België Bananenrepubliek

Dit cursiefje verscheen op www.doorbraak.be op 29/01/2023 en is vanaf nu hier gratis te lezen

Omdat het de week van het gedicht is en omdat ik in navolging van de omhooggeschoten Antwerpse stadsdichters solliciteer naar landdichter, start ik deze week met een gedicht.

Het verhaal van België

België

Dwerg van liegpolitiekers

Woke-dynastie op sneakers

Met zesjescultuur van losers

Verdwaald in schizofrenie

Land van

Vlaamse wroeters

Waalse profiteurs

En Brusselse ennuyeurs

België

Schele Siamese tweeling

Verstorven als geheel

Overrijp voor opdeling

Land van drugs en terrorisme

Citroenzuur wokisme

En groen dwangdogmatisme

Hoera! ‘t Is net geen absurdisme

België

Alles loopt hier mis

Vraag het aan manneke pis

Of lees hier elke zondag

Jasmijns uniek verslag.

Tot daar het streepje cultuur.

EVA 2.0

Deze week trok De Croo naar het paleis. Niet om het ontslag van de regering te vragen, maar om de ontslagbrief van De Bleeker te scheuren. Sire, Eva had gelijk. De socialistische sinterklaaspolitici zullen in het jaar voor de verkiezingen geen euro accijnzen toelaten op de energiefactuur. Ze hebben schijt aan de begroting.

Onze begroting is klatergoud rond de nek van Pinokkio.

België is gebuisd. Onze begroting is klatergoud rond de nek van Pinokkio. We hebben met 5,9% van het BBP het grootste begrotingstekort van Europa en met 108% van het BBP de hoogste schuldgraad. Vivaldi heeft gefaald. We zijn de slechtste leerling uit een klas met eurofiele idioten.

Vastberaden nam Koning Filip een stevige slok van zijn groene thee en zei met autoritaire stem: ‘Ja, maar. Hoe zit het met de subsidies voor de verjaardag van Mathilde? Ze wordt vijftig een mijlpaal in het leven van de koningin. Ik kan dat toch niet zelf betalen.’ Alexander De Croo beet op lip en tong, bevestigde de subsidies en droop af richting de dichtstbijzijnde kroeg.

Dure aprilgrap

Vincent Van Peteghem zette Alexander De Croo in zijn hemd met zijn voorstel tot domme accijnsverhoging op onze energiefactuur. Terwijl iedereen zich nog blauw betaalt aan peperdure energiefacturen wil paus Vincent op 1 april 20 euro per maand door onze neus boren.

Tja, als je een cijferneuker aan het hoofd zet van je fiscaal bordeel is je zak snel leeg

Een dure aprilgrap. Tja, als je een cijferneuker aan het hoofd zet van je fiscaal bordeel is je zak snel leeg.

Conner Rousseau ziet onmiddellijk 10 dagen per maand lege brooddozen voor zoon of dochterlief. Hedebouw wil Engie laten betalen. Of wat dacht je? Groen wil de middenklasse laten opdraaien. George-Louis Bouchez wil dan weer geen accijnzen. Hij wil alles financieren door meer Walen aan het werk te zetten. De utopie in actie. Het adagium van Bouchez luidt: ‘Waar een wil is, is alles onmogelijk.’

Terwijl Vlaams Belang de vestzak-broekzak-operatie diaboliseert, weet N-VA dat zowel vestzak als broekzak gevuld worden met onze zuurverdiende centen. De PS wil er eerst nog eens over praten. Lees: ‘ze willen in beperkte kring, weg van de camera’s, de regering hun dictaat opleggen.’

Deze Vivaldi-regering is ongeorganiseerde maffia van gelegaliseerde misdaad door pathologische leugenaars.

Dit was niet op de afbraak: 

  • Nu doemdenken het enige is wat liberalen nog rest, vragen Egbert Lachaert, Alexander De Croo en Vincent Van Quickenborne aan alle overgebleven pseudo-liberale blindvolgers om niet na te denken en als gelobotomiseerde lemmingen naar de verkiezingsafgrond te huppelen.
  • Vivaldi-regering werd 7.000 keer veroordeeld voor overtredingen van de Opvang-wet. Extreem rücksichtslos en onmenselijk poetinisme. Ge moest u schamen, Conner Rousseau, SHAME ON YOU. Doe er iets aan of stap uit de regering. Act now or shut the f*ck up.
  • De Vivaldi-regering heeft het knippen in de partijdotaties opnieuw naar de Griekse kalender verwezen. Eigen centen eerst.
  • Bij de pensioendienst gaan te veel mensen met pensioen, zodat ze de pensioenen niet meer kunnen berekenen. Only in Belgium.

U kan nog steeds het boek ‘Het jaar van de banaan 2022’ bestellen voor de prijs van 23,00 euro inclusief verzending. Ook de editie 2021 en 2020 kan je nog altijd bestellen voor 17 euro inclusief verzendkosten. Ook dit jaar is er terug een cadeaubox van de laatste drie edities 2020-2021-2022. Drie boeken die je meenemen op een satirische trip door politiek Vlaanderen.

Je kan dit moois bestellen via https://boeken.cafe/lezer/jasmijn-walldorf/

0 CommentsSluit opmerkingen

Laat een opmerking achter