België Bananenrepubliek

Open Vld zet koers richting de ijsberg van de kiesdrempel. Bijsturen is onmogelijk geworden. De paniek is compleet. Als eerste rent kapitein Lachaert de stuurcabine uit, geeft iedereen een stamp en springt in de eerste beschikbare sloep. Omdat Somers en Van Quickenborne beseffen dat de kapitein straks meezinkt met het schip benoemen ze ongenadige Ongena tot lijkbidder van de partij.

Bij de eerste gelegenheid springt ook quickie in een reddingssloep. Hij neemt tranen wellend in de ogen afscheid als minister omdat hij zich verantwoordelijk voelt voor de dood van twee Zweedse voetbalsupporters. En wie benoemt Open Vld tot volgende minister van Justitie? Paul Van Tigchelt, de rechterhand van Quickie die als nummer twee van justitie net zoveel boter op het hoofd heeft als den Quick zelf. Want als Quick verantwoordelijk is, dan is Van Tigchelt dat ook. Maar de partij zorgt met een oude versleten cabinetard voor de vernieuwing en verjonging aan de Antwerpse kaaien. Dat is nodig want Kaouakibi heeft er de boel kapotgedanst en schepen Caluwaerts koos het hazenpad.

Grijpkraanpolitiek

Ook Bart Somers verlaat als rat het zinkend schip om samen met Kristof Calvo in Mechelen verder te werken aan hun botanische tuin van woekerplanten, woke-klaprozen en pestcactussen. De stad Mechelen is het lief dat Somers liet vallen in 2019 om als golddigger aan te pappen met een lucratievere melkkoe, de Vlaamse regering.

Nu de koe aan het Martelarenplein leeggemolken is verklaart hij opportunistisch hypocriet terug zijn liefde aan de Maneblusters die hij horens zette

De media wou bij zijn vertrek – zoals dat gebruikelijk is – zijn realisaties in de verf zetten. Ze kwamen niet verder dan zijn eedaflegging en zijn ontsnapping door het venster. Emotioneel liet hij weten dat hij Mechelen zo graag ziet dat hij niet schizofreen én minister in lopende zaken én kandidaat minister én kandidaat burgemeester kan zijn. Hij doet het ook omdat hij vindt dat er vernieuwing moet komen bij de Open Vld. Nationaal en regionaal wel te verstaan. Lokaal in Mechelen gort de oude linksgroen-liberale pensionado terug de sjerp rond zijn politiek versleten torso. In Mechelen geen vernieuwing en verjonging, maar oude wijn in oude zakken.

Lazarusminister van gedane zaken

Donderslag bij azuurblauwe hemel. De kiesdrempelruiters van Open Vld lieten uit hun krabbenmand vol postjesgrijpers de gedumpte freule Gwendolyn Rutten verrijzen. Alexander De Croo bewijst hiermee, in tegenstelling tot wat Egbert Lachaert beweert, dat een lijk wel gereanimeerd kan worden.

“Gwendolyn wrong zich door meer haarspeldbochten dan de zwaarste Alpenrit in de Tour de France om haar zelfzuchtig neerstrijken in haar lazarusminsterpluche te verklaren”

We zetten het even op een rijtje. Rutten stapt enkel weken geleden, verongelijkt omdat ze geen minister van Justitie werd, uit de nationale politiek, en wil geen kandidaat meer zijn voor de regionale of federale verkiezingen van 9 juni 2024. Ze zei daarover dat het een emotionele uitspraak was en dat je dan niet nuchter denkt. Volgens Conner Rousseau vertel je dan weer zatte praat als je niet nuchter bent. Enfin zat van alcohol, zat van emoties of zot van de overgang. Wie zal zeggen wat het was? In elk geval ze zei de nationale politiek vaarwel omdat ze de postjespakkerij en hypocriete clanoorlogen binnen haar partij beu was. Ze wilde zich in 2024 volledig toeleggen op haar geliefde Aarschot. Nog geen maand later maakt ze het af met haar lief en grist ze met grote grijparmen naar het postje van minister in de Vlaamse regering. Kassa, kassa. Ze doet het naar eigen zeggen om impact te hebben. We deed ze dan als die jaren als parlementslid. Pikkezotjagen? Klooien met paperclips?

Schizofrenie in het kwadraat

Ze wordt straks wel de kampioen van de schizofrenie. Terwijl de Vlaamse regering in lopende zaken is, zal ze gelijktijdig minister en kandidaat minister zijn én campagne voeren om burgemeester van Aarschot te worden. Een driehoofdige Januskop in een vat vol egoïstische politieke ambities. Zijn deze stemmenwisselingen en irrationeel gedrag het gevolg van haar overgang? Als dat zo is, zouden ze beter niet meer spreken van menopauze, maar van een schizostart. Nu krijg ik op mijn 42ste echt schrik, en mijn man denkt intussen aan een preventieve scheiding.

De dood of de gladiolen

Het is voor Rutten, net als voor Ongena en Van Tigchelt, de dood of de gladiolen. Wel ja, eigenlijk is dat zo voor de volledige partij. Enkel telt de partij nogal wat lafaards zoals Tommelein, Somers en Van Quickenborne die zich opportunistisch achter het front terugtrekken op hun burgemeesterstroon. Als het om de eigen carrière gaat denken politici wél op lange termijn en zijn ze wél vooruitziend. 😊

Dit was niet op de afbraak:

• Krijgt Zuhal Demir een schop onder de kont of het stikstofdossier een aars schot van

Gwendolyn Rutten. De patertjes van Averbode bidden angstvallig voor beide. “Heer onze god, wij bidden u, hou aan de Lekdreef de tongen actief”, amen.

• De PS laat haar steun voor de anti-casseurwet vallen. De MR dreigt om andere wetten niet te stemmen in het parlement. Vivaldi is dood en de batterij van de AED is plat.

Belfius, KBC, ING en BNP Paribas Fortis vertonen alle kenmerken van een oligopolie, het zijn m.a.w. apparaten van dezelfde melkmachine.

• Rousseau is de eerste voorzitter van de socialisten met twee strafklachten voor racisme aan zijn been. Dat is evenveel als Dries Van Langenhove die ze daarvoor uit het Vlaams Belang afvoerden.

0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter