België Bananenrepubliek

Vivaldi is een klootjescoalitie van levende lijken die de Rubiks kubus van ideologieën niet gemaakt krijgt. Alle ministers zijn wappies, wokies of weetniets die met ezelsoren in de hoek van de Europese klas vermolmen. Drie vrouwelijke ministers haalden zelfs dat niveau niet en werden met het grofvuil buitengezet.  

Sarah Schlitz Schluss

Sarah Schlitz, de koningin van wokeland is nu de koningin van de ondergang. Sander, de scherprechter van Vivaldi, deed haar vorige week het touw om de nek en stampte deze week de stoel weg. Het eerste echec van Sarahs brokkenparcours was bij de voorstelling van haar beleidsnota gelijke kansen. Ze deed dit exclusief in het Frans, in inclusieve spelling – ook wel wokespelling genaamd – met Franse gebarentaal en zonder één woord Nederlands of Nederlandse gebarentaal. Sarah leek wel een cryptoracist. Gelijke kansen voor iedereen, behalve voor de Vlamingen. Vlamingen waren voor haar een minderwaardige bevolkingsgroep. Nederlands een inferieure taal haar beleidsnota onwaardig. Nadien leerde ze snel wat schimmelnederlands en deed ze haar best om de schijn hoog te houden.

De ergste fouten, zijn deze die we herhalen uit een misplaatst moraliteitsgevoel.

Haar tweede flop was het aanstellen van Ihsane Haouach, een gesluierde extremistische moslima, als regeringscommissaris bij het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. Net zoals bij Dalilla Hermans nu en Sihame el Kaouakibi voor haar, werd Haouach eerst met lof overspoeld. Alexander De Croo zei: ‘Ze heeft een betonnen cv en beschikt over de kennis en ervaring om de functie naar behoren uit te voeren.’ De Brugse burgemeester en zijn schepenen grasduinen nu in dezelfde Bijbelse woordenvijver om Hermans te bejubelen. De ergste fouten, zijn deze die we herhalen uit een misplaatst moraliteitsgevoel.

De woestijnamazone Haouach ging niet enkel op de thee bij het extremistische Moslimbroederschap – door de Staatsveiligheid als staatsonveilig bestempeld – ze hield er ook uitspraken van omvolking op na. Zo zei ze in een interview: ‘De discussie gaat niet over het in vraag stellen van de scheiding van Kerk en Staat, maar over hoe we daarmee omgaan met een veranderende demografie.’ Ook toen zei de premier in de Kamer: ‘De passage van het voorbije weekend is niet voor herhaling vatbaar’. Ter info beste lezers, zeg dus niet ‘omvolking’, maar ‘veranderende demografie’ want dat is woke. Hoewel had de titel van De Winters boek, ‘de veranderende demografie in Vlaanderen’ geweest, dan werd het boek zonder twijfel door de wokies en hun dociele letterjockeys evenzeer gedemoniseerd.  

Sarahs waterval van leugens in logogate deden haar vorige week tenslotte de das om en ze nam ontslag. Ecolo moet nu op zoek naar een hij, zij of het als stokpaardje van de woke.

Bpost, Dafalgandossier voor De Sutter

Na het pensioengraaien van politici, nu het schatkistgraaien van Bpost. En u raadt het nooit Petra De Sutter en de ministers vóór haar wisten van niets. Tientallen, misschien wel honderden miljoenen werd van de belastingbetaler gestolen, maar ze hebben het niet gezien. De vraag is bij mij allang niet meer wist De Sutter daar iets van af? Maar waarom wist ze het niet? Waarom deed ze haar job niet? De schutter van De Sutter komt uit de N-VA en heet Michael Freilich. Bij zijn vrienden bekend als 0011, de Joodse James Bond (JJB). Het was hij die Jean-Paul Van Avermaet liet opstappen door zijn mogelijke betrokkenheid bij kartelafspraken bij zijn vorige werkgever. Hij grilde De Sutter over de verkoop van krantenwinkels aan de gokpenoze en legde het gesjoemel rond het contract voor de verdeling van kranten bloot. Als gevolg moesten CEO Dirk Tirez en twee andere directeur Bpost verlaten. De sjoemelende sukkelaars met megalonen lieten geen traantje. In de fall-out van dat laatste legde een audit gefoefel bloot met de 679-rekeningen van de overheid beheerd door Bpost en een graaifacturatie bij het maken en verzenden van nummerplaten en bij het verzenden en innen van verkeersboetes. Bij de 679-rekeningen mocht Bpost marktconform 8 miljoen euro aanrekenen voor de geleverde diensten, ze graaide 40 miljoen euro uit onze zakken. Ze deed dat ongestoord sinds 1970 en niemand heeft het gezien. Te druk bezig met de eigen zakken te vullen, neem ik aan.  

Als de volledige klootjescoalitie de dans van incompetentie leidt, dan lijdt er niemand omdat anders iedereen lijdt.

Dit circus van incompetentie is vooral een Dafalgandossier voor De Sutter, maar noteer alvast dat het zal aflopen op een sisser. Want naast De Sutter zijn er te veel belangrijke ministers betrokken. Pierre-Yves Dermagne (PS) voor de toekenning krantenconcessie, Georges Gilkinet (ECOLO) toekenning contract nummerplaten, Vincent Van Quickenborne (Open Vld) onrechtstreeks bij de inning van boetes, Vincent Van Peteghem (CD&V) is dan weer verantwoordelijk voor de 679-rekeningen. De enige regeringspartij die er niet bij betrokken is, is MR. Als de volledige klootjescoalitie de dans van incompetentie leidt, dan lijdt er niemand omdat anders iedereen lijdt.

Dit was niet op de afbraak:

In Antwerpen is alles buiten de stad nu écht de parking. Bart De Wever is de koning van de roodgele perceptie. Een links parkeerverbod met een rechts uitzonderingspakket dat tot aan de hemel rijkt.

• We blijven de grootste idioten van deze aardbol, want we betalen de hoogste belastingen ter wereld en blijven voor dezelfde partijen stemmen.

• Van Gilkinet mogen wielerterroristen op de weg rijden als er modder en bladeren op liggen. Veldrijders en mountainbikers lachen met de softies op hun fragiel koersvélo’ke.

• Cryptocommunist Conner Rousseau wil dat België als eerste Europees land een vermogenskadaster invoert. Zo wil hij onze wijnkelder, juwelenkistje, stripcollectie en muntverzameling extra gaan belasten.

0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter