België Bananenrepubliek

Hilde Vautmans, de bolwangige rondborstige amazone van de geopende VLD, stond voorheen vooral gekend als de politica die langs de paal van Verhofstadt omhoogklom naar de hoogste tafel aan de Melsenstraat. Dat zij als Europarlementslid er ongure praktijken op nahield was een publiek geheim en dat ze net als haar mentor, Guy Verafstoodt, een denigrerende bullebakbaas was, evenzeer.

De leerschool van Vautmans

Vautmans startte haar carrière als medewerker van haar oom Valère, Kamerlid en senator voor Open VLD. Nepotisme was toen nog een Vlaamse topsport. Valère was betrokken bij de Superclub-affaire. Gelukkig snelde de liberale cavalerie hem te hulp. Guy Verhofstadt en zijn horde liberale fake-cherubijnen voorkwamen een doorverwijzing naar het gerecht en zo werd Valères gesjoemel en profitariaat op kosten van de belastingbetaler vakkundig onder tafel geveegd. Daarna ging Hilde werken voor Stef Goris, waar ze verder werd getraind in de kunst van het fikfakken met belastinggeld. Stef Goris werd in 2017 in verdenking gesteld in het zogenaamde Azerigate-schandaal.  Het Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) bracht aan het licht dat Azerbeidzjan 2,9 miljard Amerikaanse dollar besteedde om Europese politici te vergoeden om de goede reputatie voor Azerbeidzjan te vrijwaren. De lobbyisten en dragers van de ‘hoorn des overvloeds’ van Azerbeidjaans belastinggeld bleken Stef Goris (Open VLD, LDD), Marc Verwilghen (Open VLD) en Alain Destexhe (MR). Maar vrees niet daar kwam opnieuw de hand boven het hoofd van de Belgische smurfentop. De schoonschijnende klerezooi verdween in 2022 in de doofpot. Het Brusselse parket klasseerde het onderzoek zonder gevolg. Zoiets lukt als je partij met Vincent ‘Pipi’ Van Quickenborne de minister van Justitie levert.

Het leger aan schuinsmarcheerders

De liberalen slagen er niet in om de capriolen van al hun schuinsmarcheerders recht te trekken.

Fientje Moerman gaf opdrachten aan bevriende VLD’ers zoals Guy Serraes en gaf tijdens haar snoepreisjes wel opmerkelijk veel belastinggeld uit. Ze moest aftreden als minister, maar werd later beloond met een vetbetaalde job als rechter in het Grondwettelijk Hof.

Karel Pinxten liet zijn villa ‘int zwart’ bouwen, en als lid van de Europese Rekenkamer fraudeerde hij door voor 500.000 euro kosten voor privéluxereizen naar Cuba, jachtuitstapjes naar Frankrijk en bezoeken aan een Bourgondische wijngaard allemaal in te dienen als dienstuitgaven.

Jaak Gabriels werd veroordeeld voor illegale partijfinanciering en het opzetten van een carrousel met valse facturen.

Sihame El Kaouakibi zoog alle subsidiekassen leeg met valse beloftes.

De liberale Brusselse politicus Vincent Riga wordt verdacht van twijfelachtige uitgaven van middelen van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), honderdduizenden euro’s aan een peperdure BMW, copieuze luxemaaltijden in chique restaurant enz.

En dan zijn er nog de talrijke burgemeesters en schepenen die de laatste jaren met de vingers in de schatkist betrapt werden. En nu krijgen we nog eens Hilde Vautmans, die trouwens met gans haar schepencollege onder verscherpt toezicht is geplaatst op verdenking van ongure praktijken.

Europees fraudeparlement

Deze legislatuur kwamen 163 van de 704 dikst betaalde politici, de Europarlementsleden, in opspraak. Niet minder dan 253 affaires, van corruptie over toxisch leiderschap tot misbruik van belastinggeld. Het betrof: 45 corruptiezaken, 29 gevallen van vriendjespolitiek en 16 gevallen van regelrechte omkoping. Het bekendst is Qatargate, met als spilfiguren onder meer Marc Tarabella (PS) en Marie Arena (PS). Vijf leden van de partij van Marine Le Pen kregen luxereizen aangeboden in ruil voor gunstige stemmingen rond voornamelijk autoritaire regimes. Er waren 46 gevallen van seksuele intimidatie en pestgedrag. 44 affaires van fraude of verduistering van middelen. In totaal moesten 108 leden tussen 2019 en 2022 twee miljoen euro terugbetalen aan gelden die verkeerd werd besteed.

En nu moeten wij op 9 juni nieuwe politieke zakkenvullers gaan kiezen. Nu moeten wij opnieuw vertrouwen stellen in politici en hopen dat ze niet zuipen, vreten en hoerenlopen met ons belastinggeld. Ik heb besloten om alleen nog mijn stem te geven aan nudisten geheelonthouders met een minderwaardigheidscomplex. Die hebben geen zakken om te vullen en geen ego om te strelen.

Dit was niet op de afbraak:

  • Jean Marie Dedecker wil dat N-VA het cordon sanitaire doorbreekt en zegt dat Israël een racistische staat is. Zit hij dan toch in de verkeerde partij?  
  • Vooruit wil gratis gezonde maaltijden voor kinderen op school en voor Roma in Sint-Niklaas.
  • Noord-Afrikaanse tieners verkrachten meermaals 14-jarig meisje. Wanneer komt er naast een onderzoekscommissie naar het seksueel misbruik van priesters, een onderzoekscommissie naar het seksueel misbruik van anderskleurig tuig van de richel?
0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter