België Bananenrepubliek

Een opiniepeiling is het weergeven van stemgedrag zonder stemming en zonder gedragenheid. Bij deze peiling laten mensen hun licht schijnen over het huidige desastreus Vlaams en federaal beleid. Met verkiezingen geven we een mening over het toekomstig beleid van loze beloften. Bij een stembusslag zijn er de campagnes, partijprogramma’s, debatten en slogans, kortom een pompeuze zieltjesstrijd. Nu is er enkel het gezever in kranten en op politieke sitcoms zoals De Afspraak, Ter Zake, De Zevende Dag en De Tafel van Vier. De gedragenheid dan. De peiling van de VRT/De Standaard is een bevraging bij 1921 mensen. We zijn met 6,5 miljoen Vlamingen, waarvan er +/- 4,2 miljoen stemmen. Als politici, professoren en journalisten een peiling van 1921 mensen als waarheidsgetrouw aannemen, waarom dan geen petitie van 1921 mensen bindend maken?

“Opiniepeilingen zijn intellectuele masturbatie voor politicologen, porno voor journalisten en een gebrouilleerde bezigheidstherapie voor politici.”

Ze hebben geen enkel waarde, behalve dan een economische die zich vertolkt in de extra verkoop van kranten en valoriseerbare clicks.  

Vlaams-nationalisten boven

Dit theatraal schouwspel kent drie winnaars: PVDA, Vlaams Belang en Vooruit. Let op! Nu volgt een kleine wetenschappelijke cinema. In procentpunten stijgt Vooruit het meest in vergelijking met de verkiezingen van 2019. Percentueel t.o.v. de uitslag van de verkiezingen van 2019 stijgt PVDA dan weer het meest. Over Vlaams Belang moet gezegd worden dat ze binnen hun groeipotentieel veruit het sterkst stijgen. Voila, afhankelijk van het politicologisch perspectief zijn alle drie de winnaars de grootste winnaar. Als dat niet mooi is. Vroeger deelde ik alles nogal eens op in links, rechts en centrum. Nu eerder in Vlaams-nationalistisch, hypocriet irrealistisch en populistisch. De Vlaams-nationalisten (VB, N-VA) halen samen 45,6 % van de stemmen, de populisten (PVDA, Vooruit) halen 26,4 % van de stemmen en de hypocriet irrealisten (Groen, Open Vld en CD&V) halen ook 26,4 % van de stemmen.

België is geen democratie

Volgens de erudiete politicologen en habiele persjockeys vindt 50% van de bevraagden dat België niet democratisch bestuurd wordt en 50% vindt van wel. Maar, beste professoren van UA en VUB en journalisten van de VRT en DS, hoe werkt dat met 1921 respondenten? Hebben er dan 960 en een halve man, vrouw of het gestemd dat ons land niet democratisch bestuurd wordt en 960 en een halve man, vrouw of het van wel? Mijn buikgevoel zegt dat er welzeker een democratische meerderheid is die vindt dat België geen democratie is. Maar dat zeggen zou een te grote blamage zijn voor de heersende politieke klasse en misschien een revolutie ontketenen. Ivan De Vadder besloot daarom om de Wetstraat niet volledig in de wanhoop te storten en moffelde een of meerdere stemmen weg. Tenminste, zo lijkt het toch.  

Pruilende wiskunde

Volgens Conner Rousseau in de Afspraak op Vrijdag zijn er 960,5 mensen verkeerd, want hoewel de winnaars van de verkiezingen in 2019 aan de kant gestamd werden, bestaat de regering minimum uit 50 + 1 zetels, ergo democratisch.

“Democratie is meer dan wiskunde alleen.”

Liefste konijntje, beste pukkelpolitieker Rousseau. Democratie is meer dan wiskunde alleen. Meer dan een optelsom van zetels. Tijdens verkiezingen zet de kiezer tendensen neer en laat hij zijn wil blijken. Het is een feit dat Vlaanderen voor 45% Vlaams-nationalistisch en voor 70% rechts stemt. Maar keer op keer krijgen de Vlamingen een Waals Belgicistisch links beleid voorgeschoteld. Daar faalt de democratie. Niet voor de Walen, want zij krijgen telkens hun zin, maar wel voor de Vlamingen die na elke verkiezing bedrogen worden door de Vlaamse machtsgeile partijen waarvoor ze stemden.

Ondemocratische beleidsvoerders en beleidsnarren

Het feit dat 6 ministers en staatssecretarissen in de federale regering en 1 minister in de Vlaamse regering niet verkozen zijn, knaagt aan het democratisch gevoel. De invloed van niet verkozen vakbonden zoals ABVV, ACV, Boerenbond en Unizo wurgt het democratisch gevoel.

Ook het ondemocratisch ellebogenwerk van niet verkozen CEO’s van al dan niet autonome parastatale instellingen zoals de onderwijskoepels, de Nationale Bank, De Creg/Vreg, Zorgnet Icuro, Elia, Fedasil, FANC, FAGG enzovoort erodeert het democratisch gevoel. Verder zijn er de niet democratisch verkozen wetenschappelijke experten die vetbetaalde studies schrijven op maat voor een van bovengenoemde instellingen of zelfs van de regeringen.

klootjeswetten

Maar veruit de belangrijkste reden is de manier waarop politici de democratie verkrachten door wetten te schrijven op maat van hun eigen goddelijke waarheid. Wanneer de bevolking te veel tegen windmolens protesteert en te veel processen wint. Geen probleem! De Koerdische furie Demir past eigenzinnig de wet aan. Door de klootjeswet fnuikt ze het protest, en muilkorft ze de bevolking. De plebs moet zwijgen en als ze protesteren passen we even de wet aan om het protest in de kiem te smoren. De stap naar een dictatuur à la Erdogan is niet ver weg meer Zuhalleke.

We zijn geen democratie meer omdat onze stem niets verandert. Omdat onze stem keer op keer dezelfde shit brengt. Omdat naar ons niet geluisterd wordt. Omdat het adagium ‘we doen het voor het algemeen belang’ ons telkens op de kop schijt en vreet aan ons inkomen.

“We zijn geen democratie, maar een particratie van egocentrisch deugdbeleid dat voor niets deugd, behalve voor het masseren van ego’s en het pluimstrijken van profiteurs en minderheden.”

Motie van wantrouwen

Als dit een waarheidsgetrouwe studie is, dan is dit een motie van wantrouwen van het volk. Een regering die door 50% (+1) van de bevolking gepercipieerd wordt als ondemocratisch. Regering(en) die geen meerderheid meer halen. Dienstweigering van 30% mocht er geen stemplicht zijn. Het volk doet meer dan morren. Het volk geeft de regeringen van dit land een C4. Ze zijn gebuisd met grote onderscheiding.

Dit was niet op de afbraak:

. Het pakjesbedrijf van Bpost maakt de grootste winsten

• De begankenis van klimaatdrammers Bjorn Rzoska, Elisabeth Meuleman, Juan Benjumea en Barbara Creemers luidt de doodswandeling in van Groen. De egotrippende ratten verlaten het zinkende schip nog voor het tegen de kiesdrempel vaart. #voortschrijdendegoïsme

• Toxische liefde: Conner Rousseau is het flinkse koekoekslief van Bart De Wever. Hij rooft zijn   ideeënarsenaal leeg, legt er een rode kers op, en stampt dan Barts electorale eieren uit het nest. Bart De Wever is jammer genoeg voor N-VA zijn jeugdige naïviteit nog niet kwijt.

•  Vincent Van Quickenborne wil geen belastingverlaging voor doppers en leefloners. Hij is daar in consequent want in de 25 jaar dat liberalen aan de macht zijn daalde de belastingen niet, ze stegen enkel. Voor iedereen.

0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter