België Bananenrepubliek

We kunnen de verkiezingen van zondag 9 juni simpel samenvatten: ‘Van Grieken sleept zich strompelend over de meet, die dekselse Dedecker en Demir doen het weer, Groenen gered door eindsprint over woke, uit het racistisch as verrezen Rousseau stuwt Vooruit lichtjes omhoog, onzichtbare Hedebouw steekt weinig in de pocket, meest gehate Mahdi sleurt CD&V naar slechtste resultaat ooit, De Croo verovert de kroon van slechtste liberaal ooit, Els Ampe likt de onderkant van de kiesdrempel.’ De belangrijkste conclusie is echter: hoera, bijna 47% van de Vlamingen stemt Vlaams-nationalistisch.

De collectieve zelfmoord van Open VLD

De krimpkrampen van De Croo zijn een diarree aan stemmenverlies geworden.

Guy Verhofstadt is zijn titel van slechtste liberaal ooit kwijt aan Alexander De Croo. De krimpkrampen van De Croo zijn een diarree aan stemmenverlies geworden. Een ondraaglijke stank verspreidt zich vanuit de Melsensstraat. Een lijkengeur. Want voor de bastaard van Brakel is het niet voldoende om Open VLD naar de gallemiezen te laten gaan, hij legde ook iedereen samen met hem op het kapblok. Als toxische blauwe leider beval hij de collectieve zelfmoord van de Vlaamse smurfen. Want hij wil niet alleen de geschiedenisboeken ingaan als de vernietiger van het liberalisme in Vlaanderen. Alexander deed drie zaken die zijn vader Herman De Croo nooit kon: premier worden, links België zo grondig pijpen dat het laken hun anus kuiste en het liberalisme zo hard in de kloten stampen dat het impotent werd.  

De verdere erosie van enerzijds, anderzijds.

“CD&V kijkt weg van het altaar, maar haalt geen stemmen binnen via de minaret”

Madhi is het grote voorbeeld van een centrische windhaan die de wind afwacht om zich te positioneren. Enerzijds is hij moslim, anderzijds christenen en als het even kan is hij agnost. Zijn verloofde Nawal Farih ronselde op blote voeten en met foulard stemmen aan de Limburgse moskeeën. CD&V kijkt weg van het altaar, maar haalt geen stemmen binnen via de minaret. De boeren, de middenstand en het ACW keren de rug naar de partij en de tijd dat de pastoor vanop de kansel stemadvies gaf, ligt ver achter ons. De verschrompelde partij mag enkel aanschuiven aan het buffet van rijkgevulde portefeuilles dankzij het fenomenaal succes van haar Waalse zusterpartij ‘Les Engagés’. Het is ooit anders geweest. In 1950 haalden de christen-dommecraten 60,3% van de stemmen, nu 13,04%. How the mighty have fallen.

Een racistisch geteint Vooruit lijdt overwinningsnederlaag

De vermeende racist Conner Rousseau kon zijn partij niet meer redden. Ze leed een overwinningsnederlaag. Tot eind vorig jaar peilden ze nog 17%, maar de seksistische, bodyshamende, en tot geweld ophitsende racistische uitspraken van kijvende Conner matrakkeerde de partij naar een resultaat van 13,85%. Net genoeg om rode Melissa victorie te doen kraaien met het tweede slechtste resultaat van deze eeuw, en haar chi-chi-boy terug voorzitter te maken van de linkse dwergpartij Vooruit. In 2003 haalde Vooruit nog 24,3%.

Van Grieken redt Petra de Sutter van de totale afgang

Van Grieken verdient een standbeeld omdat hij zijn partij op 10 jaar tijd van 5,92% naar 22,66% bracht. Maar hij verkwanselde wel de meest gunstige positie waarin Vlaams Belang ooit zat

‘Tommeke, Tommeke, Tommeke, wat doe de gij nu’ riep de VB-spindoctor terwijl hij zijn schoen naar de tv gooide. In het conclaaf legde Van Grieken de zaadjes van de overwinningsnederlaag van Vlaams Belang en spreidde hij het bedje van Petra De Sutter. Het wekkertje van de bomma en de woke-discussie deden VB de das om. Groen profiteerde en leapfrogde zo over de kiesdrempel. Zonder het cadeau van Van Grieken, hadden de groenen enkel nog de stemmen van de havermelkelite uit Gent en Brussel om mee op de borst te kloppen. Van Grieken verdient een standbeeld omdat hij zijn partij op 10 jaar tijd van 5,92% naar 22,66% bracht. Maar hij verkwanselde wel de meest gunstige positie waarin Vlaams Belang ooit zat. 30% en een regeringsdeelname glipten door de vingers van Vlaams Belang door het intellectuele laag debatvermogen van Tom. Het was zielig om aan te zien hun Tom Van Grieken over de meet strompelde en zijn overwinning moest vieren als een knock-out geslagen bokser met gehavend gezicht. Had Vlaams Belang een debatsterke De Wever gehad, dan was het nu bezig met het vormen van een regering en het voorbereiden van de onafhankelijkheid van Vlaanderen. Een historisch gemiste kans.

Dekselse Dedecker en Demir redden N-VA

Die dekselse Dedecker en Demir redden met hun tweetjes N-VA van een totale afgang. Want enkel in Limburg en West-Vlaanderen stijgt N-VA. Vele letterjockeys bejubelen De Wever, maar vergeten te vermelden dat zowel de Vlaamse als de federale lijst achteruitboeren in de provincie Antwerpen. Dedecker en Demir hebben beiden een rebels karakter, een no-nonsensestijl en hun hart op hun tong. Van beiden moet je geen partijpolitieke electorale leugentjes verwachten. Geen spelletjes. Ze zijn rechttoe rechtaan. De kiezer smaakt dergelijke profielen en eerlijk… ik ook.

Dit was niet op de afbraak:

  • Vlaamse scholen halaliseren en geven examensnipperdag voor het Offerfeest.   
  • Els Ampe likt de onderkant van de kiesdrempel. Ze kwam nooit in de match en zal nooit meer in de match komen.  
  • Hedebouws PVDA klimt in Vlaanderen omhoog door TikTok-politicus Jos D’Hase. De Chinese algoritmen van TikTok in the pocket.  
0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter