België bananenrepubliek

Vincent van Quickenborne – Quickie stickie voor de vrienden – is met voorsprong dé idiootpoliticus van zijn generatie. Hij is de ongekroonde koning van de Vlaamse politieke klucht, een soort superheld van domheid. De trieste staat van de Belgische justitie onder Quickie’s bewind is een komische tragedie. Flitsmania wanneer je 1km te snel rijdt, moord op Zweedse voetbalsupporters omdat een dossier in de verkeerd kast lag, rechters die examens doorspelen… Deze week was het opnieuw hommeles. Onder Quickie Stickie betaalde Justitie 3 miljoen euro voor opgeblazen lucht van Bpost. Geld geïnd via flitsende flitsboetes.

Dit is het relaas van de grootste mislukking van de Vivaldi-regering.

Van Quickenborne begon zijn carrière met een dramatisch gebaar: hij stond met een witte paraplu voor de deur van Louis Tobback, klaar om de wereld te veranderen, of op zijn minst zichzelf belachelijk te maken. Vervolgens maakte hij indruk door te beloven marihuana te roken in de Senaat, waarschijnlijk een poging om de politieke arena wat gezelliger te maken.

De weg naar staatssecretaris was echter niet zonder hindernissen. Van Quickenborne moest eerst zijn beste vriend, Dedecker, een mes in de rug planten. Eenmaal in functie als staatssecretaris voor administratieve vereenvoudiging, bleek Quickie helaas niet in staat om zelfs maar zijn eigen beleid te begrijpen, laat staan te vereenvoudigen.

Als minister van Justitie staat Van Quickenborne ook bekend als de man die de vrijheid van meningsuiting wil muilkorven. Hij haat haters en wil alle haatspraak strafbaar maken.

De ironie druipt eraf, als zelfverklaarde kampioen van de vrije meningsuiting, pleit hij voor beperkingen op wat gezegd mag worden. In Frankrijk en Oostenrijk kelen islamo-fascisten onschuldige kerkgangers, maar volgens onze minister van Justitie zijn deze horrortaferelen ónze schuld. Het is omdat wij haat uit ons klavier laten vloeien en er sociale media mee overspoelen dat zeloten op moordtocht trekken. Volgens de grootste idioot die Kortrijk ooit als burgemeester heeft gekend, is de vrije meningsuiting een van de fundamenten van onze democratie en mogen uitspraken en geschriften kwetsen, provoceren en zelfs beledigen. Doch volgens Quickie Stickie mag ik enkel provoceren, kwetsen en beledigen als ik iets of iemand liefheb en niet als ik iets of iemand haat. Quickie Stickie wil een beetje zwanger zijn van vrijheid terwijl hij een condoom over de islam schuift. Deze lallende klucht van Kortrijk hoort in zijn echo de uilen van Minerva dementeren en denkt dat hij het warm water heruitgevonden heeft.

Zijn beleid om boetes efficiënter en sneller te innen, zelfs voor het rijden van 1 km/u te snel op een lege snelweg, heeft hem de bijnaam “schatkistpaparazzi” opgeleverd. De federale regering had geld nodig en wie anders dan Quickie Stickie om het uit de zakken van de Vlamingen te kloppen? Met een overweldigende meerderheid van flitscamera’s en trajectcontroles in Vlaanderen, lijken de Waalse wegen een paradijs voor snelheidsduivels. Quickie’s beleid lijkt meer op een meedogenloze belasting dan op rechtvaardigheid.

De klucht van Kortrijk liet ooit tieners die tijdens corona op de PlayStation aan het spelen waren arresteren voor het overtreden van de lockdown. Een inschattingsfout van tieners die voor hen traumatisch eindigde in een cel. No Mercy! Zelf zien we hem zuipend en dansend tijdens een lockdownfeestje na ‘Camping Kitsch’. Een inschattingsfout, lalde hij.

Het combiplassen, de Roemeense jacuzzi-escapades, het spookschip van Poetin dat onze kabels van de windmolens op zee wil doorknippen, zijn ontslag als sjezende minister van Justitie, de schaamteloze carrièreswitch naar burgemeester… De klucht van Kortrijk staat aan de goede kant van zijn lachwekkende geschiedenis.    

En dan, als kers op de taart, kwam het nieuws dat de vrienden van Van Quickenborne tegen een politiecombi plasten tijdens zijn verjaardagsfeestje. Hij schoot daarmee de hoofdvogel af. Op het feest waren vele topsmurfen aanwezig zoals Alexander De Croo en Egbert Lachaert. Er waren gratis vaten bier en naar verluidt kwam er tot jolijt van de premier een stripact van de Italiaanse pornoster Eveline Dellai. Of was het een lookalike? Behalve de strontzatte combiplassers was volgens Van Quickenborne iedereen nuchter. Denkt Quickie nu echt dan wij een bende idioten zijn die alles geloven. Vijftig mannen op een verjaardagsfeestje met gratis bier en niemand zat. Laat mij niet lachen. Dat is hetzelfde beweren dat vijftig vrouwen niets kochten op een mega goedkope leegverkoop van Marlies Deckers lingerie.

Het hoogtepunt van de komedie ‘Quickie gaat minister’ was zijn ontslag met tranen in de ogen, alsof hij een nobele samoerai was die zichzelf voor de eer opofferde. Niets van. Van Quickenborne is de slechtste minister van Justitie ooit, onder de slechtste premier ooit, in de slechtste regering ooit. De liberalen waren niet alleen de dweil van de regering, ze waren de narren.  

Dit was niet op de afbraak:

  • Toen Bouchez zei: “Avec les verts, c’est plus cher, ça c’est clair !”, had hij overschot van gelijk. Alles is duurder geworden en niet op zijn minst onze groene elektriciteitsfactuur.
  • Sammy Mahdi is een agnostische katholieke moslim, die gedoopt en besneden is. Maar hij is vooral een mislukte misdienaar die zijn partij naar de afgang leidt.
  • Als we naar de peilingen kijken kan Open VLD straks met een Mini Cooper naar het parlement en Groen met een bakfiets. Voor het Vlaams Belang is een bus van De Lijn straks te klein.
0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter