Eerst een open kattenbelletje aan Jan Jambon.

Jan, ik weet dat ik dat niet zal bepalen, maar als je geen goesting meer hebt: stop dan toch.

Jan, ik weet dat ik dat niet zal bepalen, maar als je geen goesting meer hebt: stop dan toch. Als uw cognitieve afbraak en ouderdomsdementie zorgt voor meer ‘dinges’ en ‘hoe heet dat ook alweer’, hou de eer dan aan uzelf. Wanneer je meer op Joe Biden begint te lijken, ga dan samen met andere Brasschaatse pensionado’s piekezot jagen in Saint-Tropez, Dubai of Hvar. Mocht u echter alsnog verkiezen om verder met geld van de belastingbetaler uw zakken te vullen, is er nog steeds het rusthuis van de prostaatpolitiek: het Europees Parlement.

Selectieve Oost-Indische doofheid

Woke-pukkelpoliticus Connerie Rousseau blaast zichzelf een luchtbel van goed geweten door een kort geheugen en selectieve Oost-Indische doofheid rond socialistisch wanbeleid uit het verleden. Alles wat socialisten in het verleden goed deden – veel is dat niet – pint Connerietje op zijn ikkerig kiekeborstje. Voor alle stommiteiten, tekortkomingen en wanbeleid van zakkenvullende, geldverbrandende, diploma- en thesisvervalsende, gecorrumpeerde, liegende en bedriegende rode broeders uit het verleden wil onze jonge god van de snowflake-generatie geen verantwoordelijkheid nemen. Lekker makkelijk is dat.

Beloningsmaatschappij

Connerie Rousseau is de zoveelste politieke praatvaar tegen de vaak. Zijn newsspeak klinkt als muziek in de oren, maar zorgt al snel voor gehoorschade. Als advocaat van de politieke correctheid staat hij voor een tirannie van goede manieren.

Geen boetes, maar een kaartje ‘ga direct naar de gevangenis’.

Hij is een prikdwangdrammer die geen boetes wil uitschrijven maar burgers wil belonen met vrijheid en anderen wil bestraffen met sociale uitsluiting. Een stigmatiserend 1G-beleid van isolement. Geen boetes, maar een kaartje ‘ga direct naar de gevangenis’. Onze rode sikkelridder staat voor een totalitaire beloningsmaatschappij.

Ouders zonder verslavingen en met progressieve opvoedingsidealen wil hij belonen met fertiliteit. Anderen wil hij steriliseren om zo een superras van woke snowflake-ouders te creëren.Geen verkeersboetes meer. Wie geen verkeersovertredingen begaat wil Connerie belonen met een rijbewijs. Snelheidsovertreders en parkeeridioten moeten hun rijbewijs afgeven. Vegetarische sojamelkzuipende geheelonthoudende ridders van het blauw kruis wil hij belonen met een wokepas die toegang verleent tot restaurants en theehuizen. Klimaatbedreigende carnivoren en liefhebbers van een bourgondische bier- en wijncultuur wil hij droogleggen.

Enkel voetbalsupporters die liefdevol opera’s van Vivaldi zingen, worden beloond met toegang tot voetbalwedstrijden. Het gepeupel dat snerpende volksliederen bol van rivaliserende retoriek brullen, krijgen van Connerie het recht niet om supporter te zijn. En last but not least. Dé oplossing voor de erosie van de traditionele politieke partijen. Enkel politici met politiek correcte slogans, enkel woke-post-truthers worden beloond met de mogelijkheid om lijsten in te dienen of om op lijsten te staan. Geen waarheidspuralisme meer. Weg met ideologische vrijheid. De vrijheid van denken op de schop.

Heil Conner en zijn totalitaire beloningsmaatschappij.

De Harry Potter-variant

Parralel met de leegloop van de kerken, loopt ook de CD&V langzaam maar zeker leeg. Het helpt natuurlijk niet als hun voorzitter en ministers lulkoek blijven verkopen. Volgens Wouter Beke bijvoorbeeld, hebben we te maken met een Harry Potter-variant van het coronavirus. Op de Zevende dag zei hij: ‘zelfs als je niét besmet bent, kan je drager zijn van het virus.’ Een hocus-pocusvirus met de allures van David Copperfield dus.

‘uit stemmen zijt gij geboren en zonder stemmen zult gij terugkeren. Amen.’

Het gaat van kwaad tot erger met de congregatie van de hypocritijnzers. Maar er is hoop. Nu de kiesdrempel aan de voordeur ligt, wil de congregatie de voorwaarden van het vervroegd pensioen herzien. Of dit voortschrijdend inzicht is of cataclysmische carrièreplanning, laat ik aan uw attente visie over. Voor de kaloten is het stilaan duidelijk geworden: ‘uit stemmen zijt gij geboren en zonder stemmen zult gij terugkeren. Amen.’

Dit was niet op de afbraak:

  • Groen krijgt een slag van de windmolen en loopt een zonnesteek op. Begin deze week zei Meyrem Almaci: ‘Groen wil energiecheque van 200 euro.’ Vier dagen later zei Tinne Van der Straeten: ‘geen voorstander van energiecheque.’ Een kakofonie van kontdraaiende flatulentie van dolzinnige steekvlammen. De groene gekte dendert verder.
  • De liberalen zijn tegen een belastingverlaging, ze noemen het zelfs boerenbedrog. Daarop hebben de Vivaldioten beslist om een korting op onze elektriciteitsfactuur uit te stellen. Mag ik dan ook mijn voorschot uitstellen?
  • Jammer, Bart De Pauw kan nu ook een carrière in Nederland op zijn buik schrijven.
1 OpmerkingSluit opmerkingen

1 Opmerking

  • XMC.pl
    Posted 23 april 2022 at 02:07 0Likes

    An impressive share, I simply given this onto a colleague who was doing a bit evaluation on this. And he the truth is purchased me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! However yeah Thnkx for spending the time to debate this, I really feel strongly about it and love studying more on this topic. If attainable, as you turn into experience, would you mind updating your weblog with extra details? Its extremely helpful for me. Large thumb up for this blog put up!

Laat een opmerking achter