België Bananenrepubliek

Na de niet zo christelijke, maar succesvolle, campagne van de Christelijk Mutualiteit op OnlyFans, overweeg ik om mijn cursiefjes half naakt te brengen op OnlyFans. Ik twijfel nog of het de onderste of de bovenste helft wordt. Na een uitgebreid strategisch overleg met Chat GPT werd duidelijk dat mijn lippen, borsten, dijen en rechter kleine teen het grootste aantal kijkers zouden genereren. Vooruit, aan de slag. De praktijk was een tegenvaller. Het was namelijk moeilijk praten zuigend aan mijn rechter kleine teen terwijl ik met mijn borsten mijn dijen streelde. Chat GPT wist ook geen raad meer. Teleurgesteld en een oplossing ontberend, heb ik het idee dan maar afgevoerd.

Pensioenpoenscheppers

Welkom in een nieuwe aflevering van de pensioenpoenscheppers. Juristen lieten weten dat er maar tien jaar kan teruggegaan worden voor het terugeisen van de diefjespensioenen. De diligente boekhouders van de Kamer van Volksvertegenwoordigers hebben berekend dat het sop de kolen niet waard is, want een rechtsprocedure zou meer kosten dan opleveren. Volgens hen moeten ex-Kamervoorzitters Siegfried Bracke (N-VA) en Raymond Langendries (Les Engagés) respectievelijk 126.015 euro en 173.210 euro ophoesten. Daarnaast zouden alle zakkenvullende topambtenaren 4,3 miljoen euro moeten terugbetalen. Ik weet niet welke advocaten ze daar inhuren in de Kamer, maar als deze 4,6 miljoen euro zouden kosten, dan zijn het grotere bandieten dan de pensioenpoenscheppers zelf.

Partij van de Zakkenvullers (PvdZ)

“Lijsttrekkers zijn: Sihame El Kaouakibi, Herman De Croo, Siegfried Bracke, Jaak Gabriels en Karel Pinxten – die waarschijnlijk de Europese lijst zal trekken. De lijst wordt aangevuld met gepensioneerde topambtenaren en corrupte burgemeesters.”

Geïnspireerd door de vele politieke schuinsmarcheerders neemt Sihame El Kouakibi de electorale wapens op. Ze richt de Partij van de Zakkenvullers (PvdZ) op en plant om met haar partij in 2024 naar de kiezer te trekken. Lijsttrekkers zijn: Sihame El Kaouakibi, Herman De Croo, Siegfried Bracke, Jaak Gabriels en Karel Pinxten – die waarschijnlijk de Europese lijst zal trekken. De lijst wordt aangevuld met gepensioneerde topambtenaren en corrupte burgemeesters. Er zijn ook plannen om in Wallonië met de helft van de PS de zusterpartij Parti des Parvenus (PdP) op te richten. Het worden beide one-issuepartijen met als programmapunt: het grondwettelijk verankeren van het recht tot oplichten van de overheid. De kansen op succes worden hoger ingeschat in Wallonië omdat het overheidsprofitariaat daar in de genen zit. Maar ook in Vlaanderen zijn de kansen niet onbestaand om enkele zetels binnen te halen.

Ballen als blauwe grauwe erwtjes

“Hij is een grootsprakerige relschopper met monomane carrièredrang, maar éénmaal op de ministerraad krimpen zijn ballen tot blauwe grauwe erwtjes.”

De peilingen leggen bloot dat de Waalse kiezers de uberliberaal Georges-Louis Bouchez eindelijk doorhebben. De mediageile testosterontwitteraar roeptoetert als een grote mammoet op sociale en andere media, maar piept als een klein slaapmuisje als het item in het parlement of op de regeringstafel komt. Hij is een grootsprakerige relschopper met monomane carrièredrang, maar éénmaal op de ministerraad krimpen zijn ballen tot blauwe grauwe erwtjes. Zijn partij MR tuimelt in de peilingen fors naar beneden. En terecht. Politiek is niet roepen aan de zijlijn als een relsmurf zonder daadkracht. Ofwel voer je trouw en zwijgzaam het beleid uit ofwel stap je uit de regering en voer je oppositie. Mag het ook een waarschuwing zijn voor Mahdi en de CD&V. Participopposition biedt een tijdelijke verrijzenis. Maar! Een non-binaire partijstrategie klinkt misschien woke, maar ze eindigt als broke.

Links Vlaanderen is de grootste

In Vlaanderen is het Vlaams Belang met 25% de grootste partij van Vlaanderen. Samen met de andere linkse partijen Vooruit, Groen en PVDA halen ze 55,9% van de stemmen. Omdat migratie een federale bevoegdheid is staat niets een grote linkse coalitie in Vlaanderen hen in de weg, behalve dan het cordon sanitaire – de moeder van de cancelcultuur. Nu Conner konijn zowat alle tv-programma’s heeft afgeschuimd met zijn idiosyncratische zweeftaal van shit-fuck-bitch, zakt hij een plaatsje in de pop poll. Meteen tuimelt Vooruit 1% achteruit in de peiling. Conners snowflakegezelschap van pukkelpolitici aangevuld met een chagrijnige professor Zonnebloem en een Mechelse mevrouw Pijp, is afhankelijk van zijn influencergehalte. Waar is de tijd gebleven dat politici het over de inhoud hadden?

Rusthuisrebellen

“ook N-VA respecteert het cordon sanitair en trapt zo een onafhankelijk Vlaanderen recht in de ballen”

Een Vlaams-nationalistische coalitie Vlaams Belang en N-VA haalt slechts 46,6% van de stemmen. In zetels halen ze waarschijnlijk net de meerderheid, maar ook N-VA respecteert het cordon sanitair en trapt zo een onafhankelijk Vlaanderen recht in de ballen. De N-VA’ers van Bart De Wever beginnen steeds meer te lijken op rusthuisrebellen die voor ze de pijp aan Maarten geven nog een laatste keer de banden van hun rolstoel oppompen. In 2024 wil Bart De Wever zichzelf de geschiedenisboeken inschrijven door camions met geld in de schoot van Paul Magnette te dumpen, om zo een kleine confederalisering af te kopen. Bart liet na om het 24 karaat goud van zijn overwinning in 2014 te smeden terwijl het heet was. Dom? Naïef? Of beiden!  Nu probeert hij met pathetische ijver koper en tin te smeden tot een bronzen geschiedenisplak om aan zijn Wc-deur te vijzen. Voor De Wever wordt 2024: ‘Aut vincere aut mori’.

Dit was niet op de afbraak:

•  Het beleid is al niet om te lachen en nu gaan ze nog eens lachgas verbieden ook.

• Franse staatssecretaris Marlène Schiappa siert de cover van ‘Playboy’. Mocht het navolging vinden In Vlaanderen, hoop ik dat Petra De Sutter of Tinne van der Straeten zich NIET geroepen voelen. Zuhal Demir en Annelies Verlinden zouden dan weer niet mis staan op de cover.

•  Islamitisch uitschot van een woestijngeloof beraamden opnieuw terroristische aanslagen in ons land. Ze wilden Bart de Wever vermoorden. Wat zou dat oplossen behalve meer stemmen voor het Vlaams Belang?

•  De burgemeesters van de CD&V zijn kwaad met een geluidsdemper op over het traject van bovengronds Ventilus enerzijds en ondergronds Ventilus anderzijds.  

0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter