België Bananenrepubliek

Dit cursiefje verscheen op www.doorbraak.be op 21/08/2022 en is vanaf nu hier gratis te lezen

Vergeef me trouwe lezers, maar ik verlaag me tot een kleuterquote van Mega Mindy: ‘Als er één iets is waar ik niet tegen kan… dan is het overheden die ons de mond snoeren’. De afgelasting van Frontnacht is een affront voor de democratie en de rechten van de mens. Een week na de moordpoging van een extremistische Iranees op Salman Rushdie, de belichaming van de vrije meningsuiting, volgt in België een brutale groepsverkrachting van het vrije woord door wokies en monomane vredesduivenmelkers. En geloof me, ze kunnen een serieus stukske melken.

Onversneden bullshit

Het veiligheidsargument van beleidsfrigide kommaneukende burgemeester van Ieper, Emily Talpe, is pure onversneden bullshit. OCAD spreekt over een ‘gemiddeld’ dreigingsniveau, dat zich net boven een ‘laag’ dreigingsniveau bevindt. Ongeveer vergelijkbaar met de ‘Black Lives Matter’-betoging of de coronabetogingen. Oops sorry, de ‘andersgekleurde lives matter’-betoging – opletten Jasmijn, Unia leest mee.

Geen enkel evenement, ik herhaal geen enkel evenement, werd in België, om die reden afgelast

Van de 218 dreigingsmeldingen in 2021 die verband houden met extremisme en terrorisme werden er 72 bestempeld met ‘gemiddeld’ gevaar voor de maatschappij. In geen enkele van deze 72 gevallen volgde er een afgelasting van een evenement, zelfs niet voor de 22 gevallen bestempeld met ‘ernstig’ dreigingsniveau. Telkens werd de dreiging met preventieve maatregelen en politionele waakzaamheid opgelost. Er is naast de ad hoc-beoordeling van dreigingen ook een algemeen dreigingsniveau. Dat was in België in 2021 gemiddeld, een ‘gemiddeld’ dreigingsniveau. Geen enkel evenement, ik herhaal geen enkel evenement, werd in België, om die reden afgelast. Eén werd er verboden. De colonne van 3 mobilhomes en twee camionettes van de ‘Freedom convoy’.

Preventieve censuur in onwetendheid

Zolang er geen zin gezongen wordt, kan er geen misdrijf gepleegd zijn. Iets verbieden omdat enkele broflakes mogelijks een racistische zin zouden zingen is preventieve censuur in onwetendheid. Het op die basis afgelasten is niet alleen oliedom, het heeft geen enkele juridische basis en stink naar totalitarisme. Moeten we straks alle optredens met liedjes over druggebruik, seksisme, souteneurschap en groepsverkrachtingen, legio in de hip hop-cultuur, afschaffen omdat ze kunnen aanzetten tot misdrijven? Neen, we laten ze doorgaan en arresteren zelfs de zangers en zangeressen niet die met hun liederen aanzetten tot die misdrijven of zelfs die misdrijven gloriëren. Waarom niet? Omwille van de vrije meningsuiting! En zo hoort het ook. Enkel het misdrijf plegen is een misdrijf.

Het eerste belangrijke pleidooi tegen censuur, onder de titel Areopagitica, werd in 1644 geschreven door de Engelse auteur John Milton. Zijn meest memorabele quote daaruit is: ‘Boven alle vrijheden, geef mij de vrijheid om te weten, te spreken en te argumenteren naar eer en geweten’. Vertaald naar newspeak van de wokies klinkt dit: ‘أعطني الحرية في أن أعرف ، وأنطق ، وأن أجادل بحرية وفقًا للضمير ، وفوق كل الحريات’. (Sorry voor gebeurlijke spelfouten, mijn woke newspeak is wat roestig)

Poetin-Versteher

Of je het nu eens bent met een bepaalde ideologie – in casu neonazisme of neofascisme – of niet, het zou geen argument mogen zijn om iemand de mond te snoeren. Ik las deze week heel vaak in de kranten: ‘Het bestrijden van neonazisme of neofascisme’. Luid koerende vredesduiven en oorlogszuchtige tjilpende Twittervolgels gaan de strijd aan met zingende koolmezen, is zowat het beeld dat opgeworpen wordt.

Beste wokies, een ideologie bestrijd je niet, je verdedigt de ideologie waar je voor staat en argumenteert waarom de andere onjuist is, meer niet

Beste wokies, een ideologie bestrijd je niet, je verdedigt de ideologie waar je voor staat en argumenteert waarom de andere onjuist is, meer niet. De bestrijding is een gevaarlijk glibberig pad waar wokies in afdwalen. Door de term bestrijden constant in onze hoofden te rammen, uit links Vlaanderen zich als Poetin-Versteher. Poetin verrechtvaardigt de onmenselijke oorlog in Oekraïne ook met de bestrijding van neonazisme en neofascisme. In hoeverre verschillen de wokies nog met Poetin, wat dat element betreft?

VB-bashen

Dries Van Langehove heeft nog maar eens bewezen dat hij de politieke feeling heeft van een op hol geslagen bulldozer. Maar dat meriteert de banale groepsaanval en massale kopschopperij door agressieve wokies en linkszieke pennenjockeys niet. Dat de karaktermoord op Dries zijn rebellenstatus verhoogd heeft, hebben ze in krantenland niet door. De pathetische poging van de mainstreammedia om het schisma tussen gematigde VB’s als Van Grieken, Pas en Janssens en de extremistische vleugel van Dewinter, Van Rooy, Brusselmans en Van Langenhove verder open te pramen is mislukt.

In hun poging beiden te diaboliseren portretteert de mainstreammedia Dries van Langenhove als ‘Heil Dries’ en voorzitter Tom Van Grieken als een linkse ‘Heilige Tom’. De sloten linkse angstretoriek en trappen in het aangezicht als het Vlaams Belang op de grond ligt, heeft zowel de gematigde als de extremistische vleugel wind in de zeilen gegeven. Dat Tom, Barbara en Chris gematigd links zijn, staat nu extra in de verf en dat Dries de nieuwe leider op extremistisch rechts is werd benadrukt. Beide werken electoraal wervend voor de partij.

Doe eens normaal

Nog deze tip voor de linkse pretpers. Het nu toegepaste systeem van het niet-brengen van positieve voorstellen van extreme partijen en extreem hard bashen wanneer iets negatiefs de kop opsteekt, is te doorzichtig en vooral contraproductief. Jullie door haat geïnjecteerde cordon mediatique werkt net zo goed als een zijden blinddoek. Het exciteert omdat je niet het volledige beeld ziet, maar wel wil zien.

Doe eens normaal! Behandel elke partij hetzelfde. Weiger niet systematisch persberichten van extreme partijen, omdat ze extreem zijn. Breng positieve voorstellen goedgunstig en breek negatieve punten, voorstellen of uitspraken af, net zoals je dat doet voor andere partijen. Waarom is normaal doen voor jullie zo aartsmoeilijk?

Dit was niet op de afbraak:

  • Na 2 jaar droogte binnen Vivaldi, blijven de vooruitzichten op een regenbui aan hervormingen een rocambolesk drogbeeld.
  • Ben Weyts specifieerde hoeveel vierkante meters dieren nodig hebben om op een ‘menselijke’ manier in gevangenschap te leven. Ze krijgen per dier ongeveer 10 vierkante meter meer dan mensen in onze gevangenissen.
  • Uw auto als betaalmiddel voor uw schulden aan Vadertje Staat. Allen op de elektrische bakfiets, step, trein, tram bus.
  • Doordrongen rechtshater blijkt ambtenaar te zijn van Fedasil. Bieke Machiels werd ontmaskerd door Theo Francken. Het rechtscisme op Twitter neemt als maar driestere vormen aan.
0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter