België bananenrepubliek

Na de excuusbrief van Alexander De Croo, volgt nu een excuuskattebelletje van Vincent Van Quickenborne en een mea culpa-interview van Maggie De Block. Voorzitter Ongena haalt ongemeen hard uit naar Zuhal Demir terwijl Alexander De Croo zoetzemend de hand uitsteekt naar Bart De Wever.

Kiesdrempelvrees

Open VLD is het noorden, zuiden, oosten en westen kwijt. De smurf in het nauw, maakt rare sprongen om de kiesdrempel te vermijden. In Limburg en Antwerpen zitten ze op basis van de peilingen al onder de kiesdrempel (Kamer). In de overige provincies zullen ze met een Smart naar het parlement kunnen rijden. Voor Europa zal de bolwangige rondborstige amazone Hilde Vautmans nog net met haar paard over één zetel kunnen springen. De landing zal niet mooi ogen. Het triumviraat De Croo, Van Quickenborne, Somers trok de macht naar zich toe en voerde met haar schip een linksgroene koers. Patat! Recht op een ijsberg. Het schip zinkt en het triumviraat sprong als eerste in de reddingssloepen. Carrièredieven eerst, vrouwen en kinderen later.

Maggie De Block steunt covid complotdenkers

Af en toe lees ik nog eens Doorbraak, als er eens een artikel de moeite waard is. Wat steeds minder het geval is. Maar het interview met Maggie De Block was een eyeopener. Maggie geeft toe dat Vivaldi totaal faalde in haar Coronabeleid. De focus op geboden en verboden was krankjorum, alleen het Zweeds model, was het goede, bekent Maggie nu. Mondmaskers vindt ze nu idioot, want enkel een chirurg draagt dit op een correcte manier en dan pas heeft het zin. Waarmee ze wil zeggen, mondmaskers werken alleen als je ze op een hygiënisch manier bijhoudt en correct opzet.  Maggie verdedigt gezondheidseconoom Lieven Annemans. Hij stelde voor om meer te focussen op de kwetsbaren, minder te testen en te werken met aanbevelingen in plaats van ver- of geboden. Maggie geeft toe dat Lieven Annemans in de media helemaal verkeerd werd geframed. Ze vergeet te vermelden dat ook Alexander De Croo, Vincent Van Quickenborne en Egbert Lachaert hard op de man inhakten. Hij was de duivel met onnozele voorstellen, die tienduizenden mensen de dood zou injagen. Maar zie, als het stof van de indoctrinatie is gaan liggen, drijft plots de waarheid boven.

Ik herinner mij nog levendig dat Maggie De Block in 2020 zei: ‘Laat corona maar komen, we zijn goed voorbereid, onze ziekenhuizen zijn er klaar voor’. Wat bleek: er waren niet voldoende mondmaskers – die had Maggie verbrand – niet voldoende beschermende kledij, amper medische gelaatbeschermers, onvoldoende testen, amper medicijnen, een beperkte tracingcapaciteit… Met andere woorden: we waren helemaal niet voorbereid. Integendeel, we zaten als een Mexicaans leger in ons blootjes zonder schild en zwaard te wachten op een goed bewapende vijand.

In de winter van haar carrière, net voor ze zich uit haar parlementszetel wringt, slaat ze mea culpa.

Excuuskattebelletje van een faalhaas

Ik weet het, vorige week wijdde ik al een volledig cursiefje aan Quikie Stickie, maar met zijn excuusbrief dwingt hij mij om opnieuw over hem te schrijven.

Zijn excuusje klinkt als volgt:

“Mijn politiek carrière als faalhaas begon als marihuanarokende platligger, waarna ik me liet verkiezen door aan het hemd van Jean Marie Dedecker naar boven te klimmen. Nadat ik mijn vriend een mes in de rug stak, werd ik staatssecretaris voor Administratieve Vereenvoudiging. Ik slaagde erin om per maand twee wetten af te schaffen, terwijl het parlement er diezelfde maand twintig goedkeurde. Daarna werd ik minister van Ondernemen, waar ik zo goed als niets ondernam. Als minister van Pensioenen sloeg ik eveneens geen deuk in een pakje boter. In 2012 nam ik daarom de vlucht naar Kortrijk, waar ik als burgemeester de stad uit zijn CD&V-slaap wekte. In 2019 bedroog ik de Kortrijkse kiezer door hen in de steek te laten en terug minister te worden. Als minister van Justitie zorgde ik ervoor dat iedereen die 1 km te snel rijdt een boete krijgt. Ik propte de gevangenissen overvol, door ook veroordeelden van korte straffen terug op te sluiten. Ik schoffeerde de politie door hen hun beloofde pensioen niet te geven. Ik voerde mijn vrienden zat en ze plasten vervolgens tegen een politiecombi. Een dossier kwam in de verkeerde kast terecht, een fout die twee Zweedse medemensen het leven kostte. Ik betaalde 4 miljoen euro aan Bpost voor een opdracht waaraan ze nog moesten beginnen en volgde de evolutie van de opdracht vervolgens niet.

Ik heb spijt van mijn brokkenparcour als politicus. Geef me a.u.b. een nieuwe kans om alles verder te verneuken en stem op mijn op 9 juni en 13 oktober. “

Dit was niet op de afbraak:

  • Voor Tom Van Grieken zijn er maar twee genders, de geslachten man en vrouw. Iemand moet hem dringend het verschil uitleggen tussen gender, geslacht en geaardheid. Oei. Wacht. Dat mag niet uitgelegd worden volgens Vlaams Belang.  
  • Sammy Mahdi is de meest gehate man binnen politiek Vlaanderen. Geen paniek Sammy, Trump is dit al jaren in de VS en hij werd president, en wordt het misschien nog eens.
  • Alexander De Croo steekt zijn hand uit naar Bart De Wever om samen een centrumrechtse regering te vormen. Dat deed hij in 2019 en 2020 gedurende 18 maanden om vervolgens een paars-groene regering te vormen en een links-groen beleid te voeren. Wie gelooft die man nog.
0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter