België Bananenrepubliek

Welkom in een nieuwe aflevering van de pensioenpoenscheppers. De ongenaakbare beschermde Bracke zakt steeds dieper weg in zijn eigen moeras van onverantwoorde hebberigheid.

"Hoe dieper men graaft, hoe meer het stinkt."

Ook zijn (ex)partijvoorzitter Bart De Wever steunt hem niet langer en is van mening dat het strikjespaleis van moraalridder en notoir VRT-hater Siegfried Bracke zich als onfatsoenlijke graaiduivel inhalig verrijkte. Bart vindt dat hij alles tot de laatste euro moet terugbetalen. Brackes begankenis naar eerherstel werd verstoord. Want recent kwam aan het licht dat hij naast de onfatsoenlijke bonus en bovenop de exuberante uittredingsvergoeding ook nog eens een extra afscheidsvergoeding aanvroeg en kreeg. Intussen onderzoekt het Brusselse parket of er hier geen sprake is van samenzwering bij de toekenning van onwettige pensioenextra’s. Hoe dieper men graaft, hoe meer het stinkt. Intussen krijgt Bracke alleen nog steun van een paar klavierflikken die hopen op een positieve beoordeling van de media-expert op rust. Soms is een wokedictatuur het excuus voor egoïstisch zelfbehoud, ook in kringen waar het ipso facto niet thuishoort. Of zoals Arthur Schopenhauer het zo eloquent zei: ‘Der Egoismus ist kolossal: er überragt die Welt.’

Misvormingsregering

Bij de aankondiging van de Vivaldi-regering werd euforisch geroeptoeterd dat het de grootste hervormingsregering ooit zou worden. De Croo zou geen collaborerende dweil zijn van socialisten en eco-ruiters. Neen, hij zou de stoere losgezongen borstel worden van een nieuwe politieke cultuur en grootschalige en grondige hervormingen. Maar vanaf het moment dat de PS het minimumpensioen op zak had, gingen de sluisdeuren van goed bestuur dicht. Niets kon nog behalve extra belastingen voor ondernemers en extra sociale cadeaus voor arbeiders en hangmatdiscipelen. We weten het intussen al: deze regering is een misvormingsregering. Een misbaksel van paarsgroene Vivaldioten. Hopelijk bestaat reïncarnatie niet, wat als deze onbekwame ruiters van de deconfiture terugkeren, ziet het er niet goed uit voor mijn kleinkinderen. Tenzij ze terugkeren als mestkevers, dan kunnen ze hun eigen shit opruimen.

Miserabilisme

"Hangmatgezinnen gespecialiseerd in het maximaliseren van het profitariaat, geïnstalleerd door linkse gutmenschen geïnfecteerd door verdwaasd miserabilisme."

Alle regeringen samen geven dit jaar 27,4 miljard euro meer uit dan ze ontvangen en hebben ze +/- 600 miljard euro schulden. Dit land heeft ongeveer 1,8 miljoen leeggangers tussen 18 en 65 jaar die geen klopt uitsteken en liever lui dan moe, leven op het zweet van de hardwerkenden. In Brussel groeien 25% van de kinderen op in een gezin waar niemand een inkomen uit arbeid haalt. Hangmatgezinnen gespecialiseerd in het maximaliseren van het profitariaat, geïnstalleerd door linkse gutmenschen geïnfecteerd door verdwaasd miserabilisme. Een verheerlijking van de armoede voor het altaar van roodgroene goden. Wij Vlamingen zijn gedweeë ganzen die door de Walen gedwangvoederd worden met een ratjetoe van linkse spuuggroenten, om ons vervolgens dociel naar de fiscale slachtbank te laten leiden. Historisch stemt in Vlaanderen ongeveer 30 % links, zo ook in 2019. We wachten inmiddels al vier jaar op de eerste rechtse regeringsbeslissing. Ik vrees dat het dweil De Croo niet zal lukken vóór mei 2024.   

Sammy heeft het licht gezien

Het congres van cd&v was een succes. Sammy Mahdi wil de kiezer doen geloven dat zijn congregatie van hypocritijnzers, die al 40 jaar lang Vlaanderen bestuurt, het nu over een andere boeg zal gooien. Alles wordt beter want Mahdi zal nieuwe wijn op oude flessen trekken. Na 40 jaar alles te hebben verkloot staan ze nu voor ‘respect’ en een ‘warm Vlaanderen’. Het is als een bekeerde hooligan, die plots alles wat hij kapotsloeg wil herstellen of een drugsdealer die in een afkickkliniek gaat werken uit wroeging en voor sociaal eerherstel. Het heeft iets heiligs. De verrijzenis van een gereformeerde brokkenpiloot die zijn rijbewijs terugvond. Halleluja! Niet Mia maar Sammy heeft het licht gezien.

Het laatste nieuw testament

Zo stonde het geschreven in den heiligen geschriften dat tijdens het samenvallen van de islamitische ramadam en het christelijke vasten sjamaan Sammy zich terugtrok in een desolate grot. Daar spraken Jezus en Mohammed tot hem via een brandende struik. Gezegend met wijsheid stapte Sammy naar buiten met 150 geboden voor een beter Vlaanderen.

"Hallelujah, prijs uw god, de redding is nabij."

Dit was niet op de afbraak:

•  Egbert Lachaert krijgt een opstootje van liberalisme. Elke sterveling krijgt z’n opstoot van luciditeit net voor hij de pijp aan Maarten geeft

 •  Nu onze winkelkar 22% duurder geworden is, wil cd&v speciale reclame verbieden om deze goedkoper te maken. De nood aan hersenen bij de politieke monniken en nonnen van de CD&V is vrij groot.

•  De mayonaise in Delhaize pakt niet meer. Te midden van de malaise zingt Hedebouw de Marseillaise waarop de vakbonden een polonaise inzetten.  

•  Anti-anti-woker Benjamin Dalle wil woker zijn de wokest door anti-wokers als berovers van de vrijheid te bestempelen. Zalig de armen aan hersenen, zij krijgen gratis toegang tot wokeland.  

0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter