België Bananenrepubliek

Speelden de vetbetaalde advocaten een rol bij het gênant vonnis van de Reuzegommers? Natuurlijk! Hadden ze mijns inziens zwaarder moeten gestraft worden? Jazeker! Maar, was het klassenjustitie? Neen! We weten allemaal hoe het werkt en we doen het allemaal als we het kunnen. Als we onze kansen op een zo positief mogelijke uitspraak in een rechtszaak willen maximaliseren en we kunnen het betalen, dan stappen we naar een dure advocaat met een sacrosancte reputatie. Willen we een toppleiter met een vurige tong, dan betalen we Jef Vermassen 500 euro per uur. Zoeken we een procedurewroeter dan betalen we Hans Rieder een gemiddeld jaarloon voor een rechtszaak. Kunnen we geen advocaat betalen en moeten we zelf pleiten, dan zijn we vooraf verloren.  

Klassenjustitie?

Mogen we daarom spreken van klassenjustitie? Neen, natuurlijk niet. Klassenjustitie zou betekenen dat er vriendjespolitiek zou bestaan tussen rechters en dure advocaten die automatisch zou leiden tot zachtere vonnissen. Dat is zeker en vast niet zo. Kijk, het beste brood koop je niet in de Aldi, maar bij de authentieke warme bakker om de hoek. De beste steak eet je niet in de frituur, maar in een duur restaurant. De kwalitatiefste slaapkamer komt niet van Ikea, maar van een dure meubelzaak. De beste schilder is niet diegene die goedkoop uw living met brolverf schildert, maar de dure schilder die met duurzame verf je woonkamer doet herleven. We leven in een maatschappij waar duur in 90% van de gevallen een beter resultaat oplevert. Dat is ook zo met dure advocaten. Justitie is geen feilloze machine. Het is een door mensen gemaakte en mensen uitgevoerde rechten en plichtenevaluatie. Ze bezit alle gaven en fouten van een mens en is onderhevig aan alle emoties van een mens. En dat is maar goed ook. Want stel dat we een AI-computer na input van data een straf laat uitspuwen. Beide partijen flashen even met een debetkaart en voor vijf euro krijgen we een vonnis. Deze computer met zijn software en algoritmen kost voor elkeen evenveel en staat daarnaast buiten verdenking van klassenjustitie. Maar deze zal zonder enige emotie, empathie of interpretatie van de zaak een vonnis vellen. Willen we dat? Of willen we een menselijke rechtsstaat?

Maffe Mahdi

De zuurspuwende TikTok-sensatie Acid, een gefrustreerde tiener met bedenkelijke hersenmassa die in een idiosyncratisch doldwaas dialect likes verzameld, heeft ook een mening. Hij mag die hebben. Hij heeft er recht op. Maar via doxing een foutieve lijst van Reuzegommers verspreiden en iedereen op die lijst zo blootstellen aan online shaming en internetbashing is ronduit fout. Wanneer influencers voor rechter mogen spelen wordt onze rechtsstaat gedegradeerd tot een middeleeuwse schandpaaljustitie. Neen, dank u. Dat een gekscherende aandachtsgeile tiener een lul-de-behanger is, tot daaraan toe. Maar dat een voorzitter van een politieke partij zich verlaagt tot dat niveau uit kiesdrempelvrees, tart alle verbeelding. Maffe Mahdi steunde de vuige vitriool op TikTok en vroeg zich af waarom die internetidioot een zwaardere straf moest krijgen dan de Reuzegommers. Wel Sammy, ik zal het je zeggen: omdat uw toenmalige CD&V-minister, Koen Geens, deze wet en strafmaat zo invoerde.

Moslim Mahdi

Sammy, in plaats van knettergekke idioten te steunen zou je beter je eigen moslimgemeenschap niet purifiëren van tietschuw uitschot. Ik geloof ook niet dat ze tiet -of kutschuw zijn. Ik geloof zelfs niet dat het allemaal diepgelovige moslims zijn. Het is gewoon gespuis van de Brusselse riool die graag stennis maken en hun dagen vullen met vechtpartijen. We leven in een maatschappij waar iedereen in een seconde tientallen borsten en kutten op zijn gsm doet verschijnen. Waar het bekijken van alle vormen van pervers seksbedrijven maar een klik verwijderd is. Maar het hypocriete zwemvijverdrarrie is verontwaardigd door het zien van een tiet. Komaan, dikke zever. Het zijn boelzoekertjes, krapuul en gauwdieven. Tot welke god of drekgod ze ook bidden maakt mij niets uit. Het moet stoppen.

Waar blijven Egbert Lachaert, Alexander De Croo en Vincent Van Quickenborne nu met hun credo: De vrijheid van de wolf eindigt, waar de vrijheid van het schaap begint. Wel de vrijheid van de schapen om vredevol te zonnen en te zwemmen, wordt bedreigd door de wolven uit Brussel die hen de vrijheid toe-eigenen hen te betasten, te bestelen en te kopschoppen. Maar nu hoor ik de blauwe PS-knuffelaars niet.

Dit was niet op de afbraak:

Conner Rousseau wordt vandaag in Plopsaland herbevestigd als opperbumba van de rode kaviaarsocialisten.   

•  FOD Justitie wil via de ANPR-camera’s ook boetes uitschrijven als je niet verzekerd of technisch gekeurd bent. De flitsdiefstallen worden steeds agressiever.

Groen verslikt zich in zijn eigen superdemocratische bullshit, 65 eigenwijze hyperhippies sleuren Groen naar de kiesdrempel. Jeremie stond erbij, keek ernaar, en stuurde sollicitatiebrieven uit voor een job na juni 2024.

• Na drie weken rekenen weten ze in de Vlaamse regering nog steeds niet hoeveel geld ze uitgaven aan consultants. Rekenblindheid als gevolg van beleidsblindheid.  

0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter