België bananenrepubliek

Weet je nog de tijd vóór internet. Toen we dachten dat de kiezer dom was door gebrek aan kennis en informatie. Tenminste dat is wat het linkse dikkenek-volkje ons door de neus boorde. Of je nu over veel informatie beschikt of weinig, de kiezer is nooit dom, hij is hoogstens niet wijs. Maar voor de linkse wokeknuffelaars is elkeen die anders denkt dan hen, een baviaan met de hersenen van een amoebe. Links Vlaanderen haalde 30% van de stemmen. De Vlaming koos overduidelijk voor een centrumrechts tot rechts beleid. Bart De Wever en Matthias Diependaele vergeten dit best niet als ze hun regeerakkoord presenteren. Ze mogen van mij gerust wat kontdraaien, zolang ze zich niet links laten pakken.

Links of rechts?

Het is een wetenschappelijk feit dat we na drie kort opeenvolgende crisissen, met linkse sinterklaaspolitiek als gevolg, nu moeten besparen. De tijd van cadeautjesbeleid is voorbij. Het op orde stellen van onze schuldenberg of liever schuldenravijn zal pijn doen. Voor iedereen. De vraag is welke weg kiezen we? Het linkse pad van hogere belastingen en verdere staatsafhankelijkheid door hogere subsidies, hogere uitkeringen en betere sociale tegemoetkomingen? Of het rechtse pad van geen verhoging van de belastingen, maar meer zelfredzaamheid door schrappen van subsidies, lagere uitkeringen en knippen in sociale tegemoetkomingen.

Melissa en de vermeende racist Rousseau geloven in het luchtkasteel van een pad in het midden. De rijkentaks. De rode zoomers willen de top van onze economie leegzuigen en kaalplukken om de onderkant van de maatschappij in de hangmat en aan het uitkeringsinfuus te houden. Vadsige luiheid belonen en inzet, hard werken en ondernemen afstraffen. Een communistische natte droom die elke hardwerkende Vlaming in angstzweet doet uitbreken.

De zwart-gele ploeg

Matthias Diependaele had zeven jaar nodig om zijn rechtendiploma te halen, maar moet nu op vijf jaar tijd een goed beleid voor Vlaanderen uit zijn hersenen tappen. Bonne chance. Bart De Wever zadelt Diependaele naast de Koerdische furie Demir, ook op met de ambetante roeptoeter Annick De Ridder. Het is een publiek geheim dat Bart De Wever de rechtse De Ridder uit zijn schepencollege wou. De eeuwige leider deed het al eens eerder, toen hij Demir naar Limburg schopte en in de Vlaamse regering dropte. Hij reinigt het Schoon Verdiep en gebruikt de Vlaamse regering als vuilbak. De N-VA-ploeg wordt verder nog aangevuld met Weyts, zowat de onbekwaamste minister van de regering van zwakke Jan Jambon. Deze laatste krijgt, niet geheel onterecht, de ezelsstamp. Hij zou belangrijker zijn op federaal vlak. Nauw moe.

Voor Vlaamse welvaart

Tequila Sunrise. Sterk spul met veel oranje, een laagje rood en een laag oranje die nog niet weet of het rood of geel is

Welke Vlaamse welvaart krijgen we van de Tequila Sunrise-coalitie. Zullen we er wel bij varen?  Er is wat te doen geweest rond de naam raketijscoalitie. Omdat deze als een raket van start zou gaan, maar snel zou smelten tot slappe slush op een stokje. Vandaar kies ik voor Tequila Sunrise. Sterk spul met veel oranje, een laagje rood en een laag oranje die nog niet weet of het rood of geel is. Kunnen we besparen en extra welvaart creëren? Wat betekent het containerbegrip ‘welvaart’ eigenlijk. De Van Dale houdt het op: ‘toestand van maatschappelijke en materiële voorspoed’. Ik haalde nog eens – old school – mijn encyclopedie boven. Daar lees ik: ‘Welvaart neemt toe door de beschikking van bevredigingsmiddelen bij gegeven behoeften’. Hoe meer hoeren, porno, en seks, hoe hoger de welvaart. Of lees ik dat verkeerd? Ik mag hopen dat De Wever doelt op het verhogen van onze levensstandaard niet van ons seksleven. Maar kan dit wel binnen een besparingstraject en een versnelde schuldafbouw. Is zoiets niet utopisch?

Ik zet mij op mijn terrasje in de zon en geniet bevredigend van mijn Tequila Sunrise-cocktail. Hopelijk ben ik in 2029 bevredigd door de Tequila Sunrise-coalitie   

Dit was niet op de afbraak:

  • Vlaamse Eva De Bleeker overweegt kandidaat-voorzitter Open VLD te worden.
  • De politieagenten van Sint-Niklaas weigeren de extra weekendvergoeding om de begrafenis van Freddy Willockx in goede banen te leiden. De boodschap over misbruik van extra vergoedingen van Conner Rousseau is duidelijk aangekomen.
  • Goed nieuws voor Open VLD. De twee belangrijkste antidepressiva zijn opnieuw verkrijgbaar.
0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter