België Bananenrepubliek

Deze week beet de Brusselse moslimsocialist Ahmed Laaouej het rietje van zijn Zamzam-cola stuk tijdens de debatten over de opname van dierenrechten in de Grondwet. Ook de moslims van Ecolo, Groen, PVDA/PTB, Vooruit en de excuusmoslims bij CD&V, Open VLD en N-VA beseften dat ze dan niet langer hun religieuze hobby van het onverdoofd slachten van schapen en lammetjes konden botvieren. De moederpartijen en broodheren van de moslimpolitici roepen plots de halarisering van minaretsteden zoals Brussel en Antwerpen een halt toe.

Halal of hypocriet

De religieuze islamzeloten die Groen/ECOLO, PVDA/PTB en Vooruit/PS infiltreerden in ruil voor electorale winsten voelen dat de mayonaise niet meer pakt. Lang etaleerden socialisten, communisten en ecologisten de ultieme vorm van politieke lenigheid, ze jongleerden met idealen en realiteit, met principes en pragmatisme. Lang was het een delicate balans tussen geloof en politiek, tussen traditie en vooruitgang, tussen halal en hypocriet. Van de ontmenselijking van vrouwen over de homohaat tot het onverdoofd slachten, islampolitici hanteerden hun Takiyya(een vrijgeleide in de islam om ongelovigen een rad voor de ogen te draaien) en linkse sleurpolitici hun dhimitude. Maar! De grens is bereikt. De rode tot donkerrode deugdzaamheidsprekers willen niet meer lijdzaam toezien hoe onverdoofd slachten van dieren begraven wordt onder een berg van religieuze tradities en dogmata. De gevoelens van dieren heeft de dam doorbroken. Niets menselijk. Niet de homohaat. Niet hun misogyne gedrag. Niet de terreurdaden in naam van Mohammed. Niet de publieke onthoofdingen. Niet het kopschoppen door allochtone jongerenbendes. Niet het executeren van Zweedse voetbalsupporters. Neen! Het was het onverdoofd slachten van dieren welke kennelijk een brug te ver was en zich een wig wrikte tussen rode moslims en rode andersgelovigen. Meneer de uil en de gebroeders bever halen het van de doden in Zaventem en Maalbeek. Surreëler kan haast niet.  

De grens tussen menselijk en dierlijk

Wat als het welzijn van dieren met gevoelens in onze Grondwet wordt opgenomen? Moeten we dan elke dag de koeien masseren. Mogen we hen enkel melken als ze erom loeien, waarna we door zachte kneepjes in met olijfolie gewassen handen de melk teder naar buiten duwen? Moeten we varkens in ethisch verantwoorde modderbaden cultiveren en ze dagelijks wassen omdat ze zich anders vuil voelen? Moeten we elke avond de cloaca van legkippen insmeren met een verzachtend zalfje en ’s morgens met vaseline. Moeten we onze legkippen ontstressen door hen elke avond een verhaaltje voor te lezen en hen in een kippenkribbe in slaap te wiegen? Moeten we schapen scheren met ‘Gillette Contour’, je weet wel met vijf mesjes en het zachte kussentje? Moeten we per kip straks verplicht tien vierkante meter loopruimte voorzien en eenden en ganzen eenzelfde ruimte aan vijveroppervlakte. Mogen we kreeften pas koken na verdoving of nadat ze van ouderdom de pijp aan Maarten gaven?  Mogen we nog vissen? Garnalen kruien? Op everzwijnen jagen? Gaia zegt neen.

De universiteiten van Leuven, Antwerpen en Gent bieden volgend jaar de richting dierenpsychologie aan, met speciale aandacht voor burn-outs van paarden, chronisch vermoeidheidssyndroom bij kippen en depressies van neerslachtige koeien. Met je varken naar de therapeut en met ezels naar de psychiatrie. Ik word er nu al gek van.  

Alle koeien, varkens en kippen die geslacht werden moeten uiteraard een monument krijgen op de boerderij. De boeren moeten de nakomelingen van de geslachte dieren op Allerzielen de kans geven om hun ouders en grootouders te rouwen en hun verdriet te verwerken. Ze krijgen die dag vrijaf en toegang tot het monument.

Lamsvlees en kalfsvlees wordt van het menu geschrapt. De ouderlijke schapen en koeien zoveel verdriet aandoen door het doden van hun kinderen is ondierlijk. (Ik twijfelde even maar onmenselijk schrijven leek mij onmenselijk)

Natuurlijk en bovenal hebben de dieren straks recht op vertier. De zevendagenweek moet afgeschaft worden. Ze mogen enkel acht uur per dag werken en een vijfdagenweek is het maximum, roept Magnette luidt. De stallen moeten voorzien worden van grootscherm kleuren-tv’s met een abonnement op Netflix en National Geographic. Uiteraard moeten ze wekelijks mijn cursiefje kunnen lezen, want niet alleen hyena’s kunnen lachen.  

Als De Fabeltjeskrant Het Laatste Nieuws op links voorbijsteekt, wordt de grens tussen menselijk en dierlijk flinterdun en neemt de menselijke evolutie enkel stappen achteruit. Maar het is vooruit of achteruit. De keuze is aan jou op 9 juni.    

Dit was niet op de afbraak:

  • Geheelonthouder freaky Frank Vandenbroucke pleit voor straffe slogans tegen alcoholmisbruik op bierblikken en flessen, net als op sigarettenpakjes.
  • De ubersocialist Jannie Haek blijkt een alcoholist en een rouwdouw bullebakbaas te zijn. Voor de Lotto werken is kennelijk een ‘op je kin for life’.
  • België verzuipt in de schulden en heft de hoogste belastingen ter wereld, bestaat er een betere definitie van een ‘failed state’?
0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter