België Bananenrepubliek

In het land van vivaldioten waar absurditeit en incompetentie hand in hand gaan, schittert Frank Vandenbroucke als de ongekroonde koning van het ersatz-beleid. Met een repertoire van blunders heeft deze wijsneuzige pyromaanpoliticus een absurdistisch meesterwerk in elkaar geklooid. Tijdens de coronacrisis vertoonde de man meer smetvrees dan een dwangmatige kuisvrouw op speed. Daardoor was zijn gezondheidsbeleid tijdens corona een tragedie van shakespeareaanse proportie, verpakt in een politieke komedie.

Back to the past

‘He’s back bitches’ of zoals het in het algemeen Nederlands klinkt, ‘hij is terug hoeren’. Hiermee kondigde Conner Rousseau, de huisracist van Vooruit, Frank Vandenbroucke aan. De strijkstok van Vivaldi is een woke-neuroot en egocentrische betweter die zíjn waarheid boven elke sociale empathie stelt. Mocht u het niet weten, Frankske is een trotskist die in zijn jeugdjaren militeerde voor de Trotskistische Revolutionaire Arbeidersliga(RAL). In 1974 organiseerde hij in de Universiteit van Leuven zelfs een studentencursus marxistische economie. In 1995 werd hij op retraite gestuurd naar Oxford en Cambridge omdat hij geld verbrandde en als pukkelvoorzitter de socialistische partij naar de afgrond voerde. Nadat hij in 1999 via de derde weg werd gerehabiliteerd door Guy Verhofstadt werd hij achtereenvolgens minister van Sociale Zaken en minister van Pensioenen. Samen met Johan Vande Lanotte, Steve Stevaert en Patrick Janssens was hij een van de fröbelende socialistische Teletubbies; Tinky Winky volgens velen. Hij is de peetvader van het lege Zilverfonds en van de opportunistische overnames van de pensioenfondsen, zowat de grootste oplichting van de belastingbetaler in de Belgische geschiedenis. In 2009 werd hij kaltgesteld door Caroline Gennez die hem als onderhandelaar wandelen stuurde naar het verkeerde kasteel. Hij vluchtte opnieuw naar de universiteit om zijn wonden van schande te likken. In 2020 haalde Conner ‘de blaas van Sint-Niklaas’ Rousseau hem terughaalde om als federaal minister ons land te verzieken.

Shitshow van socialistische stommiteiten

Zoals het een goede Poetin-Versteher en communist hoort, gooit freaky Frank ons belastinggeld door ramen en vensters, is vriendjespolitiek steeds aanwezig en is een parfum van corruptie nooit ver weg. Zo gaf freaky Frank een exuberant cadeau van 65 miljoen euro aan zijn voormalige werkgevers – de Vlaamse universiteiten – voor het níet uitvoeren van coronatesten. Hij kocht een half miljoen dosissen van het Novavax-vaccin waarvan amper duizend prikjes werden gezet. Hij was op de hoogte van 400.000 valse coronatests, maar liet de neuswissers toch verder gebruiken. Nadat hij medicijnen die over datum waren opstuurde naar Oekraïne en Vietnam, huizen er een kleine honderd miljoen euro vervallen medicijnen in Franks kast – worden hoogstwaarschijnlijk verbrand. Nadat hij negen miljoen coronavaccins veertig kilometers liet verhuizen. Kostprijs vier miljoen euro. Moest hij zes van die negen miljoen coronavaccins vernietigen – waarschijnlijk verbrand. Dit getuigt van een ongekende vorm van creatieve destructie die zelfs de grootste waanzinnige doet blozen. De laatdunkendheid waarmee hij de huisartsen stiefmoederlijk behandelde, heeft hem al meermaals een zure zetpil opgeleverd. Zijn capriolen in de benoemingscarrousel en zijn kleutergedrag als een gepensioneerde bullebakminister die Van Quickenborne slaag gaf, zijn slechts het topje van de ijsberg van zijn onnavolgbare strapatsen.

Een parfum van corruptie

Klap op de vuurpijl is de Medista/Movianto-affaire. Vriendjespolitiek bij de aanbesteding, deontologische fouten en mogelijke corruptie werden door een interne audit van Federale Interne Audit (FIA) blootgelegd. Opmerkelijk daarbij is dat de Raad van State eerder meldde dat er niets aan de hand was.

Enkel nadat Medista naar ongebruikelijke middelen greep door een detectivebureau in te schakelen van ex-Israëlische spionnen, kon het de waarheid naar boven stuwen. Het zegt veel over de dilatorische en gebrekkige transparantie van Vivaldi en haar foefelministers. Het parket stelt nu een onderzoek in. Naar verluidt heeft pyromaanpoliticus Frank Vandenbroucke alle bewijsstukken verbrand. Bij de onderzoeksrechter verklaart hij dat dit te wijten is aan een tijdelijke geestesstoornis door ‘onweerstaanbare drang’.

Zo zie je maar weer, in de politieke arena is niets wat het lijkt, en is de waarheid vaak vreemder dan fictie.

Dit was niet op de afbraak:

  • In Antwerpen heeft Bart De Wever zijn coalitiepartners Vooruit en Open VLD intern verdeeld zodat hij verder kan heersen. Als hij op 13 oktober 2024 de absolute meerderheid niet haalt, moet hij kiezen tussen een coalitie met VB of een coalitie met Groen en PVDA. Bonne chance.
  • Ben Weyts wordt door een gepensioneerd ambtenaar door het slijk gesleurd omdat hij inspectieverslagen van slecht geventileerde klassen uit de wind zette. Nog een dossier voor de coronadoofpot.  
  • Na het succes van Kamp Waes wil N-VA de reservisten activeren. Bullshittsunami Georges-Louis Bouchez trek alvast zijn crybabybottines aan.  
0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter