België bananenrepubliek

We zijn nog geen jaar voor de verkiezingen en onze januskopnatie is gestart met het georganiseerd bekvechten over utopische verkiezingsleugens en gekaramelliseerde standpunten. Na amper 32 maanden rotzooien in de marge vervelt Vivaldi tot een kakofonie van denkscheten en slappe ideeëndiarree. Het komende jaar moeten we ons weer door de stank waden van populistische flatulentie van politici en hun partijen. Moge uwe god u daarin bijstaan.

Politiekherstelwet

Dit misbaksel van een land heeft geen natuurherstelwet nodig maar een politiekherstelwerk. Nadat N-VA begin december 2018 de Zweedse regering de nek omwrong en verdronk in het maagzuur van het Marrakeshpact, strompelde een lilliputtersregering van dertien ministers gesteund door amper 52 van de 150 parlementsleden (30%) ondemocratisch verder. Na de verkiezingen van 25 juni 2019 decimeerde dat tot 38 van de 150 parlementsleden. De paringsdans voor een regering duurde tot 1 oktober 2020. De koninklijke herauten tot regeringsvorming waren legio: Didier Reynders, Johan Vande Lanotte, Geert Bourgeois, Rudy Demotte, Paul Magnette, Joachim Coens, Georges-Louis Bouchez, Koen Geens, Sabine Laruelle, Patrick Dewael, Conner Rousseau, Egbert Lachaert, Bart De Wever, Alexander De Croo. Toen de Vivaldi-regering er eindelijk kwam zaten we bijna twee jaar (22 maanden) zonder regering met een meerderheid in het parlement. Na 32 maanden is Vivaldi uitgezongen. Behalve het beheersen van twee crisissen door sinterklaasbeleid deed ze niets. Van alle aangekondigde grote hervormingen kwam niets in huis. We zagen hoogstens een miniverschuiving in een paar dossiers. Armoe troef.

Een regeerperiode duurt normaal vijf jaar. Als we na juni 2024 opnieuw 22 maanden nodig hebben om een regering te vormen, dan zullen 32 maanden pseudo-regeren, gevolgd worden door 34 maanden van non-regeren.

“Deze schizofrene hutsepotmonarchie, die we België noemen, is erger dan de banaalste bananenrepubliek waar stammenkrijgers in lendendoekjes en met pijl en boog naar het parlement trekken.”    

Het echec van een wanhoopsdaad

Bij aanvang van deze Vivaldi-regering schreef ik hier: ‘CD&V, Open Vld, sp.a(nu Vooruit), en Groen ageren als een pokerspeler die met zijn laatste chips ‘all in’ gaat. Die bluft niet omdat hij een goede hand heeft, maar omdat hij ten einde raad is en met een wanhoopsdaad zijn vel hoopt te redden. Het besef dat ze in het drijfzand sprongen zal pas later komen, wanneer ze weggezogen worden in een socialistisch verspil- en sinterklaasbeleid. Als ecologisten met een fiscale ijstijd de klimaatopwarming te lijf gaan. Wanneer de zuurstoffles van Europese drukperseuro’s leeg is en ze happend naar adem verzuipen in coronaschulden. Pas dan zal het lachen van Lachaert vergaan en zal Coens beseffen dat zijn kostuumvestje te klein is.’

Politicide of grote schoonmaak

” Samen met de groenen mogen de novenen negen maanden en negentig dagen bidden om niet in het zwarte gat van de kiesdrempel te verdwijnen.”

Op vandaag trek ik dezelfde conclusie. Ik stel vast dat behalve socialisten, die floreren bij verspilbeleid, elke regeringspartij verder wegzinkt in het moeras van politieke talmerij en incompetentie. De wanhoopsdaad blijkt uitstel van executie. De verschrompeling van de liberalen en christendemocraten tot negentjes in de peiling maakt van hen de nege*tjes van Vivaldi. Waterdragers van een PS-beleid dat één egoïstisch doel dient: electoraal succes voor PS. Samen met de groenen mogen de novenen negen maanden en negentig dagen bidden om niet in het zwarte gat van de kiesdrempel te verdwijnen. De aantrekkingskracht is groot en wordt met elke idiotie alleen maar groter. Mocht deze droom werkelijkheid worden dan zal deze verkiezing door de ene herinnerd worden als de grote schoonmaak, en door de andere als de Vlaamse politicide.

Waalse transbrain

“Waalse politici zijn drugdealers van de zalig-nietsdoen-drug.”

Het Waalse politieke landschap is opgemaakt uit transbrains. Dat zijn politici die gevangen zitten in een lichaam van iemand met een IQ van 150, maar geïnfecteerd door het wokevirus, zich idioot voelen en gedragen. Ze hebben een eigen inclusieve genderneutrale kleutertaal ontwikkeld. Een idiosyncratische dunktaal van gebrabbel met Kabouter Plopinvloeden. Niets is makkelijker dan politiek voeren in Wallonië. Voor elk probleem is extra geld uitdelen de oplossing. De uitkeringswoede en subsidieverslaving van de Waalse politici resulteert in een maatschappij waar steeds meer profiterende hangbuikzwijnen aan het infuus van de overheid hangen. Waalse politici zijn drugdealers van de zalig-nietsdoen-drug. Hoe meer verslaafden. Hoe meer stemmen. Hoe meer parlementsleden hun zakken kunnen vullen.  

Dit was niet op de afbraak:

• Kristof Calvo zal al zijn aandacht toespitsen op Mechelen. Beste Mechelaars, verhuis snel, nu het nog kan.  

•  Het Europese Parlement heeft zijn Cruella de Vil. De andersgekleurde Assito Kanko verslond en vilde op 3 jaar tijd meer parlementaire medewerkers dan anderen in een volledige carrière. Europa lijkt nog niet klaar voor de Afrikaanse stijl van politiek voeren.  

•  De grootste telfout uit de Vlaamse geschiedenis. Neen, het is geen 1,5 miljard euro aan consultancy opdrachten, maar 640 miljoen euro. Gooi dat telraam weg en koop een rekenmachine a.u.b.   

• Bedrijven die extra verdienden aan de afgelopen crisissen werden extra belast. De banken mogen ons blijven bedriegen en bestelen, zodat hun aandeelhouders van miljonair naar miljardair kunnen evolueren.

 • Watch out bitches Anuna De Wever is back. Ze is de belichaming van het ecocommunisme. Stalina De Wever wil via shaming onze welvaart afbouwen. Volgens haar zijn we krapuul dat te veel consumeert en te luxueus leeft. Groen = niets mogen en niets doen.

• Brussel verbiedt meeting Vlaams Belang omdat anarchistische linkse tegenbetogers zo gevaarlijk zijn dat de veiligheid van de politici niet kan gegarandeerd worden. Wie is hier staatsgevaarlijk?

0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter