België Bananenrepubliek

Dit cursiefje verscheen op www.doorbraak.be op 11/12/2022 en is vanaf nu hier gratis te lezen

De bijtende waarheid van de kernuitstap

De woke-waanzin van de kernuitstap was de badinerende bruidsschat voor de troon van het premierschap van Alexander De Croo

In het parlement pochten dandy Alexander De Croo en klimaatkoningin Tinne Van der Straeten met het feit dat België, dankzij goed werkende kerncentrales, nu geen energietekorten heeft. Tezelfdertijd gaven ze toe dat er ons in 2025 en 2026 een torenhoog probleem wacht wanneer alle kerncentrales sluiten. Sluit ze dan niet (!), stelletjes ongewassen klimaatkwibussen. De woke-waanzin van de kernuitstap was de badinerende bruidsschat voor de troon van het premierschap van Alexander De Croo. Er was immers geen vermaledijde Vivaldi-regering zonder de groene zoetzure sojasiroop door te slikken.

Hyperhypocrisie van fakeness

De groene sandaalmarcheerders in Duitsland zitten nu wel met een dreigend elektriciteitstekort. Logisch als je binnen een groene dogmatische waanzin 14 van je 17 kerncentrales sluit. Wij kunnen hen nu helpen door elektriciteit te leveren, o ironie, dankzij onze goed werkende kerncentrales. De idiotie van hun beleid lost uit hun hangende oortjes een walmende woke-wolk van ‘wir schaffen das’-schaamte.

Het is de hyperhypocrisie van fakeness die de smeltende ‘generation snowflake’ tegen de muren van de realiteit katapulteert

De Fransen krijgen nu eveneens elektriciteit van ons. Daar is het probleem dat ongeveer 50% van hun kerncentrales niet werken. Waanzinnige Tinne hoopt dat de kerncentrales in Frankrijk tegen 2025 hersteld zijn. Zo kan ze elektriciteit uit Franse kerncentrales importeren, nadat ze onze goed functionerende kerncentrales sloot. Het is de hyperhypocrisie van fakeness die de smeltende ‘generation snowflake’ tegen de muren van de realiteit katapulteert.

De black-out van de Greendeal

Als we het groene evangelie van de klimaatbijbel volledig uitrollen en alle schepen, vliegtuigen, vrachtwagens, auto’s, bussen, treinen en moto’s elektrificeren. Daarbovenop nog eens warmtepompen installeren, verwarmen op elektriciteit, koken op elektriciteit enzovoort. Dan verdrievoudigt ons elektriciteitsverbruik en zullen we, zelfs al plaatsen we de Noordzee vol met windmolens en leggen we alle nuttige daken vol zonnepanelen, ongeveer 60% van onze elektriciteit moeten importeren.

Maar als Duitsland, Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Denemarken, Spanje, Italië … er eenzelfde Greendealgekte op nahouden, dan kunnen zij geen kilowatt elektriciteit exporteren en wij niets importeren. Dan gaat het licht uit en slaat de verwarming af. Onze economie zal stilvallen, want alleen thuiswerkers en zij die rond de fabriek wonen, geraken dan nog op hun werk.

De back-up van de back-up

Volgens Tinne Van der Straeten is er geen probleem en komt er geen groene apocalyps. We zitten in de back-up van de back-up van het noodplan van de hoogste alarmfase en we hebben alle scenario’s voorzien, predikt ze voor de camera’s. Ik herinner mij nog levendig dat Maggie De Block in 2020 zei: ‘Laat corona maar komen, we zijn goed voorbereid, onze ziekenhuizen zijn er klaar voor’. Wat bleek: er waren niet voldoende mondmaskers – die had Maggie verbrand­ -, niet voldoende beschermende kledij, amper medische gelaatbeschermers, onvoldoende testen, amper medicijnen, een beperkte tracingcapaciteit… Met andere woorden: we waren helemaal niet voorbereid. Integendeel we zaten als een Mexicaans leger in ons blootjes zonder schild en zwaard te wachten op een goed bewapende vijand. Neem mij aldus niet kwalijk wanneer ik die ministermalloten niet meer geloof, en al zeker geen groene apostel.

Dit was niet op de afbraak: 

  • Heeft Quickie Stickie nu nog steeds zijn openstaande rekeningen niet betaald dat hij opnieuw naar het safehouse moet?
  • Is het wel verstandig van Sammy Mahdi om de werkeloosheid in de tijd te beperken nu de kans groot is dat er na 2024 tientallen CD&V-parlementairen en hun medewerkers naar de dop moeten?
  • Het Bpost van De Sutter is zijn identiteit kwijt. Het is op zoek naar zichzelf en overweegt een genderoperatie.
  • GG of Georges Gilkinet wil de treinen op tijd laten rijden door asielzoekers aan het spoor te laten werken. Ik hoop dat hij daar de humor van inziet.
  • Onze gloednieuwe staatssecretaris van Begroting, Alexia Bertrand, weet niet hoe hoog onze staatsschuld is. De eenoog werd vervangen door een blinde.
  • Nadat Jean-Claude Marcourt al graaide in het Nethys-schandaal, werd hij onbegrijpelijk toch nog voorzitter van het Waals Parlement en graaide verder met plezierreisje naar Dubai. Bij de Waalse socialisten kon men niet anders dan Marcourt recupereren na het Nethys-schandaal. Want een PS’er vinden waar geen geld aan de vingers kleeft is een mission impossible.

JASMIJN WALLDORF

0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter