België Bananenrepubliek

Dit cursiefje verscheen op www.doorbraak.be op 24/07/2022 en is vanaf nu hier gratis te lezen

Het parlement is in zomerreces. De plucheklevers kunnen gedurende een kleine twee maanden op exclusieve stranden hun exuberante wedde gaan opsouperen. Tellen die vele vakantiedagen eigenlijk mee om aan hun vol pensioen te komen? Ze zullen wel een apart regime hebben. We kunnen de politieke elitaire pauwen toch niet behandelen zoals iedereen.

De subatomaire micro-pensioenhervorming

Maar vrees niet! Voor de volgzame kudde zwijgende inwoners hebben de politici wel over een subatomaire micro-pensioenhervorming beslist. Je moet het dossier door de deeltjesversneller van het CERN jagen om de impact te kunnen vaststellen op de betaalbaarheid van de pensioenen. Het is een druppel op een hete plaat in de Sahel. Nog voor de druppel de plaat raakt is ze verdampt.

De PS, de Partij Stilstand, bleef tot op het einde onwrikbaar als een standbeeld staan. Helemaal op het einde kwam dieu Magnette uit de rode hemel neergedaald om een micron toegeven. 

De zeven Vivaldi-partijen hebben zeven marathonvergaderingen gehouden en zeven keer niets bereikt. De PS, de Partij Stilstand, bleef tot op het einde onwrikbaar als een standbeeld staan. Helemaal op het einde kwam dieu Magnette uit de rode hemel neergedaald om een micron toegeven. Deze pensioenhervorming is een ideologische en electorale tapijtenmarkt waar het aantal zetels in het halfrond primeert op het welzijn van de Belgische bevolking en de betaalbaarheid van onze sociale zekerheid. De liberalen triomferen met de twintig gewerkte jaren, 250 dagen per jaar, voor het krijgen van een minimum pensioen. Terwijl het er eigenlijk maar 16 jaar zijn minus tal van woke-verloven. Als je echt woke bent dat kom je ervan af met de helft gewerkte dagen. Pas op, we zijn nog steeds het enige land in Europa waar je na 45 jaar doppen een pensioen trekt, enkel zal het niet het minimumpensioen zijn, maar 5 euro minder. De levenslange beroepsdoppers in België, hoofdzakelijk Walen, zullen zich niet moe maken om daartegen te protesteren.

De lachende haard van knetterende knettergekken

De pensioenhervorming bewijst nog maar eens dat Vivaldi een Potemkin-regering is, waar een symfonie van gebroken dromen de valse noten van een nachtmerrie verbergen. Alexander de Croo moet het ene brandje na het andere blussen en voor de haan op de statige persconferentie kraait, is de premier al door alle zeven partijen, inclusief de zijne, in de rug geschoten.

Het liberaal vuur van Lachaert is een lachende haard van knetterende knettergekken,

De Open VLD kwijnt weg en de ideeën drogen op. Het liberaal vuur van Lachaert is een lachende haard van knetterende knettergekken, waar een bende Zoomers een van de pot gerukte brandbrief van eigengereid opportunisme uitbraakten. Ook de pukkelpolitici van de Open Vld zijn enkel bezig met hun carrière en niet met het welzijn van de burgers en het electorale succes van de partij. De Open VLD is een egoïstische krabbenmand van egocentrische narcisten die terwijl de mand het ravijn in dondert, de hoop blijven koesteren dat de kiezer hen in het midden van het bed zal leggen. Zielig, pathetisch en vooral dwaas.

Bye, bye Groenen

Tinne Van der Straeten zat vrijdag te glunderen op de persconferentie over de kerncentrales. Waarom weet geen mens. Ze moest al toegeven dat de kerncentrales langer moesten openblijven. Ze moet nu ook toegeven dat de overheid voor 50 % aandeelhouder wordt van de gedrochten die haar partij uitspuwt. In principe werden alle eisen ingelost die Engie in zijn brief van juni schreef. Enkel geven ze dat nu nog niet toe. Noteer alvast dat alles wat in die brief van Engie staat zal gerealiseerd worden. Tinne en Alexander staan gehandboeid met de rug tegen de muur en zullen netjes akkoord gaan met alle eisen van Engie. Groen dreigt er wel mee uit de regering te stappen, maar ze beseffen dat, zelfs al ben je ideologisch trouw, dit tussen de 3 à 5 procent van de stemmen kost, nietwaar Bart De Wever. In dat geval vallen ze onder de kiesdrempel en is het bye, bye Groenen. Gans Vlaanderen juicht!

De minst groene regering ooit

Ondanks de enorme ideologische toegevingen blijven ze maar het riedeltje aanhouden dat ze sinds hun aantreden in 2020 het wanbeleid van de afgelopen twintig jaar aan het rechtzetten zijn. Wat die groene huichelende hersenvretertjes vergeten zijn, is dat ze tussen 1999 en 2003 deel uitmaakten van de regering en dus in de eerste drie jaar van het door hen verguisde twintigjarige wanbeleid mee de lijnen uitzetten. Wat hebben de groenen bereikt in hun naar eigen zeggen groenste regering ooit? Werden er meer zonnepanelen geïnstalleerd dan jaren zonder de Groenen? Neen, minder. Werden er meer windmolens geplaatst dan in jaren zonder de Groenen? Neen, minder. Daalt de CO2-uitstoot sneller dan in de jaren zonder Groenen? Neen, minder snel. En als we straks 3 nieuwe gasgestookte centrales krijgen i.p.v. kerncentrales zal niet alleen de energiefactuur stijgen maar ook de CO2-uitstoot. Vivaldi is eigenlijk de minst groene regering ooit.

Dit was niet op de afbraak:

  • Op de Gentse feesten verdrinken ze letterlijk hun verdriet.
  • Carl Devos leest blijkbaar mijn cursiefjes want ook hij voorspelt nu dat Vivaldi in het najaar valt.
  • De EU wil ons opleggen hoeveel gas we maximaal mogen gebruiken. Wie zei ook alweer: ‘Als het fascisme ooit terugkomt, dan zal het dat doen onder de noemer antifascisme.’
0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter