België bananenrepubliek

Het was weer al eens Magritte deze week. Het surrealisme van een goed geleid land dat Vivaldi schildert kreeg een veeg uit de pan van het realisme van de peilingen. In Brussel zijn er meer jeugdige straatschoffies die dealen en revolverheld spelen dan er schoolgaande jeugd is. Daarnaast zijn er te weinig gevangenissen en geen cipiers genoeg om te voorkomen dat gevangenen elkaar sodomiseren met een wc-borstel en tot de dood martelen.

Octopuscoalitie van verliezers

kan je geen goal maken want je treedt aan met acht verdedigers van hun eigen beleid die de middenlijn niet kunnen of durven oversteken.”

Als je het nu wil of niet. Als je het nu verfoeit of niet. De Vlaams-nationalistische socialist Tom Van Grieken bepaalt – in of uit de regering – in grote mate de inhoud van het volgende federale regeerakkoord. Want het succes van zijn partij in de peilingen met ei zo na 30% van de stemmen zorgt ervoor dat Vivaldi niet meer mogelijk is, tenzij men in een complete verstandsverbijstering een octopuscoalitie van de verliezers vormt. Mocht je het toch doen en de twee grootste partijen (N-VA en VB) en de twee grootste winnaars (VB en PVDA) buitenspel zetten of een rode kaart geven. Dan kan je geen goal maken want je treedt aan met acht verdedigers van hun eigen beleid die de middenlijn niet kunnen of durven oversteken. Een status quo of verlies is dan de enige mogelijk uitkomst voor België en Vlaanderen. (Vergelijk het met de Rode Duivels zonder Lukaku en De Bruyne) Geen Vivaldi – een federale regering met N-VA dus – betekent ipso facto een nieuwe staatshervorming en duidelijke stappen richting een autonoom Vlaanderen. Ik blijf er echter van overtuigd dat je verdere stappen in de staatshervorming maximaal garandeert via een sterke N-VA op federaal niveau. Als, gelet op het furieuze cordon sanitaire in Wallonië, slechts één Vlaams-nationalistische partij aan tafel kan zitten voor de onderhandelingen, dan zorg je er best voor dat ze dit met de beste kaarten en meeste troeven kan doen. Daarom stem je als Vlaams-nationalist best op N-VA voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers en op Vlaams Belang voor het Vlaams Parlement.

De kiezers matrakkeert Vooruit en PS

Magnette acht zich de keizer van een imbroglio door woke-uitstoot zichzelf verstikkende politieke klasse

De socialisten krijgen kloppen. De kiezer lijkt zich eindelijk te beseffen dat de grens van de schuldopbouw bereikt is en de grens van belastingen heffen overschreden is. Paul Magnette ridiculiseert de liberalen door Alexander De Croo een uppercut vanjewelste te geven. Triomfantelijk roeptoeterde hij dat de socialisten de uitgaven verhoogden met een liberale premier. Magnette acht zich de keizer van een imbroglio door woke-uitstoot zichzelf verstikkende politieke klasse. De socialistische hersenen warmen op tot het niveau dat ze overkoken van onzin. Zoals een 32-uren werkweek met behoud van loon en het optrekken van minimumlonen tot 2800 euro en andere geldverslindende bullshit.

Als engeltje met een doornenkroon – die ze cadeau kreeg van Conner Rousseau – vecht Melissa Depraetere tegen de vrije val van haar partij ‘Vooruit’. Haar troeven zijn allemaal verwaterd tot dood gewicht. Conner Rousseau is een seksist, bodyshamer en racist die oproept tot het gebruik van geweld tegen minderheidsgroepen. Frank Vandenbrouckes (r)evolutie in de gezondheidszorg veroorzaakt amper een paar minuscule rimpeltjes in een volle bedpan. En last but not least wordt de adoratie van Caroline Gennez voor de Palestijnse islamitische verzetsbeweging Harakat al-Muqawama al-Islamiya (Hamas) niet gesmaakt door realistische Vlamingen die de terreur en de horror van islamitische strijders aangericht in Zaventem en Maalbeek met 32 doden en 340 gewonden tot gevolg niet vergeten zijn.   

Hellholes Brussel en Antwerpen

Brussel en Antwerpen zijn poelen van verderf geworden waar criminelen stapvoets meer macht over de straat krijgen. Het zijn symptomen van een falende staat.

Een staat niet meer is staat om onze veiligheid te garanderen is een staat niet waardig om zich staat te noemen.

Er is te weinig geld voor politieagenten om de dealers en revolverhelden te klissen. Er is te weinig geld voor justitie om gearresteerde misdadigers te berechten. Er is te weinig geld om gevangenissen te bouwen om alle criminelen op te sluiten. Er is geen geld voor de bouw van psychiatrische instellingen voor geïnterneerden. Er is geen geld voor de bouw van detentiecentra. En er is geen geld om voldoende cipiers aan te werven. Maar! Er is wel elk jaar 700 miljoen euro voorzien voor de opvang van migranten. En, terwijl we de regen aan kogels en granaten in onze steden niet kunnen stoppen, stuurden we recent nog 700 miljoen euro aan wapens naar Oekraïne om de veiligheid van de Oekraïners te garanderen. Er wordt steeds geld gevonden om De Croos internationaal imago op te poetsen, maar om de Belgische maffia op te kuisen en op te sluiten is nooit geld.

Dit was niet op de afbraak:

  • Minderjarigen vanaf 16 jaar moeten nu op 9 juni gaan stemmen voor de Europese verkiezingen. Zattemansdansje en zottemansklap op Tik Tok zijn plots heel populair bij politici.   
  • Roger Vangheluwe die al 14 jaar niets anders meer doet dan kaas maken en trappist brouwen in abdijen mag geen eucharistie meer mag leiden, ook niet zonder misdienaars.
  • Paul Van Tigchelt stroopt de mouwen omdat hij vergat hemden met korte mouwen te kopen om dagelijks in de stront van justitie te roeren.
  • Het gat in de hand van Gatz zorgt voor een verlaging van de rating van Standards & Poors naar A+. De verspilzucht van 3 liberale minister van begroting hebben gedurende 25 jaar een zwart gat geslagen waar zelfs socialisten van blozen.  
  • Valerie Van Peel verlaat het parlement als zeiktrut. Als bléter die niet kan verdragen dat ze geen gelijk krijgt. Als bullebakcalimero met een kort lontje en een strak kontje. Vrees niet Valerie, gebuisde politici kunnen zonder problemen terug naar de media.    
0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter