter Verlinden versast egoïstisch naar de Europese CD&V-lijst en L99 verlaat het kartel uit niet nader gekende onvrede.
  • Thierry Baudet komt met zijn complotpartij ‘Forum voor Democratie’ naar België. Wordt Van Langenhove lijsttrekker? Jammer voor u Thierry zitten de complotdenkers rond virusontkenner Michael Verstraete al bij ‘Voor U’ complotten te schrijven.
0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter