België Bananenrepubliek

De laatste week van september 2023 werd gevuld met zeven dagen plat politiek opportunisme. De definitie van plat opportunisme is het misbruiken van de omstandigheden om te zoeken naar eigenbelang via voor-de-gek-houderij, waarbij subtiele vormen van bedrog, berekende pogingen om te misleiden, te vervormen, te verhullen, te verdoezelen gebruikt worden. Kortom de dagdagelijkse Vlaamse politiek.

De septembercadeaus

De septemberverklaring van brokkelbrein Jan Jambon is een cadeaulijst voor de verkiezingen met veel plat opportunistisch lekkers voor alle partijen. Meer geld naar kinderopvang voor CD&V, extra jobbonus voor Open VLD en subsidies voor elektrische wagens voor de nieuwe groenen, N-VA. De sfeer is goed. De prijs daarvoor? De zak van Sinterklaas is gevuld met extra miljarden aan schulden. Vergiftigde cadeaus voor de volgende regering.

De comeback van krulle Kaouakibi

Sihame El Kaouakibi kwam eindelijk nog eens werken voor haar geld. Wel ja, wat politici werken noemen. Een paar minuten roeptoeteren op een spreekgestoelte en luisteren naar een tiental anderen die hetzelfde doen. Ze had het niet over het Vlaamse subsidiebeleid dat ze leegmolk, maar over de toxische politieke sfeer. Een sfeer waar de vermeende oplichtster ernstig toe heeft bijgedragen. We werden met verbazing geslagen toen Jan Jambon nog wist wie Kaouakibi was en dat hij van haar geen lessen te leren had. Meestal weet hij ’s middags niet meer wat hij ’s morgens gegeten heeft, nu was hij bij de pinken.  

Hoezo Rousseau

Conner Rousseau weet niet meer wat hij gezegd heeft met een stuk in zijn kraag, maar verbiedt HLN en VTM om zijn geheugen op te frissen en te publiceren wat hij zei. Hoezo Rousseau. Je zou denken dat je blij zou zijn om te weten te komen welke racistische uitspraken je deed. Wat je nu doet is echt een regelrechte aanval op de vrije meningsuiting en op de persvrijheid. Professoren mediarecht bevestigen dat.

Nu je moet geen rechtsgeleerde zijn om te beseffen dat de socialistische stoppen bij de jonge rode god doorgeslagen zijn. Dit zijn de laatste stuiptrekkingen van een onthoofde partijvoorzitter. Het publicatieverbod geldt enkel voor HLN en VTM. Hopelijk is er een andere krant of internetsite die het wil publiceren. Of vrienden van HLN stuur het mij door. Ik publiceer het wel.

Tsarina Christina

Last but not least trekt de brulboei van Middelkerke nog een laatste keer zijn inmiddels met tien maten te klein geworden kimono aan om plat opportunistisch als onafhankelijk denker afhankelijk te zijn van het kiesprogramma van N-VA. Het toppunt van hypocrisie overgoten met een sausje van ‘eigen zak eerst.’ We weten inmiddels wie de broek draagt te huize Dedecker, het is zijn vrouw Christine. Zij besliste wat Dedecker zou doen. Geen nieuwe plofpartij Lijst Dedecker, wel N-VA, basta.  En zo geschiedde het. Zoon Dimitri kan zijn politieke carrière bij de vuile was gooien, tsarina Christina zei neen. Peter Reekmans mag jankend zijn dromen opbergen. Hij mag niet nogmaals, op het electorale zweet van Jean Marie Dedecker, zichzelf onsterfelijk belachelijk gaan maken in het Vlaams Parlement. Eénmaal was genoeg Peter, ook voor ons.

Het dieet van Dedecker

Volgens welingelichte bronnen heeft Bart De Wever wel voorwaarden verbonden aan het lijsttrekkerschap van Jean Marie Dedecker. Zo moet Dedecker het dieet van De Wever volgen en 30 kilo afvallen nog vóór de start van de campagne. Dedecker moet de Vlaamse Leeuw uit het hoofd leren en solo kunnen zingen op het volgende N-VA congres. En de belangrijkste voorwaarde: hij moet zijn artikelen in Knack voortaan beginnen met de zin ‘In samenspraak met en na goedkeuring van Bart De Wever geef ik hieronder mijn onafhankelijke mening over…’

De politiek daklozen

De opiniepeilingen geven meer van hetzelfde. De beleidspartijen zakken verder weg in het moeras van hun eigen wanbeleid. Enkel de partij Rousseau stijgt nog in vergelijking met 2019, maar dat is omdat Groen en CD&V het zo erbarmelijk slecht doen in de regering. De extremen blijven groeien en ook de niet-stemmers haalt een alarmerend niveau. The unserved audience of de politiek daklozen zijn de kiezers die niet meer weten voor wie te kiezen en dan maar beslissen om blanco, ongeldig of simpelweg niet te gaan stemmen. Mocht men deze foeteraars bij de verdeling van de stemmen meenemen en hen beschouwen als een partij. Dan halen Open VLD en Groen met zekerheid de kiesdrempel niet.  

Dit was niet op de afbraak:

• Rousseau was ook niet aanwezig op de debatten over de septemberverklaring, hij was zat en dan weet hij niet wat hij zegt. 

• Met de grootste politieke sluier stemde het parlement, meerderheid tegen minderheid, het behoud van het Passenger Locator Form(PLF). Men mag dit dictatoriaal vrijheidberovend extra paspoort vanaf nu niet alleen inzetten bij een epidemie, maar ook als de premier diarree heeft.  

• De Operatie Kelk moet tot op de bodem leeggedronken worden. Politici vallen over elkaar om de pluimen op hun electorale hoed te steken. Het is echter Valerie Van Peel, die na het cashen van haar afscheidspremie de politiek verlaat, die de show steelt en de aandachtbuit op zak steekt.  

0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter