België bananenrepubliek

‘He’s back, bitches.’ Woke-pukkelpoliticus Connerie Rousseau heeft naar eigen zeggen de grenzen van onwenselijk gedrag niet overschreden omdat onze Belgische togaruiters de klachten seponeerden. Laat me niet lachen! Tegenwoordig seponeert ons flauw excuus van een rechtssysteem meer rechtszaken dan ze behandelen. Seponeren staat in België al lang niet meer voor onschuldig. Het staat voor geen tijd en geen goesting. Maar net wanneer ‘King Con’ zich wit wou wassen met een persconferentie en enkele gemeten interviews, duikt een nieuw onverkwikkelijk verhaal op. Hij zou racistische praat verkocht hebben tegenover politieagenten in café ‘Het Hemelrijk’ te Sint-Niklaas. De agenten vonden het erg genoeg om een pv op te maken en momenteel loopt er bij het Oost-Vlaamse parket een onderzoek wegens racisme en xenofobie.

Grappig vriendelijk racisme

‘dronke gezeit is nuchter gepeinsd.’

De uit de kast gevallen playboybunny verdedigt zich door te zeggen dat hij grappend en vriendelijk racistische haatspraak uitspuwde. Een beetje zoals de als grap bedoelde mémes van Schild en Vrienden. Of is een vriendelijk racistische grap uit de mond van een linkse klungel toegelaten en is niet iedereen gelijk voor de wet. Iedereen is in elk geval niet gelijk voor de media. Had pakweg Filip Brusselmans een pv voor racisme en xenofobie aan zijn been, dan zouden de voorpagina’s te klein zijn geweest om het uit te schreeuwen. Verder was King Con zat en dan zevert ne mens al eens. Hoewel. Het oeroude Vlaams spreekwoord zegt: ‘dronke gezeit is nuchter gepeinsd.’ Zijn laatste excuus was ‘ik weet het niet meer.‘ Selectieve amnesie waar ook Jan ‘dinges’ Jambon veel last van heeft. Maar de agenten droegen een bodycam, vergeten of niet het staat op de gevoelige plaat. Geen linkse rechter of letterjockey kan dat negeren. Opvallend, ik hoor Freya Van den Bossche vandaag niet proclameren dat ze haar hand in het vuur steekt voor haar Connertje. Ik denk dat ze schrik heeft om haar hand te verbranden.

De verdediging van de linkse media

In het Laatste Nieuws verdedigt Isolde Van den Eynde golden boy Rousseau door te stellen dat politieagenten de onschuldpresumptie niet meer hanteren. Hoezo. Moeten ze dan geen pv opmaken omdat het een politicus betreft? Neen Isolde, politici zijn geen aangeschoten wild omdat hun racistische haatspraak tot een pv leidt. Neen de politie disrespecteert de presumptie van onschuld niet, want naast het juridisch vermoeden van onschuld, is er ook het een feitelijk vermoeden van schuld die door politie en procureurs gehanteerd wordt.

Conner is recidivist

Het is niet Conners eerste racistische uitspraak. Eind 2022 banblisemde hij in een interview in Humo dat hij zich niet meer thuis voelde als hij door Molenbeek reed. Hij kreeg van de linkse media onmiddellijk een podium om zijn racistische haatspraak rond de omvolking van Molenbeek te verbloemen. Hij beweerde te verwijzen naar het falen van het onderwijs en de povere taalkennis, de grote kinderarmoede en de teleurstellende kinderopvang in het Brussels hoofdstedelijk gewest. Met andere woorden, het sociale beleid in het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest is huilen met de rode pet op. Samengevat zegt Rousseau in feite dat de socialisten, die sinds het ontstaan van de gewestregering (1989) onafgebroken deel uitmaken van de regering en bijna overal de burgemeester leveren, een stelletje amateurs en slechte bewindslui zijn. Het moet hard aankomen zijn voor Brusselse socialistische patroonheiligen zoals Pascal Smet, Rudi Vervoort, Catherine Moreau, Ahmed Laaouej en andere rode ridders van het zevende knoopsgat.

Geen socialist

De nieuwe rode god van de Vlaamse socialisten is geen socialist. Hij werd opgemerkt fuivend en champagne zuipend op een luxejacht in Saint Tropez. Sjezend in dure merkkledij en hippe peperdure basketbalsloefkes trok hij op audiëntie naar de koning. Racistische haatspraak is hem niet vreemd en geseponeerd grensoverschrijdend gedrag blijft aan hem kleven. Hoeveel krediet heeft Rousseau nog? Tot de peilingen dalen. Dan pas, Isolde, wordt hij aangeschoten wild.

Dit was niet op de afbraak:

• Els Ampe gaat onafhankelijk zetelen na ondemocratisch smurfencongres. Een gekke smurfin met ballen, die Els. Ik mag haar wel.  

• Tom Ongena werd met de hakken over de sloot verkozen als chi-chi-boy van De Croo een Quick Pipi. Hij mag op de blauwe Titanic orkestleider spelen tot de laatste smurf verzopen is onder de kiesdrempel.  

• De amateurs van Doorbraak organiseerden een opiniepeiling met een foutenmarge groter dan de kleinste partij. Dedeckers lijst haalt de kiesdrempel niet en ook hij foetert naar de kwakkelwerk van Doorbraak. Hij vermoedt dat het een VB-gestuurde peiling is. Maar neen beste Jean Marie, schrijf nooit aan kwaad opzet toe wat afdoende verklaard kan worden door domheid.  

0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter